Kobal, Burç'un o açıklamasına cevap verdi

AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, bir yazılı açıklama yayınlayarak MHP İl Başkanı Süleyman Burç'un Konursu Cami ile ilgili yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Kobal, Burç'un o açıklamasına cevap verdi
Bayburt Postası - AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, bir yazılı açıklama yayınlayarak MHP İl Başkanı Süleyman Burç'un Konursu Cami ile ilgili yaptığı açıklamaya cevap verdi. 

Konursu Cami'nin resterosyonunu dini istismar olarak niteleyen MHP İl Başkanı Süleyman Burç'a, "Bu yapılan iş bir namaz sonrası, cami avlusunda tamamen Allah rızası için, bir siyasi beklenti gözetilmeksizin yapılan bir iştir" diye cevap veren AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, "Dünyanın dört bir tarafına Cami yaptıran, bir siyasi partiyi sadece kilise yaptılar diye karalamaya çalışmak ancak siyasi hezeyanlara boğulmuş, reel politikten bi haber siyasi kimliğin bir ifadesi olabilir" şeklinde sert konuştu. 

Kobal, şu açıklamayı yaptı:

"Siyasi beklenti gözetilmeksizin yapılan bir iştir"

"MHP İl Başkanı dün yaptığı basın açıklamasında, AK Parti’nin Konursu Camii restorasyonunu siyasi malzeme yaptığını söyleyen bir beyanı olmuştur. 7 Haziran seçimleri öncesi bir Konursu ziyaretimizde, cami avlusunda bir hemşerimiz Sayın Milletvekilimiz Sayın Naci Ağbal’a gelerek; tarihi caminin öneminden bahsederek restorasyonunun acilen yapılması gerektiğini, bu konuda Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde bir şube müdürü ilgilendiğini, bilgi almak için o şube müdürüne ulaşamadıklarını ifade etmişlerdi. Sayın Milletvekilimiz de, daha henüz caminin avlusundan çıkmadan restorasyon çalışmasını daha hızlandırmak için Vakıflar Genel Müdürü’nü direkt cep telefonundan arayarak, caminin özelliğini anlatmış, restorasyon çalışmasının hızlanmasını rica etmiştir. O günden sonra Genel Müdürün Vakıflar Bölge Müdürü'nün talimatıyla prosedür hızlanmış, ihalesi tamamlanmış, çok yakın zamanda restorasyon inşaatı başlayacaktır. Bu yapılan iş bir namaz sonrası, cami avlusunda tamamen Allah rızası için, bir siyasi beklenti gözetilmeksizin yapılan bir iştir." 

"Reel politikten bi haber siyasi kimliğin bir ifadesi"

"13 yıldır Adriyatikten Çin Seddine kadar Türk Milletinin yürek coğrafyasında ecdadyadigarı yüzlerce cami, medrese, türbe, anıt, han, hamam, köprüyü restore ederek, tarihi mirasımızı yeniden ayağa kaldıran, bununla yetinmeyerek Kominist ülke Küba dâhil dünyanın dört bir tarafına Cami yaptıran, bir siyasi partiyi sadece kilise yaptılar diye karalamaya çalışmak ancak siyasi hezeyanlara boğulmuş, reel politikten bi haber siyasi kimliğin bir ifadesi olabilir. Sayın İl Başkanının bu konuda yaptığı talihsiz açıklamayı Konursu‘lu hemşerilerimizin ve Milliyetçi Hareket Partisi tabanındaki kardeşlerimiz de dahil tüm Bayburtlu hemşerilerimin takdirine sunuyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa eren 9 yıl önce

masal anlatma kobal bize, bilal oğlan italya'da ne halt karıştırıyor bunu anlat bize!!

Misafir Avatar
ALOŞ 9 yıl önce @mustafa eren

Bilal 2 yıllığına italyaya doktora yapmaya gitmiş ki 2 yıl sonra ekonominin başına geçip diplomalı yönetme işini yapacak. Ekonomiyi kurtarmak için 2 yılını Ülkesine adayan adam olarak Nobel e aday olmak için

Beğenmedim! (2)
Avatar
Dursun 9 yıl önce

devletin bütçesi Bayburt'a akmaya başladı. Bayburt'u yakında paris yaparsalar hiç şaşmayın. en küçük bir işkur işini siyaset için kullananların kullandığı söze bakın Allah rızası. devlet hizmetinde Allah rızası olmaz. devlet bir kul değildir. devlet vatandaşına hizmet etmekle mükelleftir. siyasi rant yokmuş. başkan bu söze kargalar güler. seçimler arifesinde yapılan bütün işler oy içindir, siz kimi kandırıyorsunuz. biraz dürüst olunuz. oyumuz yine dr. beye.

Avatar
Asım KOCA 9 yıl önce

Allah rızası gözetenler şunlara ne der. Bayburtlu Bayburt sorunları ile meşgul olurken
Dış politika ne halde ;
Suriye'den kendi toprağına füze attırmayı planlayanlar var bir de Hazar'dan Akdeniz'e füze atanlar...
Devlet bırakın Ortadoğu'da olmayı Güneydoğu'da bile yok. Şehit haberleri, sıkıyönetim kararları, askere engel valiler!
Sıfır sorundan sıfırlanan dış politikaya gelindi? Hangi devletin elinde ne var ki, koskoca Türkiye'ye rağmen istenen yapılıyor, yaptırılıyor?
AB ve ABD ile kavgalı, Rusya ve İran'a sessiz bir Türkiye, nasıl böyle zayıf bir hale düştü?
Ülkenin ve milletin çıkarları hangi çıkarların gerisinde ve niye gerisinde kaldı?
Bunların hangisinde vatan sevgisi yatabilir. Ey AKPli vekiller

Avatar
Mahir 9 yıl önce

Şahap Bey'in yaptığı ve ayağına dolaştırdığı tertibe cevap ver sayın Kobal? Ne oldu şu dernek Başkanları adına yapılan yalan dolan düzmece deklarasyon işi?

Avatar
selim 9 yıl önce

Yazık bu memlekete bunlara mı kaldı siyaset işleri

Avatar
Turan 9 yıl önce

Şuu Bayburtuun kaderine bak ya kimlere kalmış ya 14 yıldır bayburt akepeye oy veriyor daa hala şuu küçücük işlerle halkı kandırmaya çalışıyorlar şuu işler 14 yılda deği 14 ayda bitmesi gereken işler değilmi daha buundan sonra bunların şunu yapacaz buunu yapacaz deme akları olurmuu? Uyan ey alkımuykudan uuyan kimlerin elinde kalmışssın