Bayburt Gençlik Merkezi Türkiye üçüncüsü

Bayburt Gençlik Merkezi Kocaeli’den üçüncülükle döndü.

Bayburt Gençlik Merkezi Türkiye üçüncüsü

Bayburt Postası - Bayburt Gençlik Merkezi Kocaeli’den üçüncülükle döndü. Bayburt Gençlik Merkezi Türk Halk Müziği Ekibi Türkiye Finali’nde 5-18 yaş kategorisinde 'kırık hava' dalında büyük bir başarıya imza atarak Türkiye üçüncüsü oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gençlik Merkezleri arası Türk Halk Müziği Türkiye Finali yarışması 1-2 Haziran 2013 tarihleri arasında Kocaeli’de yapıldı.

Nevşehir’de yapılan grup müsabakalarında solist Cihan Arif Türker ile grup birincisi olan Bayburt Gençlik Merkezi, Kocaeli’de yapılan ve 20 finalistin yarıştığı kırık hava dalında Türkiye üçüncüsü oldu.

Bayburt Gençlik Merkezi müzik eğitmeni Erdoğan Şahinoğlu yarışma ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi :

“Bu bizim için ilk ve önemli bir deneyim ve tecrübeydi. Bir çok grubun saz ekibi olarak konservatuar öğrencisi getirdiği yarışmalara kendi yetiştirdiğimiz gençlerle katılmak ayrıca bir gurur ve başarıdır. Bu yıl ilk defa katıldığımız grup müsabakalarında aldığımız birincilik bize finali getirdi. Bizlerde bu başarıyı taçlandırmak için inandık ve finale inanmış bir ekiple çıktık. Kuvvetli ve ses rengi çok farklı solistler arasından Türkiye üçüncüsü olmak ilk denemede çok büyük bir başarıdır. Gelecek yıllar için önümüzü görebilmemiz adına bu yarışma bize rehberlik edecektir. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu yarışmalara daha farklı kategorilerde katılacağız. Gerek uzun hava, gerek solo saz ve sazlarla toplu icra dallarında katılacağız. Çalışmalarımızı ve gençlerimizi bu yönde hazırlayacağız. Bizlere bu yarışma imkânını sunan Gençlik Spor Bakanlığı’na, personeline ve Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'müze teşekkür ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.