Bayburt'ta araç sayısı arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) motorlu kara taşıtları istatistiklerini güncelledi.

Bayburt'ta araç sayısı arttı
Bayburt Postası - Bayburt’ta araç sayısı 13 bin 595’e yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) motorlu kara taşıtları istatistiklerini güncelledi. Verilere göre 2016 Ağustos itibariyle son 1 yılda Bayburt’ta trafiğe kayıtlı motorlu taşıt sayısına 895 araç daha eklendi. 2015 Ağustos ayında 12 bin 700 olarak kaydedilen araç sayısı son 1 yılda 13 bin 595’e yükseldi.

Nüfusa göre taşıt yoğunluğu Türkiye ortalamasının çok altında olan Bayburt iller sıralamasında en fazla taşıt yoğunluğuna sahip 62’inci il olurken, motorlu kara taşıt sayısının iller sıralamasına bakıldığında da yine en az araç sayısına sahip 3 ilden biri oldu.

Her 100 kişiden 17’si araç sahibi

Son bir yıldaki artışa göre her 100 kişiden 16’sının araç sahibi olduğu kentte bu rakam da yükseldi. Türkiye’nin en az trafik kazasının yaşandığı Bayburt’ta son verilere göre her 100 kişiden 17’si araç sahibi olarak görünüyor.

Bayburt’un son 1 yıldaki motorlu araç istatistiği şöyle:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
e.k 7 yıl önce

park sorunu yasıyoruz bunun sonu ne olcak boyle gıderse buyuk sıkıntı

Avatar
Adem Kahraman 7 yıl önce

Seni cok özledim Bayburt'um