Bayburt'ta Tuğba Yurt ve Azerin konseri

Bayburt Dede Korkut 25. Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri kapsamında Şair Zihni Kent Ormanı’nda bulunan amfi tiyatroda konser düzenlendi.

Bayburt'ta Tuğba Yurt ve Azerin konseri
Bayburt Postası - Tuğba Yurt ve Azerin'in sahne aldığı konseri izlemek için amfi tiyatroyu dolduran Bayburtlular organizasyona büyük ilgi gösterdi.  Bayburtlular tarafından şarkılarına hep bir ağızdan eşlik edilen Azerin ve Tuğba Yurt dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Sunuculuğunu Naci Ahıskalıoğlu’nun yaptığı konserin sonunda Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve Belediye Başkan Yardımcısı Süreyya Türkmenli sanatçılara plaket takdim ettiler.

Plaket takdiminin ardından kısa bir konuşma yapan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan Bayburt’ta 2 yıl önce göreve başlamasının yine Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenlerine denk geldiğini söyleyerek, “Şırnak’a tayinimiz çıktı ayrılırken de Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri ile ayrılıyoruz. Sizlere teşekkür ediyorum bizi ailemizle birlikte bağrınıza bastınız. Gönlünüzün kapılarını açtınız. Sizleri çok seviyorum. Bizde sizleri her zaman iyilikle yad edeceğiz. Hakkınızı helal edin” dedi.



Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise Dede Korkut Şölenleri’nin yeni bir ihtişam, yeni bir şevk ve yeni bir anlayışla devam ettiğini ifade ederek, “Bugün burada çok değerli bir hanım efendiyi konuk ettik. Bize Kafkaslardan esen bir rüzgar getirdi. Bize Azerbaycan’dan, Hazar’dan bir nefes getirdi. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Biz gönlümüzce coşup, gönlümüzden çağlayan bir misal, burada sizlerle beraber olduğumuz için mutluyuz. Sizlerle her zaman gurur duyduk. Bu şölenlerde inşallah bir hafta boyunca Bayburt’a yakışır bir vakar içerisinde güzellikleri birlikte paylaşacağız. Aramızda dünyanın dört bir yanından gelen konuklarımız var. Aramızda Anadolu’nun dört bir yanından gelen dernek başkanlarımız, hemşehrilerimiz var. Bir olacağız, beraber olacağız, Bayburt olacağız” diye konuştu.

Konsere Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Yusuf Diker, Belediye Başkan Yardımcıları Nesimuttin Selçuk ve Süreyya Türkmenli, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Anahtar Kelimeler:
AzerinTuğba Yurt
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ruhi 5 yıl önce

Azerin Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenlerinin ruhuna uygun bir sanatçıdır, ama ismini ilk kez duyduğum diğer şarkı söyleyen kişi Dede Korkut ismi ile aynı haberde anılmaması gerekiyordu. Dede Korkut ruhunu uygun sanatçıların davet edilmesi gerektiği kanısındayım.
Saygılarımla

Avatar
Ruhi 5 yıl önce

Eleştirmek daha iyi sini talep ettiğimiz için, var olan yapılmasın anlamına gelmiyor. Bu sene böyle oldu seneye yapılan eleştirilen dikkate alınarak daha iyi olabilir. Kete yiyene cevap verecek değilim :)

Tekrar söylüyorum, Dede Korkut ruhuna uygun Türk-İslam dünyasını daha iyi temsil eden sanatçılar tercih edilmeli. Diğer sanatçılar gelmesin anlamına gelmiyor, yılın 365 günü var, diğer günler istediğiniz şarkıcıyı getirip konser verdirtebilirsiniz.
Hoşgörülü olarak iyi niyetli eleştirilere açık olmalıyız, kimse mutlak doğru söz sahibi değildir.
Saygılarımla

Avatar
Kete yiyen adam 5 yıl önce

Ruhi kardeş beğenmedisen gitme evinde otur bayburt beğendi gençler beğendi sen kimsin eleştiriyorsun kimse gelmese sahapsız dersin sen git kahvede otlu çay iç senene şölenden festivalden

Avatar
Ali 5 yıl önce

Azerin çok yerinde bir karar, milleti coşturdu. Diğer bayan sanatçıya gençler ilgi gösterdi.Bayburt gençliği de hiç bir şeyden geri değil. Bir tanede Türk Sanat Müziği sanatçısı getirilse idi daha iyi olurdu. Eski yillara göre Şehre bir hareket geldi. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Avatar
Vatandaş 5 yıl önce

Herhangi bir haber veya habere konu olan program takdir edilebilir,yasalar içerisin de eleştirilebilir.Farklı görüş ve yaklaşımlara hoşgörü ile yaklaşmak birlikte yaşama kültürünün gereğidir.Beğenmesekte buna müsamaha göstermek gerekir...Birbirimizi kırmak,incitmek şölenlerin de Dede Korkut'ın da ruhuna ters düşer...

Avatar
Şafak Güngör 5 yıl önce

Haberleri daha fazla fotoğrafla desteklerseniz çok daha güzel olur diye düşünüyorum.