Kavcıoğlu: "Tartışılmayan tek yer Bayburt Kalesi"

Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt'un yaşanılabilir bir şehir haline getirilmesini gerektiğini ve bunun yanlışların üzerine gidilerek, birlikte doğru kararların altına imza atılarak yapılacağını belirtti.

Kavcıoğlu: "Tartışılmayan tek yer Bayburt Kalesi"
Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt'un yaşanılabilir bir şehir haline getirilmesini gerektiğini ve bunun yanlışların üzerine gidilerek, birlikte doğru kararların altına imza atılarak yapılacağını belirtti.

Şehrin mimarisine eleştiriler getirerek, Bayburt'ta tartışılmayan tek yerin 3 bin yıllık Bayburt Kalesi olduğunu belirten Kavcıoğlu, konuşmasında TÜİK verilerine de değindi. Kavcıoğlu, "Araştırmalarda Bayburt en mutlu ilerden birisi çıkıyor. Ben buna kesinlikle inanmıyorum. Çünkü yaşayabildiğiniz imkanlar kısıtlı ise mutlu olduğunuz şeylerde kısıtlıdır" dedi.

Kavcıoğlu, Bayburt Valiliği tarafından muhtarların katılımıyla bir düğün salonunda organize edilen toplantıda yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kavcıoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Bayburt’un dönüşümünü sağlamalıyız"

"İl merkezinde çalışmalarımız devam ediyor. Her zaman dile getirdiğimiz gibi Bayburt’un kentsel dönüşümünü en kısa sürede sağlayacağız. Bayburt’un şehirleşmesi ve yaşanabilir bir hale gelmesi, Bayburt’un gelişimiyle ilgili çok önemli. Eğer burada insanlar yaşamak istemiyorsa hiçbir şekilde bir fabrika kuramaz veya başka kurumları buraya getiremezsiniz. Getirseniz dahi çalışacak insan bulamazsınız. Öncelikle Bayburt’u yaşanabilir bir şehir haline getirmemiz gerekiyor. Bunun içinde yanlışların üzerine giderek ve en doğru kararları birlikte vererek Bayburt’un dönüşümünü sağlamamız gerekiyor."



"Bayburt’un geliştiğini ve değiştiğini hangimiz söyleyebiliriz "

"Bayburt’ta her şeyi tartışıyor ve protesto ediyoruz. Bu güzel bir şey, keşke daha önceleri bazı icraatlara karşı çıkıp, bazı yanlışların yapılmasını engelleyebilseydik. Ben hep söylüyorum, Bayburt’ta tartışılmayan tek yer Bayburt Kalesidir. 3000 yıl önce yapılmış olan bir kalenin yerinin yanlış olduğunu hiç kimse tartışmıyor. Ama onun dışında yapılan her şeyi tartışıyor ve yerini değiştiriyoruz. Çünkü tartışmalı olduğundan yerlerini 10 sene sonra değiştiriyoruz. Yanlış yaptıysak neden yaptık, doğru yaptıysak neden değiştiriyoruz. Yani eski sanayi yeni sanayi, üniversitenin yeri, organize sanayi, Kayışkıran sanayi, eğitim yerleşkesi, hastane, askeriye, terminal gibi sayabiliriz. Aynı yanlışları yapmamamız için, bu istişare ve görüşmeleri sıklaştırarak, fikir birliğiyle ilin gelişimine katkı sağlamalıyız.  Bayburt hariç Türkiye’nin hiçbir şehrinde buradaki gibi değişim yok. Yanlış yaptığımızı ise şehrin gelişmediğinden anlıyoruz. Bayburt’un bu anlamda geliştiğini ve değiştiğini hangimiz söyleyebiliriz. O zaman doğru bir yerden başlamamız lazım, bu bizim için bir fırsat. Türkiye’nin Maliye Bakanı bu ilden çıkmış ise, bu fırsatı iyi değerlendirip bu işleri daha doğru bir şekilde başlatıp ve kısa sürede de sonuçlandırmamız lazım."
 
"Türkiye’de turist gelmeyen tek şehir Bayburt"

"Bir çok sorunu ve tartışması olan bir şehirde doğru yerden başlamamız için ciddi bir şekilde bu işe inanmamız gerekiyor. Turizm konusunda yararlanacağımız bir sürü çalışmayı birkaç gün önce üniversitedeki hocalarımız bizlere sundular. Bunların hiç birisi hayal değil, hepsi olabilecek şeyler. Üniversitemiz ile çalışmalar yaparak bunların şehrimizde yapılabilir hale geldiğini görmemiz lazım. Her fırsatta şunu söylüyorum, dünyanın hiçbir yerinde Bayburt gibi bir şehir yok. İçerisinden nehir geçen, karşısında kalesi ve ortasında saat kulesi olan. Üçü bir arada olan tek şehir Bayburt. Bunu bile pazarlayıp satabiliriz. Bizim Bayburt’un kimliği adına pazarlayıp satabileceğimiz o kadar şey var ki. Ama maalesef bu gün belki de Türkiye’de turist gelmeyen tek şehir Bayburt. Buda bizler için çok acı bir durum. Bir çok tarihi dokuya, tarihi yerleşim alanına ve doğal güzelliğe  sahipken bir tane turistin gelmemesi ilimiz için acı bir gerçektir."
 
"Yanlışlar eleştirilmiyor"
 
"Birbirimizi kötüleyerek değil eleştirerek başlayalım. Çünkü yanlış yapıldığında bu Bayburt’u etkiliyor. Eleştirdiğimiz konular Bayburt’ta tartışılıp yapılsaydı, ne 10 yılda sanayinin yeri değişird, ne 8 yılda üniversitenin yeri değişirdi, ne 1 yılda terminalin yeri tartışılırdı, ne de 20 yılda hastanenin yeri değişirdi. Bunlar hep birlikte yaşadığımız gerçeklerdir. Hiç kimseyi suçlamıyorum. Çünkü hepimiz suçluyuz. Bunların hepsi gözümüzün önünde yaşanırken, hiç birimiz tepki göstermedik. İşi yapan kişi yakınımız ise sahiplendik yanlışı. Doğruyu ise taşladık. Burada Bayburt’u yöneten insanlar ile beraberiz. Bayburt’ta ilk defa bir şeyi başlatalım. Herkesin yanlış yapma hakkı var. Ama doğru bir tanedir ve onla da buluşalım. Birlikte karar vererek bir yerden bunu başlatalım."
 
"En mutlu il olduğumuza inanmıyorum"
 
"Bayburt bu gün 'büyük bir köy diye' sizlerin arasında konuşuluyor. Bende bunu sizlerden duydum. Bayburt’u şehirleştirelim ve yaşanabilir bir şehir haline getirelim. Kendi çocuklarımızın diğer illerde yaşayan çocuklar gibi yaşamasını neden engelliyoruz. Köylerimizi güzleştirerek, zenginleştirerek ve göçü durduracak hizmetler üretirsek, burada yaşayan insanlar çok daha mutlu alacaktır. Mutlu iller arasında Bayburt en mutlu ilerden birisi çıkıyor. Ben buna kesinlikle inanmıyorum. Çünkü yaşayabildiğiniz imkanlar kısıtlı ise mutlu olduğunuz şeylerde kısıtlıdır. Çocukluğumuzda tandıra ayaklarımızı salar hekat dinlerdik ve çok mutluyduk. Çünkü dünyanın diğer tarafından hiç haberimiz yoktu. Ama dünyanın bütün nimetlerinden faydalanmaya başladığınızda, işte o zaman mutlu olabiliyorsanız ve o zaman çocuklarınızın geleceğini şekillendiriyorsanız doğru şeyler yapıyorsunuz demektir. Bütün bunları gerçekleştirecek bir Bayburt diliyorum."

Anahtar Kelimeler:
AK PartiŞahap Kavcıoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Polat 8 yıl önce

Şahap bey doğru söylüyor.Bundan kimsenin şüphesi yok.Ama artık doğru söyleyene helal olsun, bak ne güzel konuşuyor deme devrini bitirmek lazım.Türkiye'nin batısını , doğusunu birçok yerini gezmiş birisi olarak bu kadar çarpık kentleşmeyi başka bir yerde görmediğimi söylemeliyim.Yollar felaket, altyapı felaket, kaldırımların yarısı toprak olmuş.Kentleşme problemi değil, kentleşememe problemi var bu şehrin.Burası da bu haliyle güzel diyerek gerçeğin üstünü örtemezsiniz.Burası bu haliyle güzel bir şehir değil.Buna kimse inanmıyor.Koskoca ilde bir tane cadde var.Orada da öyle bir trafik oluyor ki anlatılmaz.Artık bir şeyler yapın.Ben Bayburt'u çok seviyorum, ölürüm gibi saçma sapan şovları bırakın.Projelerle gelin.Şu Bayburt'u bir şehre benzetin.Umudum var mı?Yok!Çünkü Bayburtlunun Bayburt gibi bir derdi yok.

Avatar
Temel Sağıroğlu 8 yıl önce

Şimdi Bazı dostlar arkadaşlar kızıyorlar. "Bu adamdan ne istiyorsun bırak yakasını" diyiyorlar.
Güzel insanlar benim birşey istediğim yok. Sözlerini hatırlatıyorum. Bunları yerine getirsin. Hamaset yapıp bahane aramasın. İşte seçim öncesi verdiği sözler.
● Bayburt Budapeşte gibi turizm kenti olacak.
● Bayburtlu Tüm üniversite öğrencilerine burs verilecek.
● İstihdamı artırıcı çalışmalar yapılıp öncelikle genç işsizlere iş alanları yaratılacak.
● Bayburtlu varlıklı kişilerin ve işadamlarının Bayburta yatırım yapması sağlanacak.
● Sıfır Faizli esnaf kredisi verilecek.
● Tarımda çağ atlanacak.
Sekiz ay geçti. Hangisi gerçek oldu. Benim sorum'da Sorunum'da budur.

Misafir Avatar
MEHDİ 8 yıl önce @Temel Sağıroğlu

"TENMEL BEY YAZINIZ GÜZEL,YALNIZ ŞİRİN BAYBURT,UN TARİHİ ESERLERİ
VE EL YAZMA ESERLER,40 YILDIR,KOMŞU İLLERİN DEPOLARINDA ÖZELLİĞİNİ
KAYBETMEKTE,DOLAYISIYLA BAYBURTUMUZA"DEVASA MÜZE"AÇILMALI,Kİ
KİMLİK VE KÜTÜK"GÜZEL BİR ŞEKİLDE"ORTAYA ÇIKSIN,YETKİLİLERE DUYRULUR,SLM

Beğenmedim! (0)
Avatar
hakan 8 yıl önce

şahap bey ya bizi kandırıyor her bayburta gelişinde ortaya akp nin işlerini eleştiriyormuş gibi bir laf atıyor altına bizlerde sazan gibi yorumlarla takılıyoruz,yada adam gerçekten yürek yemiş bunları eleştiriyor tabi ki birincisi de öyle olmasaydı dediklerinden bir tane icraat görürdük bence bu bir oyun her iki taraftanda takdir toplama oyunu akp liler bak bizim vekilimiz öz eleştiri yapıyor deyip,dürüstlük pozu atıyor,karşı taraf da adama bak ya kendi müdürlerini belediyesini eleştiriyor deyip rant sağlıyor, gelmeyin oyuna aynı içişleri bakanın terörist belediyeleri eleştirmesi gibi sizi oraya eleştirin diye seçmedik (evet akp ye oyverdim) icraat herşey sizin elinizde

Avatar
seko69 8 yıl önce

Sayın vekilimiz; "Yanlışlar eleştirilmiyor" demiş... sayın vekilim, eğer basını takip ediyorsanız ve yorumları okuyarsanız yanlışların eleştirildiğini göreceksiniz. ha diyeceksiniz ki neden yorum yazarak eleştiriyor, öneride bulunuyorsunuz? haklısınız.. fakat bir habere bile yapılan yorumlara tahammülü olmayan AK Partililer ve Parti yönetimine neyi izah edeceksiniz? eleştiri yapanları ihanetle suçlayanlar, bir örgüt elamanı diye yafta vuran AK Partililer var.. Bayburt İl Yönetimi, Belediye ve Valilik eleştiri kabul etmedikleri için, makamlardakine ulaşamadığımız için bu hallerdeyiz.. siz hiç il başkanına, belediye başkanına ve diğer yönetim üyelerine ne gibi sorunlar dile geliyor diye hiç sordunuz mu? sorsanız bile herşey güllük gülistanlık gösteriliyor. ama bu şehir battı.. çünkü halktan uzak bir yönetim var. siz bakmayın bakan ve vekil geldiğinde esnafın ve halkın gülücük dağıttığına, bunlar sahte gülücükler. çünkü eleştiri yaptığınız an işiniz bitti.. cezalandırılırsınız..

Avatar
metin 8 yıl önce

mutlu mu? inanın çok güldüm mutlu insan kendi şehrinden neden göç eder Bayburt ta yaşayan mutluyum demek zorunda başka şansı yok iş kurdan 6 ay lık işide bulamaz yoksa

Avatar
Polat 8 yıl önce

Belediyenin acemiliği, beceriksizliği dillere destan oldu da ey karayolları sana ne oluyor?Erzurum yolundaki, İspir yolundaki, Çaykara yolundaki çukurlara gidin bir bakın.Trabzon yolunun da yer yer bozulduğunu göreceksiniz.Şu ülkede en iyi yolları karayolları yapıyordu.Anlaşılan o da Bayburt'ta düzene ayak uydurmuş.Onlar da yatışta.

Avatar
Temel Sağıroğlu 8 yıl önce

Senin bir doğrun varmı Sayın Şahap KAVCIOĞLU. Doğru nedir bilirmisin. Ahmet Davutoğlunu sırtından vurup ihaneti meziyet sayarak parti İl teşkilatını tehdit ederken doğruyu yanlış ile değiştirdin Kavcıoğlu.Sen doğruyu çıkarlarına tercih ettin Kavcıoğlu. Siyaset tarihi seni ihanetinle yazacak, anacak ve tanıyacak Kavcıoğlu.

Avatar
Ahmet güzel 8 yıl önce

Bayburt bu gün 'büyük bir köy....
İstiyorsunuz...
Ve sizde bu köyün muhtarı siniz öyle değil mi.. ?