Mustafa Ahıskalıoğlu'na vefa

Bayburt türkülerine hayat veren bağlamalar Baksı Müzesi’nde sergilenecek.

Mustafa Ahıskalıoğlu'na vefa
Bayburt Postası - Bayburt türkülerine hayat veren bağlamalar Baksı Müzesi’nde sergilenecek. Bayburt’a sayısız eser kazandırmış bestekâr Mustafa Ahıskalıoğlu’nun bağlamaları oğlu Naci Ahıskalıoğlu tarafından Baksı Müzesi’ne bağışlandı.

2009 yılında hayata veda eden Mustafa Ahıskalıoğlu’nun 40 yıl önce kendi atölyesinde yaptığı biri elektro olmak üzere 2 sazını Baksı Müzesi Müdürü Merve Kamalı’ya teslim eden Naci Ahıskalıoğlu, kendisinden sonra çocuklarının baba yadigârı sazlara bakamayacağı endişesiyle müzeye  bağışlamaya karar verdiğini söyledi.

2013 yılında bu fikrini Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’a bahsettiğini ve Prof. Koçan’ın memnun olduğunu  ifade eden Ahıskalıoğlu, “Avrupa Müze Ödülü almış Baksı Müzesi’nde babamın eserlerinin ilelebet sergilenecek olmasından dolayı çok mutluyum.  İlgisi ve desteği için Hüsamettin Koçan, hocama çok teşekkür ederim” dedi.

İlgili haber: Kara bastı, iz oldu...



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.