“Bayburtlu'ya ve çağa yakışan bir Bayburt Postası”

Bayburt Postası Genel Yayın Editörü Kürşat Okutmuş ile ödül töreninin ardından, editörümüz Gürhan Semavi Ardahan konuştu...

“Bayburtlu'ya ve çağa yakışan bir Bayburt Postası”
Bayburt Postası - Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği 29. Yerel Medya Yarışması’nda en iyi yerel haber sitesi dalında 3.lük ödülü kazanan Bayburt Postası Genel Yayın Editörü Kürşat Okutmuş ile ödül töreninin ardından, editörümüz Gürhan Semavi Ardahan konuştu. 

Ödülün keyifli yanına değinen Okutmuş, şunları söyledi: 

“Dijital alanda arayı kapatıp, zirveye yakın durmaya çalışacağız”
 
“Bu ödül de, daha önce ki ödüller gibi Bayburt Postası’na iyi geldi. Her ödül; bir yayın, bir gazeteci veya ekip için ‘mola’dır, dinlenmek ve nefes almaktır. İşte bu keyifli ödülde, bunlardan biri. Enerjimizi yeniden toplamamızı sağladı. Uzun zamandır üstesinden gelmek istediğimiz, başarmak ve üzerine koymak istediğimiz alanlardan biri de de bu alandı, yani dijital ortam. Dijital ortamda, planladıklarımız şu anki görüntümüzden çok daha fazlası… Tasarım ve yazılım noktasında, henüz düşüncelerimizi hayata geçirmiş değiliz. Haber akışı, editör ve muhabir kadrosunda eksiklerimiz var. İnsan kaynakları maalesef en zorlandığımız alan ama bunu da aşacağız. Dijital dünya, sürekli yenilenen ve kesinlikle sonu olmayan bir alan ve biz bu alanda arayı kapatıp, her zaman üst seviyelere yakın olmaya çalışacağız. Bunun yanı sıra tablet ve akıllı telefonlar için özel Bayburt Postası uygulamasını, yıl içinde app store ve google play’e girmiş olacağız.” 

“Arşiv daha fazla beklememeli!”

Bayburt Postası’nın kağıtla buluşan yüzüne de değinen Okutmuş, arşiv ve gazetenin geleceği hakkında da bazı açıklamalar yaptı: 

“Öncelikle Bayburt Postası’nın tüm arşivini tarayarak dijital ortama aktarmamız gerekiyor. Milliyet, Hürriyet, Cumhuriyet gibi basınımızın eskileri bu çalışmalara ya henüz başladı ya da yolu yarıladı. Bizim de 60 küsur yıllık bir basın geçmişimiz var. Bu 60 yılın içinde bir çok duygu var. İnanç var, inat var, samimiyet var, dert var, acı var, mutluluk var. İşte tüm bunları, yani Bayburt Postası arşivini okurlarımıza açmamız gerekiyor. Şu an gündemimizde birinci sırada bu çalışma var.” 

“Bayburtlu'ya ve çağa yakışan bir Bayburt Postası”

“Tabi, ardından da en önemli hedefimiz; Bayburt Postası’nı daha modern ve güçlü bir şekilde dünyanın neresi olursa olsun, nerede bir Bayburtlu varsa, o hemşerimizin evine ve işyerine ulaştırmak var. İşte asıl mesele bu. Sanırım bu, yakın zamanda başarmamız gereken en zor hedeflerimizden biri ama hemşerilerimizin ve de okurlarımızın desteği ile üstesinden geleceğimize inanıyoruz.”

“Sadece hedeflediklerimiz değil, hayal ettiklerimiz de var”

“Bu dile getirdiklerimiz birer hedef, o zaman gerçekleştireceğiz. Bunların yanı sıra bir iki tane de hayalimiz var! Şu an projelendirme aşamasındayız, hayalden öteye geçer geçmez, kamuoyu ile paylaşmak için şimdiden sabırsızlanıyoruz. Tekrar geceye ve ödüle dönersek, her aldığımız ödülde olduğu gibi, bu ‘çok özel’ ödülü de, 1952 yılında Anadolu’nun en küçük ilinde, Türkiye’nin en eski ve köklü gazetelerinden birinin altına sevgisini ve imzasını atan, dolayısıyla bizleri bu yolculuğa başlatan ve hazırlayan kurucu büyüğümüz Osman Okutmuş’a adıyoruz.”

Ödül akşamında neler yaşandı?
İşte o geceden notlar ve fotoğraflar...



Kürşat Okutmuş kimdir?

1977 Yılında Bayburt’ta doğan Kürşat Okutmuş, ilköğretim ve lise eğitimini Bayburt’ta tamamladı. Bayburt Postası’nda yetişen ve her biriminde görev alan Okutmuş, daha sonra meslek hayatına İstanbul’da devam etti. 

Bayburt’ta başladığı radyo programcılığını; İstanbul’da da sürdürdü. Radyo Vatan, Radyo Beyaz ve Bakırköy FM gibi birçok radyonun yayın yönetmenliğini üstlendi. 

5N+1K isimli bir dergi ve Radikalist isminde gazete çıkardı. Yazıları ve dosyaları Türk Edebiyatı, Reel Life ve Basın Hayatı gibi dergilerde yayımlanan Okutmuş, daha sonra sırasıyla Aksiyon (Muhabir), Zaman (Editör), DHA (Muhabir), Bengü Türk (Program Yapımcısı), Kanal D (Muhabir) görev yaptı. Gazeteciliğin yanı sıra prodüksiyon ve seslendirmenin de içinde olan Okutmuş, bir çok reklam ve belgeselin yanı sıra 2005-2007 yılları arasında Kanal D Ana Haber Bültenini seslendirdi. 

Askerlik görevinin ardından Bayburt Postası dışında aktif gazeteciliğe dönmeyen Okutmuş, aralarında İstanbul Valiliği, İstanbul İl Özel İdaresi gibi kamu kurumlarına ve İSMEP Projesi gibi birçok projeye özel basın danışmanlığı hizmeti verdi. Basın İlan Kurumu tarafından dört yıldır düzenlenen Basın Bayramı etkinliğinin projelendirme ve koordinatörlüğünü üstlendi. 

Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın bir çok projesinde proje koordinatörü olarak yer alan Okutmuş, Baksı Müzesi Öğrenci Sanat Şenliği etkinliğinin yanı sıra Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın 2014 yılı mali desteğine hak kazanan “Geleceğe Açılan Kapılar” projesine imza attı. 

Yazı, dosya ve televizyon haberi dalında; daha önce Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, İNEPO, Konread Adeunar Vakfı, Türkiye Voleybol Federasyonu, Türkiye Jokey Kulübü, Fatih Koleji, Düzce Valiliği, Ordu Valiliği, İstanbul Şehir Tiyatroları, Fatih Belediyesi gibi kurumlardan ödül alan Okutmuş, en son kurucu ajans başkanı olarak görev yaptığı Febus Medya ile Evos Angels Yılın En İyi Pr Ajansı (2012), Yılın En İyi Sosyal Medya ve Pr Ajansı (2013) ödülünü aldı.

Halen Bayburt Postası Genel Yayın Yönetmenliğini yürüten Okutmuş, aynı zamanda İstanbul Sanat Kültür, Eğitim Derneği Başkanı ve halkla ilişkiler, proje danışmanlığı hizmetleri veren Febus Medya’nın Ajans Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir. Okutmuş, evli ve iki çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BAYBURT,LU 10 yıl önce

BAYBURTTA HER FORMATTA *ÖDÜL*ALIR,YETERKİ BİRARAYA GELİNSİN,
TŞK,LER SN OKUTMUŞ.