MHP Merkez İlçe Yıldırım'la devam dedi

MHP Bayburt Merkez İlçe kongresi yapıldı.

MHP Merkez İlçe Yıldırım'la devam dedi
Bayburt Postası - MHP Bayburt Merkez İlçe kongresi yapıldı. Mevcut başkan Hüseyin Yıldırım yeniden başkanlığa seçildi. Kayıtlı 400 üyenin sadece 134'ünün oy kullandığı seçimlerde karşı aday Hayrettin Ertuğrul'un 61 oyuna karşılık 69 oy alan Hüseyin Yıldırım yeniden başkanlığa seçilen isim oldu. 4 oyun geçersiz sayıldığı kongreye siyasi konuşmalar damga vurdu.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede iki aday yarıştı. Mevcut başkan Hüseyin Yıldırım'ın yeniden aday olduğu seçimlerde rakibi ise geçmişte Bayburt Ülkü Ocakları'nda yöneticilik görevlerinde bulunan Hayrettin Ertuğrul oldu. 



Oy kullanamadığı seçimde 61 oy aldı


Son ana kadar çekişmeli geçen kongrede ilginç bir detay da vardı. Parti üyesi olmasına rağmen delege olamayan aday Hayrettin Ertuğrul 61 oy aldı. 69 oyla yeniden başkan seçilen Hüseyin Yıldırım'ın rakibi olan Hayrettin Ertuğrul'un seçimden 2 gün önce aday olmasına  ve oyu olmamasına rağmen aldığı 61 oy şaşkınlıkla karşılandı. Seçim sonunda iki aday birlikte objektiflere poz vererek birbirlerine başarı dileklerinde bulundu.

MHP Bayburt İl Başkanı Suat Doğan, MHP MYK Üyesi Bekir Kasap, Gümüşhane eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı'nın da katıldığı konreye partililerin ilgisi az oldu. Kongre divan kurulunda MHP MYK Üyesi Prof. Dr. Kamil Aydın, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, Bayburt İl Genel Meclis Üyesi Kemal Yücel ve Gümüşhane MHP Merkez İlçe Başkanı Nurgül Özener görev aldı

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongre faaliyet raporu ve taslak bütçenin okunması ve oylanması ile devam etti.

"Korkut Ata'mızın toprağında olmaktan kıvanç duyuyorum"


Kongre divan başkanlığını yapan MHP MYK Üyesi Prof. Dr. Kamil Aydın, Bayburt'tan övgüyle bahsetti. Bayburt'un küçük bir il olmasına rağmen özgül ağırlığının büyük olduğunu söyleyen Aydın, "Bayburt ilimiz nüfus olarak küçük gibi algılansa da biliyorsunuz her şey matemetik değildir. Herşey hesap kitap değildir. Bir de özgül ağırlık diye bir kavram vardır. Ben inanıyorumki MHP geleneğinde Türk-İslam ülküsünü taşıyan her dava arakadaşımız için Bayburt ilinin bir karşılığı vardır. Bayburt ilinin tarihi geçmişi ve misyonu vardır. Ağırlığını ispat etmiş mübarek bir şehrimizdir. Bugün burada Korkut Ata'mızın toprağında sizlerle birlikte olmaktan kıvanç duyuyorum" dedi.

"Türk milleti yoktur' demek aymazlıktır"

AK Parti'ye de sert sözlerle yüklendiği konuşmasında, Bayburt Üniversitesi'nin 2013 düzenlediği konferansta 'Türk Irkı Yoktur' diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay'a da cevap veren Aydın, "Kendilerine aydın denilen ama aslında okur yazar da olmayan. Keşke rabbim nasip etseydi de aynı toplantıda bulunabilseydik. Bu aciz kardeşiniz de bir  profesördür. Eğitiminin yarısını yurt dışında almıştır. Onların bir dil bilmeyi marifet saydığı yerde 2 dil biliriz Allah'a şükür. Gelip burda 'Türk milleti diye bir millet yoktur' demek aslında aymazlıktır. Şimdi ben ona cevap olsun diye söylüyorum. Sen kimsin, bu millet peygamber övgüsüne mazhar olmuş millet. Sen kimden alıyorsun bu cesareti?" dedi.

"Paylaşma, bölüşme, dertleşme hukukumuzun olduğu eski Türkiye'yi istiyoruz"

Türk milletine 12 yıldır algı operasyonu uygulandığını belirten Prof. Aydın, şunları söyledi:

"Bugün 12 yıldır bize uygulanan bir algı operasyonu var. Yeni Türkiye diye bir şey söyleniyor. Eskisinde ne var, ben 52 yaşına girdim, eskisini biliyorum. Eskisinde anamın, babamın öğrettiği Allah'ın rızasıydı. Derlerdi ki, 'oğlum ne yaparsan yap, haramdan uzak dur.' Ve Rabbime şükür fakir okuduk, yoksulluk içinde büyüdük. Bu bizim şanımız ve öbür dünyada belki de şehadetimiz budur. Büyük kardeşin elbiselerini giydik, bizimkilerini küçüğe verdik ama başkasının emeğinde ve rızkında gözümüz olmadı. Çünkü bize böyle öğretildi. 'İslam bu, başkasının malında gözünüz olmasın, harama sakın ha göz dikmeyin, helal kazanç isteyin'dediler. Allah'a şükür Rabbim de nasip etti. Evet yatlarımız, katlarımız, gemilerimiz, uçaklarımız yok, çünkü hesabını veremeyeceğimiz şeylerden Allah'a sığınırız ama şerefimiz, haysiyetimiz ve gururumuz var. Yarın indallahta dik duracak bir başımız olacak Allah'ın izniyle. Şimdi yeni Türkiye'de harama da kılıf uyduruyorlar. Hangi birini sayayım. Peygamberle mukayeseyi mi, dokunmanın ibadet olduğunu mu? Bizim kutsal saydıklarımız bellidir, biz Allah'a kulluk ederiz ve Kuran-ı Kerim yazar nasıl kulluk edeceğimizi. Rehberimiz de Hazreti Peygamber'dir. Biz başka kimseye kulluk edemeyiz. Biz eski Türkiye'mizi özledik. Sizin yeni Türkiye'nizde zina serbest, cinnet arttı, borçtan insanlar çocuklarını ve en son kendilerini öldürüyor. Biz paylaşan, bölüşen eski Türkiye'mizi özledik. Sizin yeni Türkiye'nizde boşanmalar arttı, avukatların çok para kazanıyoruz dediği haciz oranları arttı, hapishane ve mahkum sayıları arttı. Sizin yeni Türkiye'nizde elinde 40 bin kişinin kanı olan katiller bir kahraman gibi anlatılıyor bize. Biz böyle bir Türkiye istemiyoruz. Paylaşma, bölüşme, dertleşme hukukumuzun olduğu eski Türkiye'yi istiyoruz. Sakın ümitsizliğe kapılmayın. Peygamberimizin ashabı da böyleydi, ilk başladığında İslamiyet de. Ama üzülmeyin, ümitsizliğe kapılmayın. Dava haksa ebet müddet Rabbim o davanın koruyucusudur ve mutlaka muzaffer olacaktır. Kameralarla takip ediyorlarmış. Peki öbür dünyadaki kameralar ne olacak. Oktay Vural'ın güzel bir ifadesi varya, 'öbür dünyanın kameralarını ne yapacaksınız' diye. Bizden olanlar olmayanlar diye ayrımlar alenen yapılıyor artık. Allah'tan korkun, milletin içine öyle bir ikilik soktunuz ki Yeni Türkliye'nizde."            

Burç'tan çok sert eleştiriler


Kongrenin dilek ve temenniler bölümünde söz alan MHP'li eski İl Genel Meclis Üyesi Süleyman Burç, mevcut merkez ilçe yönetimine sert sözlerle yüklenerek, "3 aydır bu parti kapalı bu partinin merkez ilçe başkanı halen çıkmış aday oluyor. Bana çalışmalarını anlatsınlar burda. Ne yapmışız, ne yapılacak. Elektrik faturası ödenmediği için parti 3 aydır kapalı. Milliyetçi Hareket Partisi'ni PKK, kominist, terörist kapatamıyor ama biz işte kapatıyoruz" dedi.

"3 aydır bu parti kapalı"


İstişare yapılmadan başarının sağlanamayacağını belirten Burç, genel merkeze de eleştirilerde bulunduğu konuşmasında şunları söyledi:

"Rahmetli Alparslan Türkeş'e 1978'de Ülkü-Bir Başkanlığı yaptığımda bir soru sormuştum. 'Sayın genel başkanım biz ne zaman iktidara geleceğiz?' diye. Rahmetli ruhu şad olsun, şunu söyledi: 'Oğlum, bu milletin gönlünü fethetmediğiniz müddetçe 450 vekil de alsanız iktidar sayılmazsınız." Bizler önce içimizdeki insanların gönlünü fethetmeliyiz. İstişare yapmadan karar vermek iyi bir şey değildir. Aday olanların ikisi de bizim arkadaşımız. Özeleştiri yapacağım. İstişare yapılmadan hiç bir seçim kazanılamaz. Sayın divan başkanımızı öncesinden tanıyorum, Erzurum'da da 4 yıl öğretmenlik yaptım. Ama genel merkezimizin Türkiye genelindeki teşkilatlarımızı denetlemesi şarttır. Teşkilatlar denetlenmeden MYK üyesi göndererek bir kongrenin geçiştirilmesi ben şahsım adına kabul edemiyorum. Denetim olmayan yerde amaca ulaşamazsınız. Şimdi şunu söyleyeyim, 3 aydır bu parti kapalı bu partinin merkez ilçe başkanı halen çıkmış aday oluyor. Bana çalışmalarını anlatsınlar burda. Ne yapmışız, ne yapılacak. Elektrik faturası ödenmediği için parti 3 aydır kapalı. Milliyetçi Hareket Partisi'ni PKK, kominist, terörist kapatamıyor ama biz işte kapatıyoruz. Genel merkezdekilerine de söylüyorum, Rahmetli Türkeş'in 'Gönül Seferberliği' adlı eserini mutlaka okusunlar. Okumadan ülkücü harekete hizmet etmek imkansızdır."  

"Eleştiriyoruz çözüm noktasına gelindiğinde kimse katkı koymuyor"

Daha sonra söz alan ve Süleyman Burç'a cevap niteliğinde bir konuşma yapan Gümüşhane eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise, eleştiri yapanların çözüm önerilerini getirmediğini savundu.

Canlı, şöyle konuştu:

"Eleştirilerimizi ortaya koyarken çözüm katkılarımızı da ortaya koymamız gerekiyor. Genelde şu hastalığımız var. Eleştiriyoruz çözüm noktasına gelindiğinde kimse katkı koymuyor. Bayburt'umuzda bugün bir umutsuzluk hakim. Bayburt'a umutsuzluk yakışır mı? Bayburt'un gerçekten özgül bir ağırlığı var. Bu özgül ağırlığınızın farkında olun. Tarihimizde büyük zaferler hep umutsuzluk ortamında doğmuştur. Atatürk Samsun'a çıktığında böyleydi. Alparslan Malazgirt'te aynıydı. Emin olun büyük zaferler umutların tükendiği anda bir komutanın etrafında kenetlenen insanların biraraya gelmesi ve kenetlenmesi ile ortaya çıkar. En büyük iş inanmaktır. Eğer inanıyorsunuz güçlüsünüz, dolayısıyla şunu çok net ifade etmek istiyorum, lütfen ümitsizliğe düşmeyin. Yeni seçilecek teşkilatlarımıza başarılar diliyorum. Her kötü günün bir sonu olacaktır."

Merkez ilçe kongresi, oyların sayılması ve sonuçların açıklaması ile son buldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
buğrahan 9 yıl önce

süleyman hoca yıllarca bu teşkilatın sayesinde il genel meclisi oldun ve oldukcada hoş aylık aldın. Kaç kez o elektirikleri ödedin. Özellikle Hüseyin Başkan benim yanımda bile teşkilat mensuparına yanı şahsında dahil birine birşey deneçek olsa bunun karşısında durduğuna şahsen ben denk düştüm ve Hüseyin Başkan aday olmadığını kimde cıkarsa onun emrinde bu teşkilat adına çalışmaktan şeref duyaçağını 2 aydır söylüyordu. Son iki gün kala kimse çıkmayınca bu kutlu dava adaysız kalmaz dedi aday oldu. Aynı günün akşamıda Hayrattin Bey cıktı bunları bile bile bu kadar basit ve acizlik içinde olmak partili olarak beni incitti.O kadar yabancıların içinde sana cevap vermeyerek gülünc duruma düşmemizi engelleyen Hüseyin Başkanıda tekrar kutluyorum….

Avatar
Murat @buğrahan 9 yıl önce

SEN MUHASEBECİ MİSİN, HESAP SORUYORSUN HERKES BİLDİĞİNİ SÖYLESİN O ZAMAN BEN SÜLEYMAN BURÇ'UN HER AYLIK ALDIĞINDA ÜLKÜ OCAKLARI'NI UNUTMADIĞINI BİLİYORUM. DOĞRUSU DA BURDUR. PARTİYE ADAY OLMAK BUNLARI KARŞILAMKTIR. O KADAR ZORDU DURUM, BAKIN BİR ADAY DAHA ÇIKTI, BIRAKSAYDINIZYA. İŞİNİZE GELMEZ VE BİRİLERİNİN DE GELMEZ. HA BU ARADA ÇOK İYİ BİLİYORUM (HOŞ AYLIK ALDIN İFTİRAN TUTMAZ) BASİT BİR PARA ALIYORLAR AMA SENİN MANTIĞA GÖRE BUNDAN SONRA KEMAL YÜCEL ÖDESİN..

Avatar
delegasyon 9 yıl önce

ilçe başkanı cevap verecektin madem salonda verseydin şimdi internet sitelerine her zamanki gibi başkasının adından yorum atmana gerek yok bu durumlar seni aklamaz. murat doğru söylüyor elektriğe doğalgaza 6 aydır mühür vurduracağına kemal amcandan alıp ödeseydin ödeyemiyorsan ada y olmayacaksın

Avatar
ismail 9 yıl önce

Tebrik ederim mhp hayırlı olsun seçim olacagını kime duyurmuşlarda hangi partili derege gelmemiş kim partili kim partili degil bilen olmadıgından gerekte yok sanırım.HER DELEGENİN TELEFONU VARDI TELEFON AÇILA BİLİRDİ BAŞARILAR

Avatar
galerli 9 yıl önce

baksıdan 10 oy çıkmır 25 delege var kandan 5 oy çıkmır 20 delege var oruçlar kasaplar hep delege son dakika süprizi hyrettin ertuğrul önceden aday olsa fark yerdi mınare çalnmış kılıfı hazır bu zihniyet ne gazı ne duzi nede elektiği öder ama her sçimde mağlubiyet faturasını öderler gerki onada geçilerini bulurlar korlar sağırlar birbirini ağırlar

Avatar
Oğuz Akdeniz 9 yıl önce

Süleyman Hoca Efendi yıllarca bu partinin adı altında, desteklemediği ve haksız yere eleştirdiği Hüseyin Başkanı destekleyenler sayesinde 10 yıla aşkın bir sürede maaş almış ve elle tutulur bir icraat dahil gösterememiştir. Elektrik kesintisinden bahsedeceğine MADDİ olarak partine tam anlamıyla destek ol. MHP bugünlere sen ve senin gibiler sayesinde değil, eleştirdiğin adamlar sayesinde gelmiştir. Lütfen bir daha Rahmetli Alparslan TÜRKEŞ' in adını ağzına alma, rahmetli yaşasa idi ilk önce sen ve senin gibilerden hesap sorardı.

Avatar
vay be 9 yıl önce

hayrettin ertuğrulun aday olacağını günler öncesinden biliyorlardı

Avatar
Alparslan 9 yıl önce

O 5 AYDIR ELEKTİRİĞİ KAPANAN PARTİ SÜLEYMAN BURÇ UN SAYESİNDE AÇTIRILDI. SÜLEYMAN BURÇ SİZİN YAŞINIZ KADAR EMEGİ VAR. SİZ ÖNCE ÜLKÜCÜLÜĞÜ ÖĞRENİN!! BAYBURT TA Kİ ÜLKÜCÜ TEŞKİLATLARINI FALİYETE GÉÇİREN ODUR SİZ ONUN ÜLKÜCÜLÜKTE ELİNE SU DÖKEMEZSİNİZ. BEN ÜLKÜCÜLÜĞÜ O ADAMA BAKARAK HEDEFLEDİM !! GERÇEKLERİ GÖRMÜYORSUNUZ GÖRMEK İSTEMİYORSUNUZ ŞARTLANMIŞSINIZ!! SİZ YOKKEN O OCAKTA SÜLEYMAN BURÇ VARDI.