Ağbal: "Bayrağı burçlara diken ilk Bayburtlular olacak inşallah"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "2019 seçimlerinde Türkiye'nin son 15 yıldır açtığı o çığır açıcı yepyeni ufuklara yürümeye devam edeceğiz." dedi.

Ağbal: "Bayrağı burçlara diken ilk Bayburtlular olacak inşallah"
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Bayburt Gençlik Kolları Başkanlığının 5. Olağan Kongresi'n katıldı. Mevcut başkan Emre Sevimli'nin tek aday olarak yeniden seçildiği kongrede konuşan Bakan Ağbal, kongrelerin, 2019 seçimlerine giden süreçte önemli olduğunu belirtti.

Naci Ağbal, "2019 yılında yapılacak iki seçimden önce teşkilatımız bütün kademeleriyle çok daha güçleniyor ve kenetleniyor. Allah'ın izniyle herhalde Rize'ye birinciliği kaptırmayacağız." diye konuştu.

Gençlerin, "Bayburt seninle gurur duyuyor" sloganları üzerine Ağbal, "Asıl biz sizlerle gurur duyuyoruz, iyi ki varsınız." ifadesini kullandı.

Ağbal, 2019'da Türkiye için çok önemli seçime gidileceğini vurgulayarak, seçimler için şimdiden çalışmaya başlamak gerektiğini, kaybedecek bir an bile olmadığını aktardı.

"Evelallah Bayburt'taki bu gençlik Sayın Cumhurbaşkanımıza bizi mahcup ettirmeyecek." diyen Ağbal, şöyle devam etti:

"2019'da yapılacak seçimde de Bayburt inşallah kendisine yakışanı bir defa daha yapacak. 2019 seçimlerinde Türkiye'nin son 15 yıldır açtığı o çığır açıcı yepyeni ufuklara yürümeye devam edeceğiz. 2019 özellikle cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçen bir seçim olması hasebiyle gerçekten hayati. Biz bu ufukta, bu çizgide kararlılıkla çalışırsak inanıyorum ki 2019 seçimlerinde hem Bayburt'ta hem de Bayburt'un dışında olup da Bayburtluların yaşadığı her yerde 15 Temmuz gecesi olduğu gibi Bayburt yine ne yapacak? Bayrağı burçlara diken ilk Bayburtlular olacak inşallah."


Ağbal, konuşmasında şunlara dikkati çekti:

"Bayburt'ta gençlerimiz, yürekten inanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemize, milletimize biçmiş olduğu misyona, vizyona ve ufka inanıyorlar. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız bir dünya lideri olarak sadece Türkiye için değil, sadece İslam alemi için de değil, aslında bütün insanlık adına hak ve adaleti yüksek sesle bulunduğu her ortamda ifade ediyor. Güç mü hakkı getirir, hak mı gücü getirir? Bunu dünyada bu kadar güçlü seslendiren, hakkın ve hukukun adaletin en güçlü şey olduğunu söyleyen dünyada başka bir lider var mı? Ne mutlu ki biz Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlik yaptığı bu ülkenin vatandaşlarıyız. Dünyanın neresine gidersek gidelim, neresinde bulunursak bulunalım Sayın Cumhurbaşkanımızın insanlık adına, İslam alemi adına, mazlumlar adına haykırarak söylediği her söz gerçekten kalplerde yankılanıyor."

"Umutları Türkiye, umutları Recep Tayyip Erdoğan"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyetin Sudan, Çad ve Tunus'a ziyaret gerçekleştirdiğini anımsatan Ağbal, "Havaalanında uçuktan iner inmez Sayın Cumhurbaşkanımıza, heyetimize gösterilen ilgi ve alaka hepimizin gözlerini yaşarttı. Sayın Cumhurbaşkanımız merdivenden indikten sonra karşılama yapan tören kıtasındaki askerlerden tutun da karşılamaya gelen protokol üyelerinin Sayın Cumhurbaşkanımıza bakışlarına, onu saygıyla selamlamalarına ve kalplerindeki ışığı yüzlerine yansıtmalarına şahit olduk." diye konuştu.

Ağbal, ellerinde Türk bayrakları bulunan Sudanlıların sokaklarda adeta insan seli oluşturduklarını vurgulayarak, "Sayın Cumhurbaşkanımıza öyle bir sevgi gösteriyorlar ki gerçekten gözlerimiz yaşardı. Umutları Türkiye, umutları Recep Tayyip Erdoğan." dedi.

ABD'nin, Sudan'a 20 yılı aşkın süredir ambargo uyguladığına işaret eden Ağbal, şu değerlendirmede bulundu:

"Oradaki insanların ihtiyacı olan malzemelere ulaşılmasının önünde engel oluşturacak bir sürü kurallar koymuşlar ama Sudan halkı bütün bunlara karşı dimdik ayakta. Bunu özellikle seyahat sonrası Sayın El Beşir de söyledi, 'Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti'nin lideri Recep Tayyip Erdoğan Sudan halkının yanındadır.' Anladığımız kadarıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın Sudan'ı ziyaret etmiş olmasından bazıları rahatsız olmuş ve Sudan Devlet Başkanı diyor ki 'Biz Türkiye ile ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz. Bunun bir bedeli varsa bunun bedelini ödemeye de hazırız.' Sudan'da da Çad'da da Tunus'ta da ülkemize, milletimize ve özellikle de Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı özel bir muhabbet, özel bir sevgi, özel bir inanç var."

Bakan Ağbal, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Filistin meselesinde, Kudüs meselesinde bütün İslam aleminin önüne geçip bu meseleyi sahiplenmesi, BM'ye götürmesi, orada dünyanın 5'ten de 1'den de büyük olduğunu bütün dünya huzurunda göstermiş olması bütün bu coğrafyada yankılanıyor ve bizim aslında sorumluluğumuzu da vebalimizi de arttırıyor." diye konuştu.

Ağbal, gençlere şöyle seslendi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın bütün İslam aleminde kanaatimce İslam aleminin sınırlarını aşacak şekilde bütün insanlık zihninde oluşturduğu bu gönül köprülerini biz daha da güçlendireceğiz, daha da pekiştireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyonu, ufku, çizgiyi evelallah yakalayacağız ve onu daha da ileriye taşıyacağız. Burada hepinize büyük görevler düşüyor."

Teşkilat üyesi gençlere çeşitli tavsiyelerde bulunan Ağbal, her yerdeki gençlere erişmeleri gerektiğini anlattı.

Bakan Bak: "Erdoğan'ın yetiştirdiği gençlerden biriyim"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, gençlerle yürüyor. Ben de onun yetiştirdiği gençlerden biriyim. Siyasete onun yanında başladım." dedi.

Gençlere seslenerek onlara çok güvendiklerini belirten Bak, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gençlerle yürüyor. Ben de onun yetiştirdiği gençlerden biriyim. Siyasete onun yanında başladım. 12 yaşından beri onunla beraberim. Beni okuttu. Yurt dışına gönderdi. Şimdi ise Gençlik ve Spor Bakanı olarak yanındayım. Gençlere siyaset alanını açtı. Önce seçilme yaşını 30'dan 25'e indirdi. Geçen yıl sizin birinci olduğunuz referandumda bunu 18'e indirdi. Gençler yolunuz açık. Ben bunun bir örneğiyim." şeklinde konuştu.

Bak, siyasetin gençlerle güçleneceğini vurgulayarak, "İnşallah 2019 seçimlerinde, yerel seçimlerde, milletvekili seçimlerinde ve cumhurbaşkanı seçimlerinde Bayburt yeni bir destan yazacak." ifadelerini kullandı.

"Recep Tayyip Erdoğan, kimsesizlerin kimsesidir"

Yurt dışı gezilerinde İslam ülkeleri vatandaşlarının kendisine "Recep Tayyip Erdoğan'a iyi bakın, ona sadece sizin değil, bizim de ihtiyacımız var." dediklerini aktaran Bak, şöyle devam etti:

"Recep Tayyip Erdoğan, sessiz yığınların sesi, kimsesizlerin kimsesidir. Birleşmiş Milletler kürsüsünden şunu söylemiştir: 'Dünya 5'ten büyüktür'. En son İslam İşbirliği Teşkilatını toplayarak Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu ilan ettiler. Bunun için ABD Başkanı'nın attığı çılgınca, anlamsız bir imza. Biz asla kabul etmiyoruz. Onun onaylanmasıyla alakalı bir oylama vardı. 128 ülke ne dedi? 'Desteklemiyoruz.' dedi, 'Hayır.' dedi. Şu, çok önemli. Dünyada yeni bir düzen kuruluyor.

Dünya 5'ten de birden de büyüktür. Ayağa kalkmamız lazım. Ayağa kalkmak için de gençlere ihtiyacımız var. Güçlü Türkiye'ye ihtiyacımız var."

Gençlerin çok çalışmaları gerektiğine işaret eden Bak, "Ne iş yapıyorsak çok çalışmamız lazım. Üniversite, mühendislik okuyorsak en iyisini yapmamız lazım." dedi.

Bak, yabancı dil ve yeni teknolojileri öğrenmeleri gerektiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Yapay zekayı öğrenmemiz lazım ve öz güvenimizin olması lazım. Ben yaparım, biz yaparız. İşte Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan şunu öğretiyor. Biz yaparız. Savunma sanayisinde yapılanları görüyorsunuz. Önceden yüzde 20-25’i bizim yaptığımız işler, şimdi yüzde 75'lere çıktı. İnsansız hava aracı istiyorduk. İsrail'e ayrı dert anlat, ABD'ye ayrı dert anlat, şimdi ne oldu?

İnsansız hava aracını biz yapıyoruz. Bir de silahı ekledik. Silahlı insansız hava aracı yapıyoruz."

"Tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet yolumuza devam edeceğiz"

Terörle mücadeleye de değinen Bak, "Terörle mücadele ediyoruz. Bize diz çöktürmeye kalkıyorlar. Ne oldu? 15 Temmuz'da meydanlara kim çıktı? Bu millet çıktı. Bazıları ne yaptı? Oturup kahve içti. Onun adamları ne yaptı? Kenarlarda beklediler. Bir tanesi çıkmış diyor ki KHK ile ilgili: 'Sokaklara şunlar çıkacak, bunlar çıkacak.' Siz sadece saklanırsınız. Bizim milletimiz, gençlerimiz sokaklara da çıkar, tankın gücünü de yener, milletin gücü tankın gücünü de yener. Meydanlara çıkar ve şunu söyler: 'Biz milletimizi seviyoruz, vatanımızı seviyoruz, asla diz çökmeyeceğiz, asla ezanlar susmayacak, bu millet asla diz çökmeyecek.' Bunu söylüyor." ifadelerini kullandı.

Gençlerle gurur duyduklarını ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Onlarla beraber yürüyeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan ile beraber yürüyeceğiz. Tasalanma yiğidim zaman bizden yanadır, dünya sana düşman olsa da Bayburt senden yanadır, Rize senden yanadır, Türkiye senden yanadır. Zafer inananlarındır. Zafer Allah'ındır. 2019 yılında yarışa devam edeceğiz. 2019 yılında desten yazmaya devam edeceğiz. Bayburt da yazacak.

Tabii bu destanları yazarken tüm dünyaya şunu göstereceğiz. Bu millet güçlü bir devlet. Tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet, yolumuza devam edeceğiz."

Mevcut başkan Emre Sevimli'nin tek aday olduğu kongreye Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak ve diğer ilgililer katıldı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOş 6 yıl önce

Artık kim tutar bizi. Dünya elimizin altında. Ama borç da çok. mazot da pahalı bunu diyen yok.

Avatar
Bayburtlu 6 yıl önce

Türkiye'nin en az kalkınan şehrinde bunları ifade etmeniz güzel. İnşAllah gereknler yapılır bu insanları bu şehirden kaçırmazsınız başta üniversiteye bir el atın sayın bakan, akademisyen alımlarında haksızlıklar yapılıyor bayburtluları istihdam etmeyen bir Üni .... Iftira yok Allah biliyor

Avatar
ÖYLESİNE 6 yıl önce

BAYBURTLULAR BÜTÜN SEÇİMLERDE HÜKÜMETİ HEMDE ÇOK GÜÇLÜ DESTEKLEDİ 15 TEMMUZDA SOKAĞA İLK ÇIKANLAR BAYBURTLULARDI AMA BAYBURT VİRAN BİR KÖY HALİNDE BU ADALET Mİ BABURTLU BUNU HAKEDİYOR MU BAYBURT ÇOK DAHA FAZLASINI HAKETMİYOR MU YOKSA