Eski Bakan Dinçer, Bayburt’ta

Bayburt Belediyesi ve Bayburt İHH Şubesi tarafından yetimler için düzenlenen 'Kardeşlik İftarı'na katılmak üzere Bayburt’a gelen Milli Eğitim eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer, iftarın ardından parti binasına geçerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Eski Bakan Dinçer, Bayburt’ta
Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi ve Bayburt İHH Şubesi tarafından yetimler için düzenlenen 'Kardeşlik İftarı'na katılmak üzere Bayburt’a gelen Milli Eğitim eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer, iftarın ardından parti binasına geçerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer, CHP’nin Türkiye’de şimdiye kadar kendi hükmünü devam ettirecek bir zemin kurmaya çalıştığını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde bizim mahalleden bir aday göstermesine baktığımızda Türkiye demokratikleştikçe onun eski oyunlarının da tutmadığını görürsünüz. Kendisi de bunun farkında ve siyaset evinin ön kapısında girmeye başladılar. Milletle tanışacaklar, milletin değerleriyle tanışacaklar, gösterdikleri aday da zaten bunu biraz ifade ediyor” dedi.

AK Parti’yi 12 yıldır iktidarda tutan en büyük şeyin güven faktörü olduğunu söyleyen Dinçer, “Çünkü Tayyip Erdoğan ve arkadaşları bu toplumun içinden çıktı geldi, bu toplumun değerlerini taşıyan insanlardır ve halkın güvenini kazanmışlardır. Ve bu zamana kadar iktidar sürecinde de halkın güvenini sarsacak bir şey yapmamışlardır. Öyleyse bu güvenin olduğu bir zemin varken, halkın öbür taraftan kolayca birilerine güvenmeyeceğine bilmek lazım” diye konuştu.

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayına bakıldığında halkın gücünün ve değerlerinin onları da kendilerine doğru çekmeye başladığını gördüğünü ve bu çekimin uzun vadede çok hayırlı sonuçlar doğuracağına inandığını söyleyen Dinçer, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu siyaset evinin bir ön kapısı birde arka kapısı var. Uzun yıllar boyunca CHP ve MHP siyaset evinin pek içine girmediler. Özellikle CHP hep siyaset evinin dışında durdu. Siyaset evini abluka altına aldı. İstediğini de dışarıdan statükonun ve askerlerin desteğini alarak yaptırmaya çalıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde öyle yaptı. Millet alıp oy alıp seçimleri kazanamazsa şayet, kendisi bir takım darbe hazırlıklarının ortaklığını yürüttü. Ve Türkiye’de şimdiye kadar kendi hükmünü devam ettirecek bir zemin kurmaya çalıştı.”

“Halkın gücü muhalefeti de kendisine doğru çekmeye başladı”

“Aslında son hadiselere baktığımızda Cumhurbaşkanlığı seçiminde bizim mahalleden bir aday göstermesine de baktığımızda Türkiye demokratikleştikçe onun eski oyunlarının da tutmadığını görürsünüz. Kendisi de bunun farkında ve siyaset evinin ön kapısından girmeye başladılar. Milletle tanışacaklar, milletin değerleriyle tanışacaklar, gösterdikleri aday da zaten bunu biraz ifade ediyor. Millete yakın olan onun değerlerine sahip çıkan birisini aday gösterdik diyecekler. Yıllar yılı dini değerleri küçümseyen, onunla mücadele eden dindar insanları mülteci diye aşağılayarak ötekileştirmeye çalışanlar bugün işte yine dindar kesimden bir takım insanları aday göstererek işbirliği yapıyorlar. Bu Türkiye’de demokrasinin gücünü de gösteriyor. Halkın gücü onları da kendisine doğru çekmeye başladı. Bu çekim bu ülkede uzun vadede çok hayırlı sonuçlar doğuracak. Gerçekten millet iradesinin tesis etmesinde muhalefet partisi de gerçek gücün nerde olduğunu fark edecek ve Türkiye’de hakikaten siyaset yapılmaya başlanacak.”

“Bu halk birilerine kolayca güvenmez”


“Muhalefet partileri bizim içimizden aday gösterince milletin oy vereceğini düşünüyorlar. Halkla yöneticiler arasındaki güvenin her şeyden daha önemli olduğunu fark etmiyorlar. Halbuki Türkiye’de AK Parti iktidarını 12 yıldır ayakta tutan şey güven faktörüdür. Çünkü Tayyip Erdoğan ve arkadaşları bu toplumun içinden çıktı geldi, bu toplumun değerlerini taşıyan insanlardır ve halkın güvenini kazanmışlardır. Ve bu zamana kadarki iktidar sürecinde de halkın güvenini sarsacak bir şey yapmamışlardır. Ve öyleyse bu güvenin olduğu bir zemin varken, halkın öbür taraftan kolayca birilerine güvenmeyeceğine bilmek lazım. Şimdi vatandaşlardan kim gidip bizden birisini aday gösterdiler diye oy verir zannediyorsunuz. Öyleyse insanlara bunu söylemek lazım. Bize güvendiniz, biz güveninizi zayi etmedik. Bundan sonra da güvenmeye devam edin.” 

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Mete Memiş ve partililerin katıldığı programın ardından Bayburt Yakutiye Camii’nde teravih namazını kılan eski Bakan Ömer Dinçer'in günü Bayburt’ta geçireceği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem 10 yıl önce

ya arkadaşlar hep böle yorum yapıyoruz ama ben partıli falan değilim ama yine de bu eliştireleri yapıyoruz yine bayburttan akp çıkıyor nasıl bir iş ya insanları iki yüzlü yada güvensizlik var

Avatar
bülent sekmen 10 yıl önce

ömer dinçeri çok iyi tanıyoruz.o bizim mahaleden birisi diye küçümsediği kişiyide o tanımıyorsa dünya tanıyor.müslümanlıkta kişiyi küçümsemek varmı.akp halkın güvenini sağlamış.% 40 oyla nasıl güven sağlamış.yapılan soygunlar hırsızlıklar din istismarlığı.takiyye.yalanlar güven torbasına atılıyorsa onlar güvensin .Bu milletin parasıyla seçimlere girmek sizce herhalde helal ,yetmiyormuşcasına yardım kampanyası,o kampanyaya yardım edecek kimseleri bizler daha onceden biliyoruz.götürmenin diğer bir yoluda bu.demokrası ülkelerinde kampanya var.hepsi belgelidir.ben sizlere nasıl güveneyim.

Avatar
dost acı söyler 10 yıl önce

Bu kitabı da çaldığı ortaya çıkınca üniversiteden kovulan adam diğil mi? Hırsız olduğu kanıtlanınca da Tayyib bundaki ışığı görüp bakan yapmıştı? Şimdi günah mı çıksrıyo iftar iftar gezip? Nafile çaba! Allah'ın gazabı hırsızların üstüne olur

Avatar
ekmelettin baybert 10 yıl önce

Ekmek için ekmelettin

Avatar
ALOŞ 10 yıl önce

Ali imran suresi 161 herkes okusun.Ona göre karar vermeli.

Avatar
Muharrem 10 yıl önce

ülkenin anasını ağlattınız. ne bayrak kaldı ne vatan. utanmadan birde gelip oy istiyorsunuz.

Avatar
6900 10 yıl önce

başbakan seni nie yolluyor kendinin yüzü yok gelmeye değilmi ancak sizleri yollar bizim saf bayburtlularda yer ikitane iftar verirler göz boyarlar tammam oldu bittiye gelir ancak seçim zamanı gelirler snr 4-5 yıl snr bidaha gelirler ama başkaban gelemez nie yüzü yok gelmeye

Avatar
bayburtlu 10 yıl önce

sen gitte başbakan gelsin hani bünyamin özbek başkaban gelecekti ne oldu kendi gelemiyor ömer dinçerimi yolluyor bayburt halkınını adam yerine koymuyor bizleri keklik görüyor oyüzden gelemez yemez artık o hızlı tren bayburta gelmediği mütttetce gelmesin vicdanlarız nasıl rahat anlamıyorum yetimin hakkını yiyenler