“Bayburt’u, Bayburtlu Zihni’yle tanıdım“

Sedat Anar, Bayburt’ta bir çok konuda hayal kırıklığı yaşadığını ve Bayburt’un kendi değerlerine yeterince sahip çıkmadığını gözlemlediğini söyledi...

“Bayburt’u, Bayburtlu Zihni’yle tanıdım“
Bayburt Postası - Kültür Bakanlığı sanatçısı Sedat Anar Bayburt'ta sahne aldı. Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programda tasaavuf müziği dinletisi ile Bayburtlularla buluşan Santurzen Sedat Anar izleyecilere unutulmaz anlar yaşattı.

Yaklaşık 3500 yıllık bir geçmişe dayanan santur çalgısının günümüzdeki tek temsilcisi olan ve bu özelliğiyle Kültür Bakanlığı sanatçısı ünvanını alan santurzen Sedat Anar, kendi bestelediği mesnevi eserleri, santur eşliğinde seslendirdi.

Aydıntepe ve Bayburt’ta sahne alan Anar, programında zaman zaman Farsça eserlere de yer verdi. Yunus Emre, Mevlana ve Şems-i Tebrizi gibi isimlerin eserlerini farklı yorumu ve müziğiyle seslendiren Anar, izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

"Bayburt değerlerine sahip çıkmıyor"

Program sonrasında kısa bir açıklama yapan santurzen Sedat Anar, Bayburt’ta bir çok konuda hayal kırıklığı yaşadığını ve Bayburt’un kendi değerlerine yeterince sahip çıkmadığını gözlemlediğini söyledi.

Hayranı olduğu Şair Zihni ile ilgili Bayburt'ta yeteri kadar bilgi bulamadığını söyleyen Anar, kendisinin Bayburt’u Bayburtlu Zihni’yle tanıdığını belirterek, “Zihniyle ilgili doğru düzgün bir kitap çalışması bile yapılmaması üzücü” dedi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 10 yıl önce

Sayın İmaç, Bayburtlu Zihni hakkında mevcut kitaplar az bilinir çokça bilinmez. Siz de az bilenlerden olunca bilmeyenler size göre kafadan konuşmuş oluyor. Mesele de tam olarak bu.

Avatar
Nahit İmaç 10 yıl önce

Ne kadar araştırmış da bulamamış, bu konuda en çok eser veren Prof.Saim SAKAOĞLUNUN 5 adet zihni hakkında kitabı mevcut ayrıca zihni hakkında bir çok dergi kaynaklarda makalerine ulaşılır kafadan konuşuyor

Avatar
Mehmet 10 yıl önce

Eserin olmaması ayrı şey, eseri bilmemek ayrı şey. Zat-ı muhterem Zihniyle ilgili doğru düzgün bir kitap çalışması olmadığını söylüyor. Halbuki kitap var tanıtım yok. Dolayısıyla Nahit abi doğru söylüyor, adam kafadan sallamış.

Avatar
Vatandaş 10 yıl önce

Biri sana göre salliyorsa, sen de ötesine göre holluyorsun :) Soru basit. Eseri neden bilmiyor yada bilinmiyor?

Avatar
Adsız @Nahit İmaç 10 yıl önce

Belediye, valilik ve halk kütüphanesi basın yayın birimleriyle iletişim sağladık bir kitap çıkaramadılar. eleştiri yapacağımıza bir defa öz eleştiri yapalım bende Bayburtluyum. mezarı ayrı bir enkaz maalesef. kafadan konuşmuyor çünkü yanımızda Bayburtlularda vardı yine.