Kasap'tan yerel yönetim eleştirisi

Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, belediye çalışmalarını eleştirdi.

Kasap'tan yerel yönetim eleştirisi
Bayburt Postası - Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, belediye çalışmalarını eleştirdi. Altyapı ve üstyapı çalışmalarının planlı yapılmadığını ve bu yüzden şehirde bir trafik kargaşası yaşandığını söyleyen Kasap, geçmiş dönemde yapılan ve sonrasında yıkılan Çoruh'ta gerdanlılar, Saat Kule çevresindeki ışıklı kaldırım çalışmalarına değindi. Kasap, Çoruh'ta yapılan yeni çalışmaya da eleştirilerde bulunduğu açıklamasında, belediye çalışanlarının yap-sat işleri ile uğraştığını dile getirdi. 

Kasap'ın Bayburt ve ülke gündemine yönelik açıklamaları şöyle:  
 
“Bayburt Belediyesi’nin bu güne kadar yaptığı olumlu hizmetlerin hepsinde destekçileri olduk. Fakat olumsuz giden işlerde uyarı yapmamıza rağmen dikkate alınmadık. Belediye’de bir çok birim amirinin ticaretle uğraştığını, yap sat veya kooperatif başkanlığı gibi işlerle uğraştığını görüyoruz. Yani asli görevlerini ihmal ederek Bayburt’a faydalı oldukları inancında değilim. Bu konuyu ilgili şahıslara iletmemize rağmen bu konu dikkate alınmadı. Diğer kurumlarda benzer işleri yapan müdür veya idari amirlerin bazılarının görevden alındığını görüyoruz." 
 
“Koordineli bir çalışma yapılmıyor”
 
"Belediyenin alt yapı ve üst yapı çalışmaları yapması nedeniyle kendilerine teşekkür ediyoruz. Ancak bu işler yapılırken plan ve proje dahilinde yapılmasından yanayız. Yapılan yol ve kaldırım çalışmalarının hiçbirisi sağlıklı değil. En büyük sorunlarımızdan birisi trafik sorunudur. Bu sorunun çözümü içinde otoparkların yapılması gerekiyor. Otoparklar faaliyete geçirilmeden, yeni yaptığımız yollardan daha geniş bir şekilde kaldırımlar yapıyoruz. Bazı caddeleri ise imtiyazlı bir şekilde yapıyoruz. Bazı caddelere ise itfaiye aracının giremediğini görüyoruz. Bizlerin bir tabiri vardır, “Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi” diye. Üç yıldır alt ve üst yapı çalışmalarından dolayı Bayburt halkı zulüm yaşamaktadır. Koordineli bir çalışma yapılmıyor. Hiçbir belediye yetkilisini hiçbir işin başında maalesef göremedik. Bu üç yıl içerisinde esnafımız çok mağduriyetler yaşamıştır. İl dışından gelen hemşehrilerimiz dahi şehir merkezine girmekten imtina etmiş hatta köylerinden dahi şehre gelmemişlerdir. İnşallah bu konuları dikkate alırlar."
 
“Hepsi sökülüp atıldı!”
 
Bayburt için yapılan örneğin, güneş enerjisi projesi, bir önceki belediye döneminde çöp arıtma tesisi, bir başka dönem şehir parkı ve yüzme havuzu yapmıştır. Bunları destekliyor ve olumlu karşılıyoruz. Ama yanlış yapılan işleri de söylemek durumundayız. Örneğin, bir önceki belediye döneminde Çoruh Nehri içerisine gerdanlık adı altında ucubeler yapılmıştır. Cumhuriyet Caddesi'ne ışıklı tabelalar ve laleli ışıklar yapılmıştı. Bunların hepsi bir sonraki belediye tarafından sökülüp atıldı. Şimdi aynı şeyler yapılıyor, Çoruh Nehri üzerine betonlar yapılıyor. Bunlarda bir başka belediye tarafından söküldüğü zaman, harcanan paralar vatandaşın cebinden çıkmış olacak. İki dönem önceki belediye tarafından Terminal, sebze hali ve belediye ek binaları yıkılarak bir terminal karşılığında TOKİ’ye peşkeş çekildi. Terminal ise şuan da kullanılmaz hale gelmiştir. Bunları da söylemek zorundayız.
 
“Cumhuriyet caddesi acilen bitirilmeli! 
Kaleardı Taş Oackları ile mağdur ediliyor!"
 
"Güzide mahallelerimizden birisi olan Kaleardı Mahallesi'ne baktığımızda etrafı taş şantiyeleriyle çevrilmiş ve orada yaşayan vatandaşlarımız mağdur edilmiş duruma gelmiştir. Bu konuda gerekenin yapılmasını bekliyoruz. Yapımı devam eden otoparkın bu yıl bitmesi bekleniyordu ama gelecek yıla kaldığı görülüyor. Belediyemizin acilen Cumhuriyet caddesindeki çalışmalar için gerekirse müteahhitle görüşerek gece vardiyası çalışmaları yaparak, insanların her gün birbiriyle kavga eder duruma geldikleri trafik sorununu gidererek bir an önce caddeyi trafiğe açması gerekir. Bu güne kadar bunları dile getirmedik. Çünkü 15 Temmuz sürecinde birbirimizle uğraşmak istemedik."

"1999-2004 dönemindeki hizmetleri herkes bilmektedir"
 
"Bizler muhalefet olarak gördüğümüz yanlışları dile getirmek zorundayız. Hiç kimseyi incitmek veya kırmak gibi bir maksadımız yoktur. Bizler işlerin ehline verilmesinden yanayız. Milliyetçi Hareket Partisi'nin 1999-2004 dönemindeki hizmetleri herkes bilmektedir. En azından hiçbir şaibesi yoktur. Bizden sonraki gelen belediyelerin hepsinde şaibe olduğunu vatandaşlar söylüyor. Biz parti olarak 2019'da yapılacak olan belediye seçimlerine şimdiden hazırlanıyoruz. İşinin ehli arkadaşlarımızla yola çıkacağız ve inşallah Bayburt’un çehresini ve vizyonunu Bayburt’a ve Bayburtlu'ya yakışır bir şekle getireceğimize inanıyor ve Bayburt halkına söz veriyoruz.”

"Vatan sınırlarımızda hareketli günler yaşanmaktadır"

"Öte yandan hepimizin yakından takip ettiği gibi vatan sınırlarımızda hareketli günler yaşanmaktadır. Bugün işine geldiğinde demokrasiden, insan haklarından, evrensel hukuk normlarından bahseden 15 Temmuz Darbe girişimi ile ülkemizi kan gölüne çeviren FETÖ Elebaşısını Pensilvanya'da besleyen, Kuzey Irak'ta daha düne  kadar bizim ekmeğimizle karnını doyuran çapulcu peşmergeler ile Kürt devleti kurulması zeminlerini oluşturmaya çalışan sözde müttefikimiz Amerika çeşitli baskılarla devletimizi hegomonyası altına almağa çalışmaktadır. Birinci Dünya Savaşı'nda bu milletin nasıl bir mücadele verdiğini bugün bize baskı yapan Amerika, Avrupa çok iyi bilmektedir. II. Dünya Savaşı’ndan sonra İngiltere’nin hegemonyasının sona ermesiyle birlikte onun halefi olarak uluslararası sistemin hegemon gücü haline gelen ABD, uluslararası sistemin kuralları ve normlarını kendi çıkarlarına  göre değiştirme gücüne ve yeteneğine sahip olma konumunu elde etmiştir. ABD sadece dünya ekonomi-politiğindeki ekonomik üstünlüğü ve onu destekleyen askeri gücü sayesinde değil, kapitalist sınıfının liderliğinde kendi kapitalist bloğunu  oluşturmuş ve özellikle Ortadoğu'da var olan  kaynakları kendi adına sömürgeleştirmek çabalarına hız vererek çeşitli bahaneler ile İran-Irak-Afganisatan-Kuveyt-Mısır-Cezayir-Suudi Arabistan-Yemen-Katar gibi Arap ülkelerini önce kendi aralarında savaştırmış, bazı ülkelerde iç savaş çıkarmış bazılarında ise darbe yaptırarak bu ülkelerde Amerikan çıkarlarını koruyan liderleri iş başına getirmiştir. ABD bölgede bunları yaparken Türkiye'de boş durmayarak önce 15 Temmuz ile darbeyi denemiş bu tutmayınca Peşmerge-PKK gibi hain unsurları destekleyerek ülkemize karşı kullandığı maşaları ile ülkemizi savaşın eşiğine çekmiştir."

"İşgal etme çabalarına dünyanın gücü yetmeyecektir"

"Suriye Türkleri yaklaşık bin seneden fazladır bölgede var olan, farklı bölgelerde yaşasalar dahi milli kimliklerini muhafaza eden, varlıklarını sürdürmek için ciddi anlamda mücadeleleri olan öz be öz kardeşlerimizdir. Oğuz ve Kıpçak boylarının devamı olan Suriye Türklerinin yok sayılmasına, bin yıldır vatan yaptıkları topraklarına bir Kürt devleti kurulmasına, Türkmen dağından Türkmen Bayrağı'nın indirilmesine Kerkük'ü, Musul'u işgal etme çabalarına dünyanın gücü yetmeyecektir."

"Misak-ı Milli Vatandır’’ diyerek hesabı kesmiştir"

Türk Milleti İstiklal Mücadelesinden tarihin hiçbir döneminde geri durmamıştır. Tarihte 21 gün 21 gece ile en uzun meydan muharebesi olan Sakarya Meydan Muharebesi'nde Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır” diyerek vatanın bir bölümünü değil bütün vatanı savunmak gerektiğini belirtmiştir. İşte bugün de Bilge Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli ‘Beş bin ülkücü hazır beklemektedir’ diyerek bugün yaşadığımız günlerin ne anlama geldiğini çok iyi açıklamıştır. Sayın Genel Başkanımız sözü söylemiş "Misak-ı Milli Vatandır’’ diyerek hesabı kesmiştir. Ülkücüler liderlerinin buyruğu ile vatan müdafaası için devletinin emrinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanındadır."

"Ülkücü Hareket devletinin emrindedir"

Ülkücü Hareket, 15 Temmuz sürecinden bugüne kadar karşılaştığı her konuya milli irade ruhuyla yaklaşmış ve devletin yanında olmuştur. Yukarıda da belirttiğim gibi şartlar gün geçtikçe ağırlaşmakta ve birliğimize dünden daha çok ihtiyacımızın olduğu günleri yaşamaktayız. Bizler 1000 yıllık devlet geleneğinden gelen asil bir milletin evlatları olarak bu vatanın bir çakıl taşına bin canı feda etmekten geri durmayacağımızı tekrar belirtiyor. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene."




Anahtar Kelimeler:
Bekir KasapBayburt MHP
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandas 7 yıl önce

Cok dogru söylemis bekir baskan belediye calisanlari belediyedeki görevlerinide kullanarak yap-sat isi yapiyorlar böyle sacmalik olmaz ayrica yapilan bazi hizmetler mesela sehir girisindeki selale cok sacma bir ucube milletin parasi nerelere gidiyor oraya dökülen beton ve demir isci parasina yazik degilmi hicbir görsel güzelligi olmayan bir beton yigini hizmet yaparken halka sorulmasi gerekiyor halkin onayi alindiktan sonra yapilmalidir

Avatar
Bayburt Üniversitesi neden Bayburt'lu akademisyenlerin hakkını yiyiyor 7 yıl önce

Sayın kasap şunları da ekleyelim Bayburt Üniversitesi akademisyen alımlarında bayburtluların hakkını gasp ediyor. Bu şehiri insanlar neden terk ediyor anlamak zor değil. Üniversite tarikat usulü işliyor bu nasıl bir zihniyettir. Artık bu insanların müslümanlığından da şüphe duyuyorum. Şunları da ekleyelim Rabia kadıoğlu Parkı'nın ağaçları ışıklandırmaları oturakları hepsi biran halde yazık günah yaw Allah'tan korkun bari.

Avatar
Hakan Baş 7 yıl önce

Sen o akp otobüsünün üstüne çıkmayacaktın sen zaten bitmişsin partininde bitirdin.Mhp nin borçlarını akp il başkanına ödettirmiyecektin.

Avatar
BAYBURT 7 yıl önce

BUNLARI BUGÜN MÜ ANLADIN BAYBURTTA BELEDİYE YOKTUR AKSİNİ İSPAT ETMEYE ÇALIŞANLARA HODRİ MEYDAN DİYORUM BAYBURT BİTMİŞTİR CENAZE NAMAZI KILINMAMIŞTIR SADECE BİR DE BİR DE HALA GÖMÜLMEDİ O İŞLER OLDUKTAN SONRA HERKES BAYBRUTUN ÖLDÜĞÜNÜ ANLAYACAK ZATEN

Avatar
BAYBURTLU 7 yıl önce

AKPNİN BU ŞEHRİ ALMASINDA EN BÜYÜK SUÇU OLAN MHP VE YÖNETİMİDİR BAYBURT AKPNİN DİBİ GÖRMESİ GEREKEN İL OLMASI GEREKİRKEN MHP SORUNLARI HALKA DOĞRU DÜRÜST ANLATAMAMIŞTIR BUNDAN DA TABİKİ EN BÜYÜK KAYBI BAYBURT HALKI GÖRMÜŞTÜR BU ŞEHİRDE 15 SENEDİR AKP HEGEMONYASI OLMASINA RAĞMEN DAHA YOLU YOK HANİ MEDENİYET SEVİYESİ YOLLA İFADE EDİLİR YA O YOK HASTANE YOK DOKTOR YOK BU ŞEHRİN İNSANLARI KENDİ HALİNE BIRAKILMIŞ ŞEHİRDE OTOYOL YOK ŞEHİRLERARASI YOL YOK ADAM AKILLI YÖNETİCİ YOK VARSA YOKSA BİAT VAR KİM DAHA İYİ BİAT EDERSE EN İYİ KOLTUKLARI ONLAR KAPIYOR BÖYLE YÖNETİM OLUR MU ALLAH AŞKINA BELEDİYE BU ŞEHİRDEN SADECE ALMIŞ VERDİĞİ HİÇBİRŞEY YOK BUNA RAĞMEN ALABİLİYORSA SUÇ BAYBURT HALKININDIR KİMSEYE KIZILAMAZ AMA BUNDAKİ EN BÜYÜK PAY MHPNİNDİR ÇÜNKÜ MHP SADECE VURUR GİBİ YAPMIŞTIR ELEŞTİRİ BİLE YAPMAMIŞTIR İNŞALLAH BİR GÜN BAYBURT BU BATAKLIKTAN KURTULUR HAK ETTİĞİNE KAVUŞUR AMA BU YÖNETİMLE OLMASI KESİNLİKLE MÜMKÜN DEĞİLDİR SAYGILARIMI İFADE EDİYORUM

Avatar
SİTEMKAR 7 yıl önce

BU MHP YÖNETİMİNİN AKPNİN ELİNİ GÜÇLENDİRDİĞİ MUHAKKAKTIR EĞER ADAM AKILLI BİR MUHALEFET SERGİLESEYDİ BAYBURTU MHP FARKLA ALIRDI AMA BAYBURT HALKI AKPNİN ELİNE MALESEF İTİLMİŞTİR SANKİ BAYBURTU MHP ALMAK İSTEMİYOR ÖYLE BİR HAVA ESTİRİYOR BU BAŞKAN DA AKP MİTİNGİNE KATILMIŞTIR HERYER DE BİZ BELEDİYECİLİKTEN ANLARIZ DİYEN AKP BAYBURTTA ONU BİLE GÖSTEREMEMİŞTİR AKPNİN BAYBURTA VERDİĞİ TEK ŞEY ZULÜM SEFALET KÖLELİK VE TÜKENMİŞLİKTİR BUNA RAĞMEN BU ŞEHİRDE BELEDİYEYİ RAHATÇA ALABİLİYORSA DA SUÇ BAYBURT HALKINDADIR BU ŞEHİRDE ADAM AKILLI MUHALEFET KÜLTÜRÜ OLUŞMAK ZORUNDADIR YOKSA KAYBEDEN HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ BAYBURT VE BAYBURT HALKI OLACAKTIR AKPNİN 15 SENEDİR YÖNETTİĞİ BAYBURTTA HENÜZ YOL YOK HASTANE DAHA YENİ YAPILACAK O DA 10 SENE SONRA BİTER İŞTE AKPNİN BAYBURTA BAKIŞI BU ŞEHİRDEKİ İNSANLARIN ÇEKTİĞİ SIKINTI ZULÜM UMURLARINDA BİLE DEĞİL ONLAR GİTSİNLER GÜNEYDOĞUYU BAŞTAN İMAR ETSİNLER AMA KENDİLERİNE EN YÜKSEK DESTEĞİ BAYBURT VERMEMİŞÇESİNE DİKKATE BİLE ALMASINLAR BAYBURTU YAZIK

Avatar
Erkan 7 yıl önce

saat kulesinin orada son 4 yılda 3. kez kaldırım çalışması yapılıyor. ihalelerden para götüreceğim diye esnafın rızkıyla oynayan, bir gün senin de sonun topbaş ve gökçek gibi olacak.

Avatar
seko 7 yıl önce

eğer başkan bu dediklerini sorun görüyorsa belediye ve iktidar Bayburt'ta güzel şeyler yapıyor demektir. (tabi öyle değil). belediye yap-satçıları eleştirmiş lakin yap-satçıların biri de kendi partilerine mensup biri.. bu tarz bir muhalefet olmaz. şimdiye kadar yolların ve alt yapının kötülüğünden dem vururduk, tabi ki bunlar yapılacğında bazı mağduriyetler ve sorunlar olacaktır. fakat Bayburtumuzun sadece sorunlarını iktidar mensubu belediye ve yetkililerinin bu yaptıklarından ibaret görürsek büyük tabloyu hiç görmüyoruz demektir. oysa sorunlar daha da büyük. kaldırım ve yol çalışmasının plansız yapılması, iki esnafın mağdur edilmesi sorunları dile getirdim diye lanse edilemez. Bu şehrin herşeyi sorun.. eğitim, sağlık, ekonomi, ticaret, işsizlik, göç, imar, belediye hizmetleri, bazı hizmetlerin gelmemesi, yanlış projeler, kazalar, görsellik vb. ne yazık ki bunlara hiç değinmeyen bir muhalefetimiz var. herkes hayatından memnun gözüküyor, öyle ki en çokta muhalefet.