2018’de fuara, 2020’de piyasaya çıkacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Hedefimiz, 2018 İstanbul Autoshow’da yerli otomobili kamuflajsız, son haliyle orada görebiliriz” dedi.

2018’de fuara, 2020’de piyasaya çıkacak
Bayburt Postası - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Hedefimiz, 2018 İstanbul Autoshow’da yerli otomobili kamuflajsız, son haliyle orada görebiliriz” dedi.

2020 yılından önce seri üretime geçmiş bir Türk markasıyla, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) liderliğinde geliştirildiği ve üretiminde en az yüzde 85’inin Türkiye’de yapıldığı yerli otomobili yollara çıkaracaklarını ifade eden Bakan Işık, “Prototiplerin 3’ü hazırdı. Şimdi crossover yani halkın çok kullandığı tabirle jip dediğimiz prototipte, 22 Aralık’ta hazır olacak. Yine kamuflajlı olacak, hatları belli olmayacak. 2016’nın sonunda inşallah filo üretimini de yapmış olacağız” diye konuştu. Kanal 24 televizyonunda konuşan Işık, 30-40 araç üreteceklerini, her türlü arazi mevsim ve iklim şartlarında test edeceklerini söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.