İyi Parti kurucu başkan Süleyman Burç ile devam etti

İyi Parti Bayburt İl Başkanlığı'nın 1. olağan genel kurul kongresi gerçekleşti.

İyi Parti kurucu başkan Süleyman Burç ile devam etti
Bayburt Postası - İyi Parti Bayburt İl Başkanlığı'nın 1. olağan genel kurul kongresi gerçekleşti. Kongreye tek aday olarak giren kurucu başkan Süleyman Burç başkanlığa seçildi.  

Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kongreye İyi Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, Teşkilatlandırmalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Akkuş, Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Osman Nuri Temur, Demokrat Partisi Bayburt İl Başkanı Metin İpek, İyi Parti Bayburt Merkez İlçe Başkanı Yusuf Ergül, Trabzon İyi Parti İl Başkanı Hasan Saka, Gümüşhane İyi Parti İl Başkanı Ali Ateş ve partililer katıldı.

Durmuş Yılmaz'ın divan başkanlığında yapılan kongrede kayıtlı 103 delegenin 75'inin oyunu alan Süleyman Burç başkanlığa seçildi.

Yönetim kurulunda; Muammer Demirel, Yunus Özyıldırım, Yılmaz Kırıcı, Feyyaz Koçanoğlu, Ahmet Kemal Başar, Turgut Saymazoğlu, Gürbüz Kadakal, Mahmut Aydemir, Nejdat Keskin, İbrahim Köse, Erol Çalışkan, Taner Kaban, Süreyya Hancı, Gülsüm Temel, Meryem Demirci, Aycan Şap, Aydın Turgut, Adem Budak, Doğan Çoban, Hikmet Çelebi, Şahin Oruç, Şadi Erkul, Selman Karaoğlu ve Necati Sansu isimleri yer aldı

İshak Yıldırım, Muammer Yılmazoğlu, Barış Çelebi, Selma Diktaş, Songül Karakelle, İzzet Erbay, Necip Kırdan, Mehmet Demiroğlu, Salih Terzi disiplin kuruluna seçilirken, genel merkez delegelikleri ise  Süleyman Burç, Yusuf Ergül, Şemsi Şentürk ve Necati Fidan isimlerinden oluştu.


İyi Parti Bayburt İl Başkanlığına seçilen Süleyman Burç, kongrede yapmış olduğu konuşmada, "İyi Parti kanunlar çerçevesinde kurulmuş ve Yargıtay tarafından onaylanmış bir partidir. Bunun için şunu söylemek istiyorum. Bayburt gibi dar çevrelerde maalesef işten atma korkusu vermektedirler. Biz hiç kimseden korkmayız. Allah'tan başka kimseden korkumuz yoktur. Kongremizin ilimize, ülkemize hayırlara vesile olmasını dilerim, görev alan arkadaşlarımı kutlarım" dedi.

Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz ise, "Uzun zamandan beri "vasatlık" ortamında debelenen ülkemiz son yıllarda vasatında gerisine düşmüş, bugün ciddi ekonomik, siyasi, sosyal iç ve dış sorunlarla karşı karşıyadır. Komşularının tümü ile  sorunlu hale getirilen ülkemiz dış politikası basiretsiz ve vizyonsuz yöneticilerce çıkmaza sokulmuştur" diye konuştu.

Yılmaz, Afrin Harekâtını da değerlendirdiği konuşmasında şunları kaydetti:

"Ülkemizin güney sınırında bir terörist faaliyet var. Bu ülkemiz için bir tehdittir. Bu tehdidin ortadan kaldırılması için alınması gereken her türlü askeri ve siyasi tedbiri biz İyi Parti olarak destekleriz. Şu ana kadar yapılan operasyonlarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum ve ailelerine de başsağlığı diliyorum. Bunu söyledikten sonra asıl tartışılması gereken şudur. Askerimizin bu hareketinin mutlaka yapılması gerektiğini söylemekle birlikte şunu söylemek isterim. Eğer geçmişte Türk toplumu Türkiye'deki siyasi partiler bir araya gelip konuşabilselerdi ve iktidardaki partiyi bilgilendirseydi ve de kamuoyu bu meseleleri tartışsaydı bugün Afrin gibi bir meselemiz olmazdı. Biz konunun özünü tartışmıyoruz. Sonucunu tartışıyoruz. Siyasi olarak dış politikada yanlışlıklar yapıldı. O yanlışlar bizi bu hale getirdi. Gelinen noktada elbette alınması gereken tedbirler vardır. İyi Parti olarak sorduğumuz şudur: Ülke bu hale neden getirildi? Getirilirken alınması gereken önlemler neden alınmadı? Bu önlemler alınsaydı bugün Afrin gibi bir sıkıntımız olmayacaktı."


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misfir 6 yıl önce

akp boşuna hayal kuruyor bayburtta MHP gideceyi adres iyi parti .

Avatar
Hasan Ali 6 yıl önce

Yeni bir parti inşaAllah eski partinin yapmadıklarını/yapamadıklarını yapacak inşaAllah.Kan kirlendi.Mikrop bulastı Kanın tazelenmesi gerekir. Ülkücüler o hakaretleri yiyecek kadar küçülmedi.Baktı durum tehlikede ďüşmana sığınmak yok.Teslim olmak yok.Ölmek varsa gerekirse ölünür.Bu dava beşbin şehidin vebalini taşıyor.Öyle kolay kolay pes etmek yok.Miskin miskin oturmak yok.Zorbalık,diktatörlük yok.Bu oylar makarna karşılığında verilen oylar değil.Her biri altın değerinde bilinçli olarak verilen oylardır.Ben oy verecem sen orda mıyıl mıyıl oturacaksın.Yok öyle bir şey.

Avatar
Celal çalışkan 6 yıl önce

Allah utandırmasın hayırlı uğurlu olsun iyi bayburt iyi Türkiye demektir.

Avatar
ALOŞ 6 yıl önce

Şimdi bir sürü yorum olacak ve Süleyman Hoca şunu yaptı bunu yaptı diye. Sonra sıkılacağız ve diyeceğiz ki kardeşim yeni bir parti ne yapabilir ki.

Avatar
efsane 6 yıl önce

yorum yapmaya değmez