CHP’li dört milletvekili Bayburt’ta

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinin sorunları yerinde tespit etmek için illerde başlattığı programlar çerçevesinde Bayburt’a dört milletvekili geldi.

CHP’li dört milletvekili Bayburt’ta
Bayburt Postası - CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ve Muğla Milletvekili Suat Özcan Bayburt’a geldiler.

Parti binasında CHP İl Başkanı İbrahim Kaldırmoğlu ve üyelerin katıldığı basın toplantısında ilk açıklamayı Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel yaptı. Adıgüzel, Bayburt’a geliş sebeplerinden bahsettiği konuşmasında, “CHP olarak milletvekillerini gruplandırarak ülke genelinde her ilin sorunlarını almak, vatandaşlarla birebir görüşmek üzere buradayız. Yeni dönem öncesi vatandaşların sorunlarını tespit etmek için, illerin kendine has sorunlarını dinlemek için bugün buradayız” dedi.

Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer ise Bayburt’ta aldıkları oy oranına vurgu yaparak, “Bayburtlularla aramızdaki buzları eritmeye geldik” dedi.

Bayburt’ta her 100 kişiden sadece 4’ünün oyunu alabildiklerini ve bu sorunu tespit etmek için Bayburt’ta olduklarını kaydeden Yüceer, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bayburt’a ilk gelişim, sıcak karşılandım. Burada olmaktan dolayı mutluyum. Yiğit insanların memleketi Bayburt. Kop Dağları’nda şehitler vermiş, her zaman da bu vatan ve millet için canı pahasına bu mücadeleden geri durmayacak insanların memleketi. Niçin Bayburt’tayız? Çünkü Bayburt’ta partimizin aldığı oyların, partimizin ülke genelindeki oy ortalamasının yaklaşık 8’de 1’i. Tabii biz burada nerde yanlış yapıyoruz, neyi yeterince anlatamıyoruz? İşte o yüzden Bayburt’ta vatandaşlarımızla buluşup kendimizi anlatmaya çalışacağız. Bizden kaynaklı eksiklikleri tespit edeceğiz. Parti politikalarını yeterince anlatamamızın sıkıntıları var. Bunun farkındayız ve bizler dört milletvekjili olarak buradayız, bir rapor düzenleyeceğiz. O rapora istinaden hazırladığımız politkalarımızla birlikte sonra tekrar buluşacağız. Anlatmaya çalıştığım, tabiri caizse Bayburtlularla aramızdaki buzları eritmeye geldik. Kendimizi ve politikalarımızı doğru anlattığımızda ben bu buzların eriyeceğine eminim.”

“İktidarın politikalarından en çok muzdarip olan illerin başında Bayburt geliyor”

“Gelirken oy oranlarına baktım. Yüzde 1.7 almış adayımız, meclis üyelerimiz ise yüzde 3.64 oy almış. Son genel seçimlerde ise yüzde 3.83 civarında bir oyumuz var. Yani yüz kişiden sadece 4 kişinin oyunu alabiliyoruz. Burada bir sıkıntı var. Aslında oyumuzun çok olması lazım. İktidarın politikalarından en çok muzdarip olan illerin başında Bayburt geliyor. Verdiği göçle, yoksulluğuyla, gelirindeki düşüşle geliyor. Bir devlet hastanesi var ve 150 yataklı. 82 bin nüfus var, 550 kişiye 1 yatak düşüyor. Ekonomideki tarımdaki güçlükleri biliyoruz. Maliyeti karşılamıyor bir kere. O kadar ağır iş ise bunun cabası. Buna rağmen üreten vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Çünkü maalesef iktidarın tarım politikaları benim üreticimi desteklemeye yönelik değil. En pahalı mazotu veriyor. En pahalı gübreyi, tohumu veriyor. Bizler kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye, şu anda saman ve buğday ithal ediyoruz. Anadolu buğday ambarıydı.”

“Bayburtlu iktidarı görüyor ama iktidar Bayburt’u görmüyor”

“Bu kadar sorunun olduğu yerde Bayburtlu iktidarı görüyor ama iktidar Bayburt’u görmüyor. Bizim bu konularda çözüm önerilerimiz var. Yoksulluğu gerçek anlamda bitirmek için, tarımı bizim üreticilerimizi destekleyen şekliyle programlarımız var. İktidarın böyle bir derdi yok. İstiyorlar ki insanımız üretmesin, iyice yoksullaşsın, sorgulamasın, haline şükretsin. Vatandaşa gelince ‘şükret haline’, kendilerine gelince ‘itibar.’ Bu şekilde daha sürdürlemiyor."

“Her alanda bir istikrarsızlık var”

“Yeni seçim yaptık, yine seçim konuşuluyor. Çünkü istikarara ulaşılamıyor. Her alanda bir istikrarsızlık var. Demek ki yönetilemiyor, o da zaten ortada. Türkiye her anlamda bir yangın yeri. İşte bizim tam bu noktada rozetlerimizi çıkarark görevimizi yapmaya çalışyoruz. Kutuplaştırmalar olmasın diye. Bizim için parti veya siyaset kutsal değil, kutsal olan vatan, millet. Eşit ve kardeşçe yaşamak istiyoruz. ‘Önce Türkiye’ sloganıyla birlikte her uyguladığımız politikada ülkemizi öne aldık. 96 yıllık bir partiyiz, yeni kurulmadık. Kurulduğumuz gün ne diyorsak, bugün de aynı karalılıkla aynı şevkle onu söylemeye çalışıyoruz. Ben milletimin sağ duyusuna, ferasetine güveniyorum. İstanbul seçimlerinde bunu yaşadık. Vatandaşımız kutuplaştırmaya ‘hayır’ diyor.”

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek de 20 yıllık süreçte tarım ve hayvancılık gelinen noktaya değindi. Zeybek, günümüzde üretmeyen insanlara desteler verildiğini, CHP iktidarında ise sadece üretene destek verileceğini kaydetti.

AK Parti’nin Bayburt’ta yüzde 80’in üzerinde oy almasına rağmen halen ayrımcılık yaptığını, kendilerine oy vermeyen herkesi öteki olarak nitelediğini kaydeden Zeybek, bu durumun çok yanlış olduğunu, insanlığın kardeşlik bağına sıkı sıkıya sarılmasının zorunluğundan bahsetti.

Muğla Milletvekili Suat Özcan ise, 2000 yılında Bayburt kent merkezinde oturanların oranının yüzde 42.5 iken şimdi ise yüzde 50’nin civarına ulaştığını kaydederek, kırsaldan kente, kentten ise büyük kentlere olan göçün durdurulamadığını belirtti. Bayburt’ta işsizliğin büyük bir yara olduğunu söyleyen Özcan, Bayburt’a geri dönenlerin ise sadece ememkliler olduğunu kaydetti.

17 yıldır Bayburt’a sanayinin gelmediğini, üniversitenin çok önemli bir yatırım olduğunu fakat üniversiteli her 4 gençten 1’inin işsiz olduğunu kaydeden Özcan, bunun da ayrı bir sorun olarak Türkiye’nin bir gerçeği olduğunu belirtti.

Milletvekillerine teşekkür eden ve Bayburt’un sorunlarının bundan önce olduğu gibi bundan sonrada CHP vekilleri tarafından meclis gündemine getirileceğini kaydeden CHP Bayburt İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu ise, milletvekillerinin Bayburt programının bazı sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlara yapacakları gezilerle gün boyu devam edeceğini aktardı. 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mtk 4 yıl önce

Chp yi pkk sevici falan diye lanse eden yorumcu arkadaşlar, bu ülkede AKP açılım diyerek pkklılara ne yollar açtı gördünüz. Erdoğanın danışmanlarının pkkyı terörist değil, gerilla gördüğü, askerlerin para aldıkları için ölmelerinin normal olduğunu söyledi. Mhp lideri bahçeli Ahmet Türk denen pkklıyı hapisten kurtardı. kısaca chpye vururken adil olun. desteklediğiniz partiler ve liderleri de aynı yolun yolcuları. SİSTEM sorunlu. bu sistem değişmedikçe bu tür kavgalar bitmeyecek herkes liderini övecek haklı görecek. oysa gerçekler tam tersi.. ne chp ne akp ne mhp ne diğerleri. hepsi bir birininn kopyası. Din olarak ele alırsak bu ülkenin C. başkanı "DİN GÜNCELLENMELİ" diyerek bir gedik açtı. zaten Bahçelinin din hakkındaki görüşleri malum. 28 Şubat sürecinden tanırız. onun için benim partim, benim liderim iyi diğerleri kötü yoluna girmeyiniz. Ne demişti şair; Tencere dibin kara, senin ki benden kara.

Avatar
veli 4 yıl önce

kılıçtaroğlu genelbaşkanlığa seçildikten sonra bayburt ageldiğinde bizim hatamız bundan sonra sık sık geleceğiz bayburt a dedi yıllar geçti kılıçtaroğlu gelmedi hangi buzu eritiyorsunuz yalan ruhunuza işlemiş siz gidin hdp ile iş birliği yapın bayburt tan vatan haini çıkmaz önce pkk ya terör örgütü diyemeyen hdp den kurtulun ayıptır utanmadan konuşuyorsunuz benim askerimi polisimi çoluk çocuk demeden herkese kurşun sıkan itlerle bir olacaksın ondan sonra siyaset yapacaksın bayburt ta yemezler başka kapıya

Avatar
tacettin 4 yıl önce

size kim inanır hdp sevicileri ip te size katıldı tek derdiniz erdoğan gitsinde ne olursa olsun erdoğan ne yaptı size utanmazlar memleket batsa dahamı iyi ip ciler bunlarla nasıl anlaşıyor anlamadım birde mhp den kopmalar mhp istese bu kadar temizlik yapamazdı helal olsun bahçeliye

Avatar
İsmail kılıç 4 yıl önce

Bu CHP yi hakkında maalsız maalsız konuşanlar varya, akp iktidardan düşsün, Ozaman ne kadar, haksız olduğunuzu anlayacaksınız , daha dün, aponun mektubu okunmadımı trt de, vay efendim , arandığından haberim, yoktu hee. Beyniniz yanmış oğlum.... Chp , yapsaydı,?....

Avatar
Aloş 4 yıl önce

Pkk ile açılış yapan nara atanlar kim di? hafızayı tutamıyoruz. Pkk hep yi kim sevmiyorsa o hep yi neden kapatmıyorlar. Suriye sınırında tv lerde sarı olan yerlerde sınır neden açık tutuluyor. Kısacası bu hdp ye göz kırpanlar karanlık mahfiller herhalde. Bu chp mi iktidarda anlamak zor iş kardaşim. Yakında açılımlar başlarsa şaşırmamak gerek.

Avatar
Ozan 4 yıl önce

Zam zam zam elektrik zammını kimse unutmamalı. Yorum yapanlar bu zamdan etkilenmeyen hemşehriler.

Avatar
muhtar 4 yıl önce

Bayburt Akp'de bile CHP korkusu başlamış ne oluyoruz anlayamak mümkün değil.Tank paletin korkusumu,kokusumu yayılıyor.

Avatar
Adem 4 yıl önce

Sayın vekiller Baybutlular aç kalsa dahi; teröristlerle kucak kucağa olanlarla, terörist sevicilerle, teröriste terörist diyemeyenlerle, insanların dinine diyanetine müdahele edenlerle aynı sandıkta buluşmaz. Onun için siz hiç cıncık üstümüzü yırtmayın, Bayburttan size ekmek yok.