İlk kez sahne aldılar

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında sahne alan Mekteb-i İrfan korosu tasavvufi eserlerin seslendirildiği doyumsuz bir geceye imza attı.

İlk kez sahne aldılar
Bayburt Postası - Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında sahne alan Mekteb-i İrfan korosu tasavvufi eserlerin seslendirildiği doyumsuz bir geceye imza attı.

Bayburt Genç Ozanlar Korosu ve Bayburt Sazendeleri gibi ilköğretim öğrencilerinden oluşan grupların kurucusu Görsel Sanatlar Öğretmeni Erdoğan Şahinoğlu’nun şefliğinde oluşturulan Mekteb-i İrfan korosunun Kutlu Doğum Haftası için hazırladığı program Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ulu Camii İmam Hatibi Dursun Kelleci’nin Kuran-ı Kerim kıraatiyle başlayan programda İl Müftüsü Kemalettin Aksoy ise bir selamlama konuşması yaptı.

Kurum müdürü, öğretmen, eczacı, imam, öğrenci ve müzisyenlerden oluşan koronun hazırladığı gece aynı zamanda koro solistlerinden olan Naci Ahıskalıoğlu’nun sunumuyla gerçekleşti. 

17 eser seslendirildi

Vatandaşların ilgi gösterdiği gecede solistler Hayri Kocabey “Bismillahirrahmanirrahim’, Bayram Karakurt “Bir Gece Muhammede”, Fatih Şener “Yarab Haberin Nerden Alayım’, Ahmet Aker “Milki Bekadan Gelmişem”, Hayrettin Dilek “Seyreyle Güzel”, Murat Köse “Severim Seni Candan” adlı eseleri seslendirirken koro ise ‘Gelin Allah Diyelim’, ‘Gülyüzünü Rüyamızda’, ‘Canım Kurban Olsun Senin Yoluna’, ‘Sevdim Seni Mabuduma’, ‘Bülbüller Kokuyu Gülden Alır’, Durmaz Lisanım’, ‘Bilmem Nedeyim’, ‘Cihan İçre Şah Eder’, ‘Sadrı Cemi Mürselin’, Tavhit Etsin Dilimiz’ ve ‘Mektebi İrfan’ adlı ilahi ve ezgileri seslendirdi. 

İzleycilerin ayakta alkışladığı gecenin son bölümünde Bayburt Gençlik Merkezi üyeleri arasında gerçekleştirilen Hazreti Peygamber’e mektup yazma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.     

Geceye Bayburt Vali Yardımcısı Ali Gökay, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy ve davetliler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.