BAYDER, ‘Bizim Türküler’i unutmadı…

Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER), Bayburt Türkülerini yaşatmak ve gelecek nesle aktarmak için düzenlediği ‘Bizim Türküler’ adlı türkü yarışması hafta sonu yapılacak.

BAYDER, ‘Bizim Türküler’i unutmadı…
Bayburt Postası - Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER), Bayburt Türkülerini yaşatmak ve gelecek nesle aktarmak için düzenlediği ‘Bizim Türküler’ adlı türkü yarışması hafta sonu yapılacak.

Bayburt’taki ortaokul ve liselerden okullarında ön elemeyi geçen 13 özel sesin katıldığı yarışmanın finali Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Türk Müziği’nin duayen isimlerinden Fırat Kızıltuğ’un başkanlığında gerçekleşecek olan yarışmayla ilgili yayınlanan şartnamede dereceye giren ilk 3 isme ve jüri özel ödülüne layık görülen öğrencilere para ödülü verileceği açıklandı.

BAYDER Başkanı Fatih Dündar ise, “Bayburt Türkülerini bizlere miras olarak bırakan çok kıymetli şahsiyetleri anmak, türkülerimizin yeni nesillere aktarmak ve Bayburt kültürüne yeni müzik neferleri kazandırmak adına düzenlediğimiz türkü yarışmamıza tüm Bayburt halkını davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yarışma 20 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 19.30 Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. 
     

Anahtar Kelimeler:
BAYDERBizim Türküler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.