‘Senfonik zulüm’ türkü oldu

Bayburt’ta  yaşandığı ileri sürülen ve kamuoyuna mal olan ‘senfonik zulüm’ efsanesi türkü oldu.

‘Senfonik zulüm’ türkü oldu

Bayburt Postası - Bayburt’ta  yaşandığı ileri sürülen ve kamuoyuna mal olan ‘senfonik zulüm’ efsanesi türkü oldu. Tam 42 yıl önce Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Bayburt konserinin ardından bir Bayburtlu yaşlı vatandaş tarafından söylendiği ileri sürülen ve o gün bugündür de tüm Bayburtlular’ın dilinde efsaneleşen “Bayburt, Bayburt olalı böyle zülüm görmedi” fıkrasının türküsü yapıldı.

Ülke genelinde de hemen her platformda zaman zaman gündeme gelen senfonik zulüm efsanesi, uzun yıllar sonra artık senfoni müziği ile değil adına yapılan bir türkü ile anılacak. Bu esprili olayı uzun yıllar sonra türkü haline getiren isim ise Türk Halk Müziği'nin sevilen sanatçılarından Sincanlı Filiz oldu. Bayburtlu hemşehrilerine eşi Nejat Karslı ile birlikte bir sürpriz hazırladığını ve bu sürprizini “Bayburt’a mal olmuş bu hikayeyi müziğe dökmeyi çok istedik. Tüm Bayburtlular'a hediyemiz olsun” şeklinde açıklayan Sincanlı Filiz, “Bayburt, Bayburt olalı böyle zulüm görmedi” sözünü keyifli bir Türkü haline getirdiklerini söyledi.

Besteci eşi Nejat Karslı tarafından notalara dökülen ve merakla beklenen bu türküyü, Sincanlı Filiz, 25 Şubat Pazartesi akşamı Muhsin Bayburtlu’nun sunduğu Vizyon Türk’te yayınlanan “Türkü Tadında” adlı programda ilk defa seslendirecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.