Baksı Müzesi Bayburt'un neyi olur?

Yazı'ya Git
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Suat 4 yıl önce

Sahipsiz sehrin, sahipsiz muzesi..

Avatar
Murat Çelik 4 yıl önce

Baksı müzesi Bayburt'un dünyaya açılan tek penceresidir.

Avatar
Şükrü Nişancı 4 yıl önce

Ne güzel yazmışsın öyle Ahmet çağıldak bey, gürül gürül, çağıll, çağıl. Vefa ve minneti, hakkaniyet ve kadirşinaslığı ne yaman harmanlamışsın. Bazılarının Baksı'ya yan bakmasının ne önemi var. Zaten herkesin anlayabileceği bir proje olsaydı ona mucize de denmezdi. Hoşcakalınız.

Avatar
Temuçin 4 yıl önce

Bayburt'un temel sorunudur; hak edeni alkışlayıp, kucaklamak... Hele de Bayburt'un dışında yaşıyorsan resman "ecnebi"sindir. Bu çemberi kırma çabasında olanlar çırpınır; çırpınması sonucunda bir ereğe ulaşanlar daha çok çırpınır, Bayburt için edindiklerini yaşatmaya... Sayın Koçan da bu daha çok çırpınanlardan. O ve onun gibilere arka çıkmak, gerçek Bayburtluluktur. Kalemin var olsun.

Avatar
Vatandaş 4 yıl önce

Kaleminize ve emeğinize sağlık. Müzede emeği geçen fikir sahiplerinden, inşaatında çalışan işçisine kadar herkesten Allah razı olsun. Çok emek verildi ve halen de bu yönde devam edilmekte. Herkesten ve her şeyden önce 'biz'im sahiplenmemiz gerekiyor. Daha önce de belirttim yine söylüyorum, müzede görev yapanların sorumlulukları çok ama çok büyük. Muzemizi bir kez ailemle ve bir kez de misafirlerimle ziyaret ettim.

Avatar
Murat 4 yıl önce

Belki de içimizdeki haykirisi kaleme. Almisisiniz çok teşekkürler bir şeyde ben söylemek istiyorum ben İstanbul'da yaşıyorum ama genel haber leri takip ediyorum tren hattının Bayburt tan gecmemsi inanın çok kötü ve bunun için mucedele etmeyen yöneticilere yazıklar olsun demek istiyorum kimse kızmasın bana ben sadece Bayburt un gelişip büyümesini istiyorum

Avatar
Bahir Oltulu 4 yıl önce

Hem güzel hem de yerinde ve tam zamanında yazılmış bu yazı için Ahmet ağabeyime hepimiz teşekkür borçluyuz kanımca. Ben yazıda Ahmet ağabeyimin sözünü ettiği bir konuya dikkat çekmek istiyorum sadece. Bayburt'un dar çevresinin ilgisizliğinden söz edilmiş olması şaşırtıcı değil ama nedenleri konusuna biraz değinmek isterim.Gerçekte toptan yok sayma ve yadsımadan söz edemeyiz ama eskiye oranla Bayburt her bakımdan dışarıya artık daha açık olduğu için bu anlayışın gittikçe güç yitirdiğini ve kaçınılmaz yenilginin yaklaştığını da görmek gerekiyor sanırım. Aynı umutsuz tutumu sürdürenler de ellerinden başka bir şey gelmediği için bu anlayışa destek veriyorlar. Belki bir on yıla varmaz onların da hükmü kalmaz. Çünkü 'gün akşamlıdır' demiştir atalarımız.Demem o ki; 'hak bildiğin yola yalnız gideceksin' Ahmed Hamdi üstâdın dediği gibi 'sükût suikastı'na heves edenler her zaman vardılar, gene olacaklar. Sözü büyük Yunus'a bağlayalım gene.
"Bizi bilmeyen ne bilsin, bilenlere selam olsun"

Avatar
Rıfat YILDIZ 4 yıl önce

Ahmetciğim,
Eline ve kafana sağlık. Örnek bir kadirbilirlik sergilediğin için seni kutluyorum sevgili arkadaşım.
Muhabbetlerimle...

Misafir Avatar
muhterem 4 yıl önce @Rıfat YILDIZ

rı9fat,bey,iyi,güzelde,bayburt*üçhisarlı,kale,5bin,yıllık,bir,müze,ne,kaderki,tanıtım,yok,
bayburt,il,kültür,müd,ne,yapıyor,acaba,,,bünyesinde,müze,yok,3,bine,yakın,eserler,komşu,illerin,deposunda,çürümekte,hadi,göster,kendini,

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bayburt lu Salih 4 yıl önce

Ahmet bey negatif olarak bakılıyor demek istiyor galiba,bence değil, Bayburt’u düşünen BASIN’ın olmaması ve halkın genel bir hastalığı olmasıdır.Ulusal medyada,ülkemin milli ve manevi değerlerini yok sayan ideolojik sapkın basın gibi değil tabi ki,BASIN sade doğru ne ise söylesin, Çoruh kenarı,saatkule ve kalenin bütünleşmesi,uluacami etrafının TÜRK tarihinde uygun restore edilmesi ve kırkçeşmeler ve Taşhan ile bütünleşmeli, terminal ve çevre yolu projesinin yeni kampüs yanından geçip Aslan dağı civarından Erzurum yoluna bağlanmalı.
Baksı müzesi, Bayburt ta Dede korkut,Abdulvahap gazi, 2.PLEVNE v.b içerisine alacak tarihi filmlerin ve belgesellerin çekileceği PLATOLAR yapılmasına öncülük edilmesi.
T R E N yolu ile beraber fabrikaların yapılması,Çaykara kara yolu tüneli olması turizmin ve BAKSI müzesinin canlanmasının Hüsamettin hocam,Rıfat hocam ve Akademik yapı ile Bayburt ve merkez bürokrasi nezdinde etkin olmalarını arzuluyorum.Millî ve manevi gerçekler unutulmadan.

Avatar
mühendis-arkolok 4 yıl önce

5,BİN,YIL,ÖNCE,BAYBURT,ŞEHERİNE,MÜZE,YAPILDI,ÜÇ,HİSARLI,KALE.,DÜNYADA,ÜÇNÜCÜ***AH,ANLAYABİLSEK.,SUDA,HAYATI,,ÇORUH.

Avatar
Hasan Pekmezci 1 yıl önce

Değerli KOÇAN AİLESİNİ saygı ile selamlıyorum. Değerli yazarı bu anlamlı değerlendirmesi için candan kutluyorum
Hasan Pekmezci

Yazı'ya Git