"Derneklerimizin iyi niyetleri suistimal edilmiştir"

Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, parti binasında basın toplantısı düzenledi.

"Derneklerimizin iyi niyetleri suistimal edilmiştir"
Bayburt Postası - Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Burç, son günlerde 'MHP'nin billboardlarda yer alan afişlerine Bayburt dışındaki derneklerden tepki geldi' yönünde açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Burç, bildiride imzası yer alan bazı dernek başkanlarıyla görüştüğünü ve "yayınlanan bildiriden haberlerinin dahi olmadıklarını kendisine ilettiklerini" kaydederek, derneklerin iyi niyetlerinin suistimal edildiğini söyledi.

İl Özel İdaresi'ne Bakanlar Kurulu kararı ile aktarılan kaynakların siyaseten kullanıldığını söyleyen Burç, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal'ın geçtiğimiz günlerde dile getirdiği 'MHP tarafından Türkiye'nin sözde bölünmüş haritalarının dağıtıldığı' yönündeki açıklamaların ise iftira olduğunu kaydetti.

7 Haziran seçimlerinde MHP'nin 1. çıktığı Konursu Köyü'nün sorunları ile AK Parti adaylarının yakından ilgilenmesini oy avcılığı olarak niteleyen ve '14 yıldır neredeydiniz' diye soran Burç, "koalisyonu kim kurmadı" yönündeki tartışmalara ise AK Parti kurucusu Bülent Arınç'ın ifadeleriyle cevap verdi. 


Burç, parti binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında şu açıklamayı yaptı:

"Millete algı operasyonları yaparak siyaset yapılmaz. AKP’nin yeni Türkiye’sinde bütün adaletsizlikler yaranma, benden olursan yaşama hakkın var, benden olmazsan yaşama hakkın maalesef yok. Eğitimde adaletsizlik, ekonomide adaletsizlik,işe alımlarda adaletsizlik. Nerde sizin adaletiniz? 14 yıldır milletin kalbine yerleşemediniz. Milletin önündeki engeller mili birlik ve ekonomi ile korku imparatorluğu yarattınız. Doğacak çocuk bile ipotek altında.Sizin davanız olamaz sizin davanız rantçılık kayırmacılık."

"Konursu'nun belini siz 14 yıldır büküyorsunuz"

"Konursu'yu köye döndürdünüz, 7 Haziranda sınıfta kaldınız, MHP Milletvekilimiz Sayın Karabey Kadri Karaoğlu Konursu'da kendi köyünde 1. parti çıktı MHP milletvekilliğini kazandı. Şimdi Konursu'ya operasyon yapıyorsunuz. 14 yıldır neredeydiniz? Belediye iken Konursu’nun o kadar meselesi vardı ki halledemediniz de şimdi oy avcılığına çıktınız. 14 yıldır kiliselere hizmet ettiniz. Konursu'daki Ulu Camii ve dini istismar ettiğiniz gibi Konursu'nun elektrik sarfiyatının yüzde 10'a indirmeye çalışıyoruz türünden vaatlerde bulunuyorsunuz. Konursu'nun belini siz 14 yıldır büküyorsunuz. Bunların hepsinin yapılmasının arkasında MHP Milletvekili sayın Karabey Kadri Karaoğlu var."

"PKK Karadeniz’e dayandı hâlâ masal anlatıyorsunuz"

"1 Kasım yaklaştıkça AKP'nin MHP üzerinde algı operasyonları devam ediyor. İş-Kur gündemde seçimlerden önce işçi alımlarına başlıyor.18 aydır atıl halde bunan gençlik merkezinin onarımından bahsedenler Türkiye'de gençlik mi bıraktınız. Yaklaşan seçimlerden önce verilen bu vaatleri millet yemeyecektir. Korkunun ecele faydası yoktur. MHP olarak Türkiye’de ve Bayburt ta bu seçimlerde başarı sağlayarak milletvekili çıkaracağız. Bu millet 7 Haziran'da bu ülkeyi size emanet etmedi. Siz emanete 14 yıllık iktidarınızda sahip çıkamadınız. Teröre ve PKK’ya, rantçılara teslim ettiniz. PKK Karadeniz’e dayandı hâlâ masal anlatıyorsunuz. Kendi atadığınız valileri suçluyorsunuz, 'operasyon yapılmadı' diyorsunuz."

"MHP’nin 4 şartını kabul etmediniz"

"Emekliyi, memuru, işçiyi ve gençlerimizi mağdur ettiniz. Kamplara böldünüz, ayrıştırdınız. 2002'de sıfır terörle teslim aldığınız ülkeyi yüzde yüz teröre teslim ettiniz. 'Mazlum Müslümanlar' dediniz bir tane dost Müslüman ülke bırakmadınız. Bir milyon Iraklı'nın katledilmesine seyirci kaldınız. Amerikan canilerine dua ettiniz. Şimdide koalisyon kurmadınız. MHP’nin 4 şartını kabul etmediniz. PKK’nın 10 maddesini kabul ettiniz, PKK paçavralarını serbest bıraktınız, Apo'ya sayın demeyi suç olmaktan çıkardınız. İkiz yasaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 04.06.2003 tarihli oturumunda kabul ederek milli devletimizi tehdit eden yasalar çıkardınız. Algı operasyonlarıyla, 'ak troller' ile MHP hükümeti kurmadı yalanlarıyla bu milleti kandırmaya çalışıyorsunuz. Bülent Arınç CHP ile hükümet kurabilirdik.Gazetecinin erken seçimi kim istedi koalisyonu kim kurdurmadı sorusuna “Ben söylersem bir yerlere gider” itirafına ne diyorsunuz?"

"Özel İdare payı Bakanlar kurulu kararı ile gelir"  

"İl Özel İdaresi kanununa göre (5779 sayılı kanun) genel bütçeden verilen payları bile 'Naci Ağbal getirdi' diyorsunuz. Bu paylar 5779 sayılı kanuna göre bu payların yüzde 50'lik kısmı illerin nüfusuna, yüzde10'luk kısmı illerin yüzölçümüne, yüzde 10'luk kısımda illerin köy sayısına göre (Bakanlar kurulu kararı ile ) İller Bankası tarafından dağıtılır. Bunların artırılması bakanlar kurulu kararı ile olur. Her ayın 10-15 arası otomatikman İl Özel İdare hesabına yatırılır (madde 2)."

"O harita bütün internet sayfalarında mevcuttur"

"Son günlerde Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) dahilinde bütün internet sayfalarında da yer alan Kürdistan ile Ermenistan haritası (Türkiye haritası üzerinde gösterilen) bölünmüş haritanın MHP İl Başkanlığı tarafından dağıtıldığı AKP İl Başkanlığı tarafından söylendi. İftira ile bir yerlere varacaklarını zannedenler o haritanın önünde fotoğraf çektirerek bizi kınama cesaretinde bulunmuşlardır. Besmeleyi istismar ederek,siyasete alet ederek milleti kandırmaya çalışıyorsunuz. O harita bütün internet sayfalarında mevcuttur."

"Bazı dernekler o bildiriyi tekzip edecek"

"Son günlerde MHP’nin billboardlarda mevcut olan "50 GÜNDÜR DEĞİL 50 YILDIR SİZİNLE" sözünden rahatsız olan AKP İl Başkanlığı ve adayları tarafından Türkiye’de bulunan değerli Bayburt dernek başkanlarımızın görüşünü almadan değerli Bayburt derneklerimizin iyi niyetlerini suiistimal etmişlerdir. Ankara ve İstanbul'da görüştüğüm dernek başkanlarının kendilerini neden siyasete alet ettiklerini söyleyerek, bu olayı tekzip ettireceklerini ve bu olayın yanlış olduğunu bildireceklerini MHP İl Başkanı olarak bana sözlü ifade etmişlerdir. Bu derneklerin hepsi kültürel konularda maddi ve manevi konularda Bayburt’umuzun destekçisi olmuşlardır.Yayınladıkları deklarasyonda Bayburt’umuzun seçimlerde barış ve kardeşlik içerisinde geçirilmesini, Bayburt’umuzun kazanması yönünde tavsiyelerde bulunmuşlardır. MHP il teşkilatı olarak Türkiye’de bulunan bütün Bayburt derneklerimizi saygıyla sevgiyle yad ederken AKP İl Başkanlığını bu olaydan dolayı şiddetle kınıyorum.1 Kasım’da yapılacak olan seçimin huzur barış ve kardeşlik duyguları çerçevesinde gerçekleşmesini canı gönülden arzular, seçimin Bayburt’umuza ve Bayburt dışında yaşayan Bayburtlu hemşerilerimize yüce Türk milletine hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim."
 

Anahtar Kelimeler:
MHPSüleyman Burç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Seyit 9 yıl önce

Konursu'ya dair problem AKP'nin politikaları kadar Konursu'lunun duruşundan kaynaklanmaktadır. Konursu da ezip bitirmeye yeltendikleri hizmet hareketine yakın olanları bir yana bırakırsanız (ki büyük bir yekün teşkil eder) entellektüel bulamazsınız. Buna karşın yandaş patlaması vardır. Dolayısıyla ilçe beklerken köye dönüştürüldüklerini bile ancak rüyadan uyandıklarında fark edeceklerdir.

Avatar
Hasan 9 yıl önce

Varol başkan yüreğine sağlık gerçekten dernekler suistimal edilmiştir herşey ortada yolunuuz açık olsun Allah yardımcınız olsun

Avatar
ya sabır 9 yıl önce

saygı deyer hocam dik duruşuna hayranım yolun acık olsun ALLAH utandırmasın yunus diyorki olsun be aldırma yaradan yardır sanmaki zalimin etiyi kardır mazlumun ahı indirir şahı herşeyin bir vakti vardır selam olsun tüm ülkücülere ve vatan sevdalılarına herkez ettiyinden utanır

Avatar
Vatandaş 9 yıl önce

Hocam ağzına, sağlık siz ne öğretmenisiniz Bahçeli'den daha iyi konuşuyorsun.

Avatar
Asım Koca 9 yıl önce

Seyis , Seyit in soylediyi çok doğru. Doğruları söylemek hakaret değildir. Konursu akp döneminde batakliga girmiştir. Biliyoruz ki iskurdan bilmen kaç bin işçi alınıp sadece maaş verildiği vede bir çoğunun hiç is yapmadiklarini herkes biliyor. Bu sosyal bir yardım değil vatandaşa para üzerinden algidir. Is kur aracılığı ile sözde çalışanları bi araştırmak lazım. Diğer bir konu ise konursunun problemleri ile 7 haziran sonrası neden ilgilenir oldular. Bu düpedüz siyasi rusvettir. Konursuda 7 hazirandan önce aramıza girmek isteyen hainler polemigide unutulmamalı. Asıl hainlik koylusunun arasına girmektir.

Avatar
Seyit 2 9 yıl önce

Gelelim Seyis Bey'e; "Niye Konursu hala AKP yi destekliyor?" diye soracakmışım. İyi de bu gizemli bir soru değil ki, ben neyini merak edeyim, neresinde hikmet arayayım. Bayburt toplamında işkur kapsamında 3000 kişinin istihdam edildiğinden haberin vardır sanırım. Bununla TUİK in son istatistiki verisinin ne kadar uyumlu olduğuna bir göz at. En fakir bölgeyi oluşturan 3 ilin içinde bulunuyoruz. Konursu ve genelinde Bayburt, çalışıp üretim yapmak yerine, yerinde oturup sosyal yardım almayı, ya da işkur projeleri kapsamında:) sokaklarda birbirine süpürge sallayıp evdekileri öldürmeyecek kadar maaş almayı seçmiştir. Sonuç olarak, üretim(tarım ve hayvancılık verilerinden bak) bitme noktasına gelmiştir. Kahvehanelerde tartışmalarla ülkeyi kurtaran ölü bir yığın neş'et etmiştir. Bu aslında Bayburtlu'nun iflasıdır. Ama görebilmek için yüzlerine serpilmiş ölü toprağından kurtulması gerek. "Şu an ki duruşuyla bunu hak ediyor mu?" o konuda ciddi şüphelerim var.

Avatar
mustafa eren 9 yıl önce

başkan helal olsun sana. akp yi vurdun yerden yere her seferinde. seçim rüşvetlerinide ortaya çıkar.

Avatar
serdar 9 yıl önce

Gülendam Aktroller bir tankın üzerine photoshop ile bir helikopteri kesip yapıştırarak paylaşım yapan, turkiyenin nereden nereye geldiğini bu fizik kurallarını alt üst eden paylaşımlar yaparlar. Benim yazdığım sizin çelişki dediğiniz noktada akp mhp ortak olacak biraz daha temkinli davranın iması vardı.
Seyit bey gadam o köy benimde damarlarımdadır. Özür ise senin gudugun olur :) Kadri bey meselesi ise konursuya akp nin özel ilgisi yüzündendir. Yazdıklarının hiç birine itiraz etmiyor hatta kitabın ortasını yazmışsın diyorum.
İşaret etmeye çalıştığım seçim rüşveti idi.