Ortaokulda beraberdik Mahmut’la. Soyadı Onbaşı olması lazımdı. Sınıf arkadaşımızla 1955 yılında okulu bitirdikten sonra yollarımız ayrıldı. Askeri okula giden Mete Güney ve Sami Özoğlu ile bir de Mahmut vardı.

Mahmut benim ve arkadaşlarımın uzaktan takip ettiği ve meslek hayatındaki başarılarından hep gurur duyduğumuz kardeşimiz.

1960 yılında Harp Okulu’ndan mezun olup, Çankırı’da 60. Piyade Alayı’nda genç bir Teğmen olarak göreve başlamış, bilahare 60.Piyade Alayı’nın Bayburt’a intikali üzerine, 5 yıl süre ile 1966 yılına kadar Bayburt’ta görev yapmıştır.

1964 yılında Üsteğmenliğe, 1969 yılında Yüzbaşılığa terfi etmiştir. 1973-1974 yıllarında İzmir’de Hava Lisan Okulu’nda bir yıl kurs görmüş İngilizcesini ilerletmiştir.

1975 yılında Binbaşı olarak Kırklareli Babaeski’de Tabur Komutanlığı, 1976-1980 yılları arasında da Ankara T.B.M.M. Muhafız Tabur Komutanlığı yapmıştır.

1980-21982 yıllarında Kıbrıs’ta görev yaptığı zaman içinde, 1981 de Yarbay, 1984 yılında Konya 2. Ordu’da Albaylığa terfi etmiştir.

Ankara ve Erzincan’da 8 yıl Albay olarak görev yaparken, 1992 yılında kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılmıştır.

2 çocuk babası olan Mahmut, Ankara’da yaşamakta ve sık sık Bayburt’a gidip, doğup büyüdüğü memleketin suyunu içip havasını teneffüs etmektedir.

Sağlık ve esenlik senin ve ailenin olsun Mahmutçuğum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hüseyin berber 8 yıl önce

komutanıml a ankara mrk. k.lığında personel şube mudurlügü gorevini yaparken şube yazıcısı olarak görev yaptım. sevgili komutanımın ellerinden öper saglık ve mutluluklar dilerim. saygılarımla hüseyin berber

Avatar
Hüseyin Berber 3 yıl önce

Komutanim Ank mrk k.lıği per.şb.muduruyken askerinizdim ellerinizden öper sağlık ve mutluluklar dilerim