On binlerce Türk esirinin acı durağı: Nargin Adası

Yazı'ya Git
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fırat Kızıltuğ 7 yıl önce

Narkin Adasındaki Türk esirlerin fecî hayatlarını konu alan, Hüseyin Cavid Bey'in çok hazin bir şiiri vardır. Ayrıca Azerbaycan Yazıcılar Sedri Anar Rızayev'in Annesi şair Nigâr Refibeyli'nin babası Dr. Hüdadad Refifibeyli de Narkin de kurşuna dizilmiştir.Çünkü Hüdada Beg ilk kurula Azerbaycan Hükûmetinin sağlık Bakanıydı

Misafir Avatar
Cazim Gürbüz 7 yıl önce @Fırat Kızıltuğ

Katkınız için çok teşekkür ederim saygın yazar ve usta sanatçı hemşehrim...

Beğenmedim! (0)
Avatar
Sakit Aras 7 yıl önce

Cazim Gürbüz Bey'in "Hazer Üstüne Yazılanlar" adlı kitabında Nargin adasına dair çok daha fazla bilgi var, kendisi değinmemiş, biz vefa gösterip diyelim, bu kitap çok da değerli bir kitap ama çok az biliniyor.

Avatar
Ali Kemal Temuçin 7 yıl önce

Bunlar, tarihimizin bilinmesi gereken ancak kıyıda köşede kalmış gerçekleri. Bu tür gerçeklerin canlı kalmasına, geleceğimize ışık olmasına katkı sağlayan Cazim Beg'lere selam olsun.

Misafir Avatar
Cazim Gürbüz 7 yıl önce @Ali Kemal Temuçin

Bizden de çok selam, değerli dostum...

Beğenmedim! (0)
Avatar
Tahir KAYSERİ 4 yıl önce

Benim anne dedem Nazım Gülümseyen de Ruslara esir düşüp bu Cehennem Adasında 3 yıl kalmış.Onbin erirsen 500 esir kalmış gerisi hep ölmüş.Dedem esaretten Bayburta döndüğü zaman ağzında hiç dişi kalmamış.Duhul ekmeģi yiye yiye dişlerimiz döküldü derdi.Batumdan gemi ile Trabzona çıkmışlar.

Yazı'ya Git