Bundan sonra 10 yıl geçerli olacak!

Yürürlüğe girecek olan yeni Karayolları Trafik Yönetmeliği’ne göre, ehliyetler 5-10 yıl geçerli olacak.

Bundan sonra 10 yıl geçerli olacak!
Bayburt Postası - Yürürlüğe girecek olan yeni Karayolları Trafik Yönetmeliği’ne göre, ehliyetler 5-10 yıl geçerli olacak. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada, sürücü kurslarını ehliyet sınıfı sayısında yapılacak değişiklikle ilgili uyarırken ehliyet sahibi vatandaşları yakından ilgilendiren bazı bilgiler de verildi.

Bakanlık yetkilileri tarafından yapılana açıklamada, yayınlanacak olan yeni yönetmeliğe göre, “Kullanılan 9 çeşit sürücü belgesi 17’ye çıkarılacak. Bu sürücü belgeleri için kullanılacak araç sayısında da çeşitlilik olacaktır” şeklinde bilgiye yer verildi.

AB ülkelerinde sıkıntı yaşamasına neden olan 9 ayrı ehliyet sınıfı 17 ayrı sınıfa çıkarılacağını da belirten Bakanlık, A1, A2, F, H, B, G, C, D ve E sınıfı sürücü belgelerinin rafa kalkacağını duyurdu.

Daha önce ömür boyu geçerli olan ehliyetlerin bundan sonra A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı ehliyetler 5 yıl geçerli olacağı vurgulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.