Sanayileşememe ve Kefeli Un Fabrikası

Yazı'ya Git
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat Çelik 9 ay önce

Geçmişimize dokunan çok güzel bir yazı. Kalardına giderken sesiz sedasın Çoruhun kenarında bekleyen kafamızda taş yığınına olarak duran esere artık ruh katmış oldunuz. Bundan sonra her oradan geçişimde taş yığını olarak değil canlı bir varlık gibi bakacağım.

Avatar
M.Salih GÜVELİ 9 ay önce

Sn Ahmet beye Bayburt un eksik bilinen veya bilinmeyenlerini kaleme aldığı için teşekkür ediyorum.
Rahmetli dedelerim,dönemin zor şartlarında hem Bayburt un,hem bölgesinin ihtiyaçlarını karşılamak için üretken bir faaliyet içine girmiş ve elektrik üretimini sağlamıştır.
Öyle ki kervanın istirahati için, Ulu cami karşısında,şu an GÜVELİ apartmanın olduğu yerde,kop dağını Aşkale ye aşınca Pınakaban da da kervan hanı kurulmuş ki, üretilen ürünler iç ve dış ticarette halka rahat ulaşsın;
Dönem savaş dönemi,Bayburt ta ermeni aileler dedelerimi Osmanlı Devletine ve yerel halka yardım ettiği ve aile olarak varlıklı olduğunu, bu yardımların kendi ürettiği ayni yardım ve maddi yardım olduğunu söylemeleri üzerine rus komutanlar kaleye bitişik olan yirmi odalı konağı arar tararlar ve yardım malzemelerini bulamazlar, dedem öyle ki kale duvarı ile ev arasına ayrı bir duvar ördürür bu duvarı normal bir duvar olarak algılayan ruslar,giderler,daimi şikayetler üzerine, yirmi odalı konağı yakarlar

Avatar
ahmet 9 ay önce

15 AĞUSTOS 201"8 TARİHLİ yine Bayburt postasındaki yazıma bakarsanız,,hanların listesinde 32.nolu Ulucami Karşısında Güvelilerin hanı yazmışım.Selamlar.

Avatar
M.Salih GÜVELİ 9 ay önce

Sn Ahmet bey, bu sayfada yazmış olduğunuz yazılarınızı, geçmiş dönemlerden itibaren,gerçekten büyük bir heyecan ile okumaktayım. Yazılarınız hem anlaşılır ve yalın bir dil ile yazıyor, Bayburt ta bir çok kimsenin bilmediği konulara açıklık getiriyorsunuz. Bu nedenle size çok teşekkür ediyorum.

Sevmek Hak Tealanın ikramı
Öyle ki sılayı rahimle ödeş
Yaratılanı sevmek, yaratandan ötürü
Vatanı, Bayburt u sevmek Rabbimizin ikramı

Tekrar teşekkürler Sn AKER

Yazı'ya Git