İdam kararlarına protesto

AK Parti Bayburt Gençlik Kolları, Mısır'da 529 kişiye verilen idama cezasını protesto etti.

İdam kararlarına protesto
Bayburt Postası - AK Parti Bayburt Gençlik Kolları, Mısır'da 529 kişiye verilen idama cezasını protesto etti. AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen protesto eylemi Bayburt’ta Türk Dünyası Parkı’nda gerçekleşti.

Temsili dar ağaçlarının kurularak boyunlarına ilmek takılmış ve kefen giymiş gençlerin 529 adet karanfil dağıttıkları protestoda idam cezalarının kaldırılması içinde imza kampanyası başlatıldı.

Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Elçi, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Kılıç, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Eraslan ve vatandaşların katıldığı katıldığı imza kampanyası  öncesinde bir açıklama yapan Gençlik Kolları yöneticisi İbrahim Kaymak, “AK Parti Bayburt Gençlik Kolları teşkilatı olarak Mısır’ın siyasi hayatında tamir edilmesi güç tahribatlara neden olacak idam kararlarının bir an önce kaldırılmasını ve başta Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasilerin serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.

Kaymak, 21. Yüzyılın utanç vesikaları Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Filistin ve Arakan olmak üzere yeryüzündeki tüm vahşetlerin son bulması içinde uluslararası kamuoyunu göreve çağırdığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  

“Mısır’ın seçimle iş başına gelen tek Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi Temmuz 2013’te kanlı bir darbe ile görevden uzaklaştırıldı. Sonrasında yaşanan çatışmalarda binlerce insan hayatını kaybetti. Tüm dünyanın izlemekle yetindiği adına darbe dahi diyemediği bu süreç dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır. Bu hafta için 529 İhvan-ı Müslimin hareketi taraftarı yargılandıkları ikinci duruşmada idama mahkûm edildi. Darbe hükümetinin hukuksuz yargısı tarafından tamamen siyasi mülahazalarla verilmiş olan idam kararlarının Mısır’daki antidemokratik sürecin yeni bir yansıması olarak karşımızda durmaktadır. Bizler AK Parti Bayburt Gençlik Kolları teşkilatı olarak Mısır’ın siyasi hayatında tamir edilmesi güç tahribatlara neden olacak idam kararlarının bir an önce kaldırılmasını ve başta Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Bu vesileyle 21. Yüzyılın utanç vesikası olan Suriye, Irak, Doğ Türkistan, Filistin ve Arakan olmak üzere yeryüzündeki tüm vahşetlerin son bulması içinde uluslararası kamuoyunu görev davet ediyoruz.”  

İmza kampanyasının gün boyunca süreceği belirtildi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandas 10 yıl önce

Masallah hic birseyi bos gecmeyin kullanin sovmenlik yapın. yandas medyada aksama kadar reklaminizi yapsin. yandas medya siz degilsiniz bayburt postasi yanlis anlamayin onlari tum turkiye biliyor. ak parti yetkililerinin cikip kurtardik asilmayacak dedigi Abdulkadir Molla 24 saat yasamadi idam edildi. sizin borunuz turkiyede oter insanlari sagir, kor, dilsiz yapar islerinizi yurutursunuz.