Sürücülere kış lastiği uyarısı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yaklaşan kış mevsimi nedeniyle sürücülerin kış lastiklerini takmaları gerektiğini belirterek, "1 Aralık'ta başlayacak kış lastiği uygulamasına uymayanlara 571 lira ceza kesilecektir" ifadesini kullandı.

Sürücülere kış lastiği uyarısı
Bayburt Postası - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yaklaşan kış mevsimi nedeniyle  sürücülerin kış lastiklerini takmaları gerektiğini belirterek, "1 Aralık'ta başlayacak kış lastiği uygulamasına uymayanlara 571 lira ceza kesilecektir" ifadesini kullandı.

Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, kışa hazırlıksız yakalanmamaları ve araçlarının bakımlarını yaptırmaları konusunda sürücüleri uyardı.

Kış lastiği uygulamasının 1 Aralık'ta başlayacağını hatırlatan Apaydın, buna uymayanlara 571 lira ceza kesileceğini bildirdi. Apaydın, bazı bölgelerde kar yağışı daha erken başlayacağından bu bölgelerdeki sürücülerin 1 Aralık'ı beklemeden kış lastiklerini takmaları gerektiğine dikkati çekti.

Apaydın, buzlanma, aracı yolun durumuna göre kullanmama ve kış koşullarına göre araçları hazırlamanın kış mevsiminde yaşanan kazaların başlıca nedenleri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bunun için aracımızın lastiğinden, zincirine, fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyel ile motorun yağ bakımı yapılmalıdır. Ayrıca, akülere asit, radyatörlere ise antifriz biran önce konulmalıdır. Balatalar, diskler, elektronik aksam, kalorifer-klima sistemi kısaca araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek araçlarımızı kışa hazır hale getirmeliyiz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.