Prof. Coşkun, gazetemize tebrik ziyaretinde bulundu

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun gazetemize tebrik ziyaretinde bulundu.

Prof. Coşkun, gazetemize tebrik ziyaretinde bulundu
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun gazetemizi ziyaret etti. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından internet haber sitesi dalında ilk üçe giren gazetemizi tebrik etmek üzere bir ziyarette bulunan Prof. Coşkun’u, Bayburt Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Murat Okutmuş ağırladı.

Özel Kalem Müdürü Cuma Aytemür’ün de eşlik ettiği ziyarette Hoca Ali Efendi Matbaası hakkında bilgi alan Prof. Coşkun, Bayburt Postası’nı basın yayın hayatıyla buluşturan tipo tekniği makineleri inceledi.

Okutmuş’la bir süre sohbet ettikten sonra, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı öncesinde üniversite hakkında bazı açıklamalarda bulunan Prof. Coşkun, üniversite ile ilgili bilgiler verdi. Prof. Coşkun şu açıklamayı yaptı:

“Herhangi bir barınma problemi yaşayacağımızı artık sanmıyorum. Apart yurtlar bir hayli çoğaldı.Yeni yapılanlar veya apart yurt haline getirilen yerler var. Herhangi bir sıkıntı yaşamayız. Kredi yurtların 750 kişilik yurdunun da Eylül’e kavuşacağını söylüyorlar. Biterse zaten herhangi bir problem yaşamayız. Bu sene kesinlikle barınma sorunu yaşamayız. Öğrenci - vatandaş ilişkisi de oturdu sanırım. Misal bu sene hiç şikayet gelmedi. BİMER’e çok şikayet gidiyordu, onlarda tamamıyla kesildi. Ben mailimi verdim tüm öğrencilere, ne sıkıntısı varsa bana yazıyor. Bunlarda çok azaldı. İlk geldiğim zamanlar biraz daha fazlaydı. Öğrencilerin ilk yerleşme aşamasında sıkıntıları olabiliyor. Bunlarda şikayetten çok alışma sürecinin sızlamaları. Şehrin pahalılığından daha çok şikayetçiler. Ama ben sanıyorum ki, yeni apartların devreye girmesiyle rekabet ortamı ile birlikte barınma ucuzlayacak. Birde yeni yapılaşmalar var, yeni alışveriş merkezleri açılırsa, rezidanslar filan yapılıyor. Burası kış memleketi kapalı mekanlar oluşursa daha çok sosyal aktivite alanları genişliyor. Bunu hem biz üniversite olarak, hem de vatandaş bu açığı görüp yapmalı"

“Yüzde yüz doluluk olursa öğrenci sayımız 7 bine ulaşacak”

“Öğrenci sayımız 7 bin civarında olacak. Kesin bir şey diyemiyorum. Geçen sene 6 bin 500 öğrencimiz vardı. YÖK son anda yatay geçiş kararı aldı. 400 öğrencimiz öyle gitti. Şimdi de hedefimiz o civarda ama 2 şey var. Birincisi yüzde yüz dolu olursa öğrenci sayısı 7 bin civarında olur. İkincisi gelen öğrencilerin  hepsi Bayburt’ta kalırsa. Öğrenci Bayburt mühendisliği kazanıyor, sonra memleketine geçiş yapabiliyor”

Konuşmasında Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu ile ilgili de bilgi veren Prof. Coşkun sözlerini şöyle tamamladı:

“Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nu kurduk. Fatih Yalçın beyi müdür olarak atadık. Yeni bir yardımcı doçent arkadaşımız var, onu atayacağız. 2 tane daha alanında öğretim üyesi bulursak öğrenci almaya başlayacağız. PDR bölümünü açtık, öğrenci alıyoruz. Bu sene ilk defa pedagojik formasyon açtık. 2 dönem yaz ve güz döneminde. Derslerin bir kısmı teorik, bir kısmı uygulama. Uygulamanın olabilmesi için okulların açık olması lazım. Dışarıdan da öğrenci alacağız”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa 10 yıl önce

7 bin öğrenci olsa ne olur en önce öğretim görevlisini daha kaliteli daha işini bilenlerden seçerse eğitimide o misli artar.Gidip öğrenciliği yeni bitmiş işşi tam anlamıyla öğrenmemiş öğretmenleri öğretim görevliisi olarak öğrencinin başına tikerseniz bir bölümden senede 10 bilemedin 5 öğrenci mezun olur. Çoğusuda okulu bırakmak zorunda kalıyor. yazık bu millete almayıh ahımızı...

Avatar
bayburtlu 10 yıl önce

gümühane üniversitesi ile aynı dönem kurulmasına rağmen, neden gümüşhane potansiyelinin yarısı kadar değğldir.? bayburt üniversitesinde kaç bayburtlu öğretim üyesi vardır?ahbap çavuş ilişkisi ile üniversite kimlerin çiftliği haline gelmiştir...