Araçlara '10 numara' takip

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı trafikte seyreden otobüs, kamyon ve servis minibüslerinin egzoz gazı emisyon ölçümlerini çok sıkı takip edecek.

Araçlara '10 numara' takip
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı trafikte seyreden otobüs, kamyon ve servis minibüslerinin egzoz gazı emisyon ölçümlerini çok sıkı takip edecek. Yapılacak olan ölçümler neticesinde egzoz gazı eşik değeri üzerinde çıkan taşıtlara Çevre Kanunu 20. maddesi uyarınca 1755 TL para cezası kesilebilecek.

Bakanlığın 81 ilin Çevre İl Müdürlüklerine 18.08.2014 tarihli 94685256/249/13343 sayılı yazı göndererek egzoz gazı ölçüm ve denetimlerini daha etkin bir şekilde yürütülmesini istedi. Bakanlık ayrıca Emniyet Müdürlükleri ve Jandarma Komutanlıklarında görevli trafik zabıtaları ile işbirliği sağlanıp egzoz gazı emisyon ölçüm denetimlerinin arttırılarak devam edilmesi ve denetimlerde yönetmelikte belirtilen sınır değerlere aykırı emisyona sebep olunduğunun tespiti halinde, taşıt sahibine Çevre Kanunun 20. Maddesinin (a) bendi kapsamında para cezası kesileceği bildirildi.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.