BAYDER Bağlama Kursu sertifikaları verildi

Usta bağlamacı Serdar Eslek tarafından verilen kursu 12 genç isim başarıyla tamamladı.

BAYDER Bağlama Kursu sertifikaları verildi
Bayburt Postası - Bayburt Halk Eğitim Merkezi ve Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER) işbirliğiyle açılan ’bağlama kursu’ sona erdi.

Kurs öğretmenliğini Serdar Eslek'in yaptığı eğitimler, BAYDER Kültür Salonu'nda gerçekleştirildi. 180 saatlik eğitimin ardından başarılı kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. 21 kursiyerin katıldığı kursta 12 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.

Türk tarihinde özellikle Kopuz, Saz ve Şaman Davulu'nun kullanıldığını belirten BAYDER Başkanı Fatih Dündar, "Gelenekten Geleceğe sloganıyla çıktığımız yolda, saz kültürünün yaşatılmasını ve geleceğe aktarılmasını kendimize vazife görüyoruz. Çünkü saz, özellikle 18. yüzyıldan itibaren milletimizin sesi, Anadolu'nun sembolü olmuştur. Keşke Kopuz da günümüze ulaşabilseydi. Bu yüzden sazı daha çok sahiplenmeliyiz daha çok korumalıyız" dedi.

Dündar, bağlama kursunu Ekim ayında tekrar başlatacaklarını belirterek, desteklerinden dolayı Bayburt Halk Eğitim Merkezi'ne ve müdür Abdurrahman Algan'a teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hoş 5 yıl önce

Bur tele baham ne diyir