Generalliği tebliğ edilemeden şehit düşen asker: Sabri Bey

Yazı'ya Git
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Albay sabri beyin torunu Mahmure kızı okta tolay. 7 yıl önce

Sayin Hükmü Pekmezici beyefendiye sonsuz teşekkürler. Tarihe bir saygı sevgi örneği. Kutlarım. Emeği geçerek çeşitli kitaplarda yer alan bilgilerle bizi aydınlatan tarihimize ışık tutan yazarlarimizinda ellerine sağlık. Dedemizin ve tum sehitlerimizin ruhları sa dolsun. Unutulmadilar tarihle yaşıyorlar. Saygılar.

Avatar
Özand Gökçeer 7 yıl önce

Sabri Bey benimde dedem olmaktadır.Ben Sabri Beyin en küçük oğlu olan Fetretin oğluyum ve dr Tanjunun ağabeyisiyim.Tüm çalışmadınız için teşekkür ederim

Avatar
7 yıl önce

sn hükmü pekmez,selam ve sevgiler sunarak,kaleardındaki şehit sabri efendinin
*kalbulas,kavacık köyündeki sahabe-i kiram seyyid halil.r.a.türbesinin yapılması
çok çok tşk,ler,bu katma değer,den dolayı,tarihi Bayburt yeniden aralanıyor,!!
*ışık ve yol*gösteriyor,bu itibarla bayburt üniversitesinin,bayburt tarihi hususnda
*bayburt halk bilimi*yapacağına eminiz.!!,saygılarımızla,a.kadir Temur.Bayburt

Misafir Avatar
EYÜP SULTAN BAYBURT DERN. 7 yıl önce @

düzeltme,sn başkanım ve hocamız,soyadınız pekmezci düzeltmek,2.ci olarak,
da,şehit komutan sabri bey,dir.ruhları şad olsun.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bayburtlu Salih 7 yıl önce

Sayın hocam;
Sizlere çalışmanızdan dolayı teşekkür ederken, farklı bir konuya daha dikkatinizi çekmek ve bu konuda gayretlerinizin olacağını düşünüyorum.
Bu konuda şudur hocam,Türk tarihinin iftiharı ve TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN kurulmasının en önemli mücadelesi olan ÇANAKKALE savaşın öneminin yanında KOP mücadele sininde tıpkı ÇANAKKALE mücadelesinin önemini müfredatlarda ve yıllık çalışma takvimlerinde de ulusal bazda anlatılması gereken bir mücadele olduğu yönünde çalışmaya vesile olmanızı arzu ediyorum.
Batıda ÇANAKKALE müdafası devam ederken, doğu cephesinde rusların kop geçidini aşıp Devleti Osmanı Aliyeyi zayıflatmaya çalışması arzusu KOP savunmasının çetin geçmesi ile, rusların kursağında kalmış bu başarısızlığı akabinde bolşivizimin ilanı ile birlikte ATATÜRK ve arkadaşlarının mili mücadele çalışması kolaylaşmış oldu,
Devletimizin ilanına giden yol dahada açılmış oldu.
Tıpkı ÇANAKKALE gibi BAYBURT un tanıtımı ve gelişimi açısından önemli olduğunu düşünüyorum saygılarımla;

Avatar
İmam Bal 7 yıl önce

Emeğiniz için sonsuz teşekkürler. Böyle tarih içinde nice kahramanlarımız var ki bugünün gençliği bundan habersiz. Bir nebze olsun gençliği uyandıracak bir çalışma.

Avatar
mesut kutlu 6 yıl önce

Milliyetçiliği ayaklar altına alan ve (Türkçülük bölücülüktür) diyen zihniyete % 82 oranında destek vermeye devam edecek misiniz?

Misafir Avatar
a.mehdi öztürk 5 yıl önce @mesut kutlu

tek devlet,,,millet,,,,,vatan,,,,bayrak,,dolayısıyla c.Allah yar ve yardımcımız olsun,

Beğenmedim! (2)
Avatar
Sinan Kaya 7 yıl önce

Bu önemli bilgi ile; içerde dışarda bizden medet uman bel bağlayanların ne kadar masum ve kin kusanların ise bizi anlayamamaları kemik peşinde ki k..klilten olsa gerek.

Avatar
CELALETTİN ATAYETER 7 yıl önce

Allah razı olsun başkanım. Biz eğer büyük bir milletsek geçmişte bizlerin bu günlere gelmesine vesile olan başta şehitlerimiz ve gazilerimiz olmak üzere milletimize hizmeti geçen herkesi en güzel şekilde hakkını vererek anmak ve yaşatmak zorundayız.

Avatar
Acem 5 yıl önce

Teşekkürler sayın başkan

Avatar
UYKU KEDİ HİKMET KAYMAK 4 yıl önce

SAYIN BAKAN MHMEIÇİKİMİZ ŞANLI DİRENİŞİNDE ŞEHİTLR GAZİLR TÜM AİLELER MİNNETTARLIGIMIZ SONSUS BU DUGUAL YAZINISA MÜTAKİP UYKUCU KDİ HİKMT KAYMAK OLARAK BİR İSTİHRAMM AR ATALARIM RUS İŞGALİNDEN DOLAYI ÇANAKKALE SAVASİNA GİTMEK İSDEMİŞLR VE RUS İŞGALİNDE BAYBURTTU KURTARIP BAGİM SIZLIKINA KAUYDURMUŞLAR MALUM HARBİYİ ÇANAKKALD SAAŞDIKI İÇİN YETİNCE YARDIM ETMİŞ BAYBURTTA BAYBURTLU SAVAŞMIŞ DUŞMAN ASKERİNİ ALLAH YARDIMETMİŞ BOL ŞEVİK RUŞYADA İHTİLALİDE OLUNCA BÜTÜN GÜCÜNLE DİRENİP MUZZAFR OLMUŞ ARTİK BAYBURRTU MECLİSTEN TORAKINI DÜŞMANDAN KURTARAN HALK DİYİ BİR MADAYYA Bİ ZAFRANITI İSMİNİ EN AZINTAN KAHRAMAN EKLNMYİ HAK ETMİŞTİR NAÇİZAN LÜTFEN ANKARAYI UYURSAK AYKI SVİ SELAMLAR

Avatar
osman nuri çebi 7 ay önce

Başkanım çok teşekkürler. bu vatan için toprağa düşen ecdadımızın kim olduğunu, neler yaptığını bilmek ve onları rahmetle yadetmek her vatan evladının boynunun borcu olduğu gibi onları rahmetle yadetmemize ve tanımamıza vesile olan siz değerli büyüklrimizi de saygıyla anmak görevimiz olduğu kanaatindeyim.bu vesile ile şehit albayımıza cenebıhaktan rahmet sizlere de saygılarımı sunuyorum. sağlık,sihhat, afiyetle kalın. Allaha emanet olun.

Yazı'ya Git