“Yerli otomobil markasını çok önemsiyoruz“

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye'de içten yanmalı motorlardan elektrikli motorlara geçiş sürecinde Türkiye'nin yerli otomobil markası üretmesini çok ama çok önemsiyoruz."dedi.

“Yerli otomobil markasını çok önemsiyoruz“
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye'de içten yanmalı motorlardan elektrikli motorlara geçiş sürecinde Türkiye'nin yerli otomobil markası üretmesini çok ama çok önemsiyoruz."dedi.

Bakan Işık, Kocaeli'nin İzmit ilçesine bağlı Yeşilova Mahallesi'nde kahvaltılı programa katıldı. Işık, burada gazetecilerin sorularını da cevapladı. Işık, Koç Holding'in "Yerli otomobil konusunda Türkiye'nin yeni vitrine ihtiyacı yoktur." yönündeki sözlerinin sorulması üzerine, "Tabi Koç Holding'in kendi görüşü. Koç Holding şuanda iki küresel firma ile güçlü işbirliği yapan şirketimiz veya holdingimiz. Ama biz Türkiye'de özellikle otomobilin geçiş sürecinde yani içten yanmalı motorlardan elektrikli motorlara ve bu tip otomobillere geçiş sürecinde Türkiye'nin yerli marka üretmesini çok ama çok önemsiyoruz." dedi.

Işık, yürütülen çalışmalara değinerek, şunları kaydetti: "Bununla ilgili de özellikle yeni teknolojiyi Türkiye'nin ıskalamaması için öncelikle hibrit ve elektrikli otomobil teknolojisinin Türkiye'nin ıskalamaması için gerek TÜBİTAK olarak gerekse Türkiye'nin diğer kurumları olarak üzerimize düşen çalışmayı yürütüyoruz. Bu noktada amacımız hedefimiz bu özellikle batarya teknolojisini Türkiye'nin mutlaka sahip olmasını ve bu teknolojin uygulandığı otomobillerin Türkiye'de yoğun olarak üretilmesi ve dünyaya da buradan satılması. Bu önceliğimiz var, buna yönelik sistematik çalışmamız devam ediyor. TÜBİTAK'ın çağrısının birisi sonuçlandı. Şuanda kazanan firmayla yazışmalar devam ediyor. Bu yazışmalar tamamlanınca gerekli açıklamalar kamuoyuna açıklanacak. Ama Türkiye'nin önce hibrit sonra elektrikli otomobile geçiş sürecini kaçırmaması için büyük bir titizlikli ve hassasiyetle çalışıyoruz."

TÜBİTAK MAM'dan işten çıkarmalarla ilişkin soru üzerine Işık, şöyle konuştu:

"TÜBİTAK, devlet memurları kanuna göre değil de iş kanuna göre çalışan bir kurum. TÜBİTAK bazen proje bazında eleman istihdam eder, proje bittiği zaman oradaki elamanların işleri de bitmiş olur. Bazen de iş akdi sözleşmesiyle alınır. Herhangi bir nedenle işinin devamı uygun görülmeyenler oradaki yetkililerin kararıyla işlerine sonda verilir, yeni elemanda alınır. Bu sonuçta iş kanuna göre yapılan bir işlemdir. Olağanüstü bir durum yok. TÜBİTAK'ta çok fazla işten çıkarmalar var denebilecek bir durum da yok. Çünkü çok fazla sirkülasyonun olduğu bir yerdir."

Haber: Cihan


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.