Bayburt Gençliği Bu Mu?

Yazı'ya Git
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu Salih 4 yıl önce

Sn Hocam;
Tarih dersinde İsmail ŞEKERCİ hocam ders anlatırken,Osmanlı padişahlarının nasıl savaşçı ve Devlet adamı olduklarını anlatırken,bazı Padişahların şair ve edebiyata düşkünlüğünü de anlatırdı,ben kendi kendime,padişahın şiir ile edebiyat ile ne işi olur derdim.
Yirmili yaşları geçince baktım ki,edebiyat olmasa hayatta var olmamızın manası olmayacak,kimi edebi kadar,kimi edebiyatı kadar var olacak diye düşünmeye başladım.
Bayburt ta bu yetersizliğin aşılması için sadece şiir yarışmalarının değilde,okuma alışkanlığının kazandırılması çok önemli,bunu Okullar ve STK lara tam olarak sağlayamadı,bunun sağlanması için neler yapılmalı buna bakmak lazım diye düşünüyorum.
Kanaatim odur ki,Bayburtta ve köylerde ki mahalle odaları taziye evi ve kahve içme mekanı haricinde de değerlendirilerek,kültür merkezi haline getirilerek gençler ile yaşlılar bir araya gelir,tecrübeler,eski adetler aktarılır,nesiller arazsı kaynaşma olur,fahri olarak eğitimciler eksiği tamamlamış olur. Bilmem olur mu?

Yazı'ya Git