Baksı Müzesi'nde Erdal Erzincan konseri

Baksı Müzesi 2018 yılı yaz ayı kültürel etkinlikler programı kapsamında bir konsere daha evsahipliği yaptı.

Baksı Müzesi'nde Erdal Erzincan konseri
Bayburt Postası -  Şair Zihni Sanat Alanı'ndaki konserde usta bağlamacı Erdal Erzincan sahne aldı.

Bayburt'ta, Baksı Müzesi'nin bulunduğu Şair Zihni Sanat Alanı'ndaki açık hava konserinde sanatçı Erdal Erzincan, türküseverlerle bir araya geldi.

Baksı köyü sakinleri başta olmak üzere, yöre halkının ve çevre illerden vatandaşların ilgi gösterdiği konserde sanatçı Erzincan, Anadolu'nun çeşitli yörelerinden eserler seslendirdi.

Tüm konserlerinde olduğu gibi repertuarında Bayburt türklerine de yer veren Erzincan, ‘Can Maral’ ve ‘Bugünde Günlerden Cumadır Cuma’ türkülerini kendine has beğenilen yorumuyla seslendirdi. Erzincan, konserin bir bölümünde ise eşi Mercan Erzincan’ı sahneye davet ederek, birlikte performans sergilediler. İkilinin performansı izleyciler tarafından beğeniyle karşılandı.

Erdal Erzincan, bağlamanın Türk milletini birleştiren en önemli unsur olduğunu ifade ederek, “Bağlamanın etrafında toplanan milletimiz ideolojik tartışmalarla ayrışmamalı. Birbirimizle daha çok kenetlenmeliyiz” dedi.

Kendisinin Aşkaleli olduğunu hatırlatan Erzincan, Türkiye’de ve dünyada bir çok yerde konserler verdiğini, kendi topraklarında verdiği konserlerden aldığı hazzı hiç bir yerde alamadığını belirterek, “Bayburt’ta olmaktan, Baksı Köyü’nde olmaktan çok mutluyum. Hüsamettin hocam çok büyük bir eseri buraya kazandırmış. Kendisine çok teşekkür ediyorum ve çokça destek olunması gerektiğini belirtiyorum” diye konuştu.

Şair Zihni'nin adını taşıyan 500 kişilik amfitiyatrodaki konsere Vali Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani  Battal, Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman 6 yıl önce

Memlekete hizmet böyle yapılır. Dede Korkut şenliklerinde de bu nitelikte "sanatçı"ları istiyoruz; ağızlarını yaya yaya türkü söylediğini zanneden "türkücü"leri değil. Hüsamettin Hoca yaptıklarıyla tarihe not düşmeye devam ediyor. Emeğinize sağlık...