Ödüllü ses yarışması sonuçlandı

İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması sonuçlandı.

Ödüllü ses yarışması sonuçlandı
Bayburt Postası - İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması sonuçlandı.

12 finalistin performanslarını sergilediği yarışmada birinci Zafer Derin, ikinci Ahmet yılmaz Civelek, üçüncü ise Şeyda Arslan kazandı.

38. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması finaline İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahri Akbulut, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Şube Müdürü Şerif Bayram, Milli Eğitim Şube Müdürü Hayri Kocabey, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Yarışmanın jüri üyeliklerini  Sahne Sanatları Uzmanı Murat Köse ile Müzik öğretmenleri Selvihan Çakmak, Nurbanu Uzun ve Ömür Okanlı yaptı.

53 yarışmacıyla başlayan ve finalde 12 yarışmacının sahne aldığı yarışmada birinciliği Çorum yöresinden ‘Hem okudum hem yazdım’ adlı türküyle Zafer Derin,  ikinciliği Erzurum yöresinden “Elma attım” türküsüyle Ahmet Yılmaz Civelek, üçüncülüğü ise Bayburt yöresinden ‘Bir Sandığım Vardır’ adlı türküyle Şeyda Arslan kazandı.

İlk üçer girenlere ödül olarak altın verilen yarışmada, dördüncü Furkan Kalekahyası, beşinci Yunus Çay ve altıncı Samet Yılmaz ise mansiyon ödülüne layık görüldü.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.