Muhabbet Bakîdir Bu Dünya Fani (Süleyman Ruhî)

Yazı'ya Git
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adalet Sağır 6 yıl önce

Ahmet bey yüreğimize işlemi bize sağlık bir şiir de bende var bizim köy için söylemiş
Sisneler
Gelirken ovayı eyledim seyran
Açılmış çiçekler sürüyor devran
Bu ne güzelliktir galiba bayram
Yetişmiş bahara çağı Sisnenin

Her yanı menekşe gül gibi kokar
Ab ı hayat gibi suları akar
Bülbülü feryadı hong ayı yakar
Arşa armut verir dağı Sisne nin

Ruhiye seyrangah oldu bu sağla
Dilimiz söylese kalbimiz ağlar
Burda aşk ateşi yüreğim dağlar
Yetişmiş bahara çağı Sisnenin

Avatar
Bilal AKKOYUNLU 5 yıl önce

Bayburt’un manevi bekçilerinin değerinin bilinmesi adına çok güzel tarihi bir yazı olmuş . Emeği geçenlerden Allah razı olsun .

Avatar
ahmet 6 yıl önce

teşekkürler...bülbülün feryadı.........yakar,,o kelime anlaşılmıyor

Avatar
Bayburt lu Salih 5 yıl önce

Sn AKER
Nihayet güzel bir yazı vesilesi ile sizinle, bu sayfada buluşmak nasip oldu,emeğinize,kaleminize sağlık;
Bir hafta önce yeni Milli Eğitim bakanımızın okullarımız ile alakalı en önemli projemiz tüm okullarda her öğrencimizin saz çalabilmesin sağlamak,bu vesile ile çocuklarımızın unutulmaya yüz tutan Edebiyat,tarih ve genel kültürümüze daha fazla sahip çıkmasını sağlamak, çünkü bu enstürman bizim öz kültürümüzün ürünü ve nice halk ozanları,edebiyatçılarımız bu yolla var olmuş birikimlerini kültürrümüzü aktarmışlardır.
Sn AKER ben deniz,acizane olarak ,dost sohbetlerinde bu sayfalarda benliğimizin var olabilmesi, kültürümüzü yaşa bilmezin gerekliliği,Sayın Bakanımızın amaçladığı kültürümüzü ve okuma alışkanlığımızı bu tarz sosyal itkileşim yolu ile hayata geçire bilmezin önemini vurguladılar, bizler BAYBURT lular olarak ve sizin şahsınız da BAYBURT ve köylerindeki mahalle odalarının sadece cenaze ve şerbet içme zamanları değil her zaman açık olması

Avatar
Bayburt lu Salih 5 yıl önce

BAYBURT lu gençlerin,Eğitim camiası ile ,Bayburt un gerçek manada önderleri ile, yaşlıları ile edepli bir şekilde ozan, Edebiyatçı,Şair ve hem dünyevi hem uhrevi donanımlı gençler yetiştirilmesi için çalışma yapılmasının zamanı geldi de ,geçiyor. Mahalle odaları kültür merkezi haline gelerek Ülkemizin belki hiç bir bölgesinde olmayan bu kültürün kıymetini bilip, yok olmasını önlemeli ;
Rahmetei rahmana varmış olan Süleyman Ruhi ve diğer manevi büyüklerimizin izinden devam edecek nesil yetiştirilmesine sizin mahalle odaları ile ilgili bir kamu oyu oluşturarak katkınızın olacağına inanıyorum.
Selam ve saygılarımla

Avatar
Ahmet 5 yıl önce

Salih bey haklisiniz,mahalle odaları temiz kullanılmak şartı ile bu şekilde kullanilabiliir

Yazı'ya Git