Aydın Cilara’yı kaybettik...

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyesi ve Yeşil Bayburt Gazetesi kurucusu Aydın Cilara hayatını kaybetti.

Aydın Cilara’yı kaybettik...
Bayburt Postası - Bayburt Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyesi Aydın Cilara hayatını kaybetti. Orman Fidanlığı’ndan emekli olduktan sonra 1999 yılında Yeşil Baburt Gazetesi’ni çıkaran Aydın Cilara, dün gece evinde hayata veda etti.

1940 doğumlu olan Aydın Cilara, yaklaşık 1 yıldır evinde tedavi görüyordu. Basın kartı sahibi olan Cilara, yarın öğlen namazında Yakutiye Cami’de kılınan cenaze namazının ardından Şehit Osman Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak. Öte yandan Uzungazi Mahallesi sakinlerinden olan Aydın Cilara’nın ailesi mahalle odasında taziyeleri kabul ediyor.

BGC'den taziye mesajı

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti, Aydın Cilara’nın vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayınladı. Mesajda şu ifadelere verildi:

“Cemiyetimizin yönetim kurulu üyesi Aydın Cilara’yı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhuma Allah’tan rahmet diliyor, başta ailesi olmak üzere basın camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.” 

Dualarla uğurlandı...

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeşil Bayburt Gazetesi'nin kurucusu Aydın Cilara (77) son yolculuğuna uğurlandı. Önceki gün evinde hayata veda eden Aydın Cilara, bugün Yakutiye Cami'de kılınan cenaze namazının ardından Şehit Osman Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Yakutiye Cami İmam Hatibi Enis Aslan'ın kıldırdığı cenaze namazına katılanlar arasında Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Vekili ve Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, Gümüşhaneli gazeteci-yazar Turan Tuğlu, ilde görev yapan basın mensupları, STK temsilcileri ile çok sayıda seveni vardı.    

Anahtar Kelimeler:
Aydın Cilara
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serdar 7 yıl önce

Allah rahmet eylesin.Ailesine ve Gazeteciler Cemiyetine sabırlar dilerim.