İki Bayburt

Yazı'ya Git
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
talip uyar 9 yıl önce

sn atmaca çalışmalarınıza yardımcı olma adına bayburtta müze yok,acil müze yapıl-
malıdır,
bayburtun tarihi eserleri erzurum-g.hane ve eskişehirde depolarda çürümeye trek edil
miş yazık değilmi,bu eserler bayburtta müzede sergilense,sizlere"ışık ve yol" göstere
cektir,ve yetkililere acilen duyrulur.,lütfen...

Avatar
cenk kaya 9 yıl önce

Sn Atmaca. Çalışmalarınızı ilgi le takip ediyorum. Birde bir şey söylemek istiyorum. Osmanlı-Akkoyunlu savaşı malumunuz Karamanoğlu beyliği ile alkalı bir konudan patlak vermiştir. Karamanoğlu Beyliği ile akkoyunlu Beyliğinin akraba olduğundan bahsedilir. Nerede yazdığını anımsayamadım ama eskilerden kalma bir akrabalık olduğu söylenir. Acaba bu akrabalık ile alakalı bir durum olabilirmi bu Karaman bölgesindeki Bayburt ismi ?

Avatar
emin sunay.ank 9 yıl önce

osmanlı döneminden önce bayburtta selçuklu zamanında,medreseler var idi,ayrıca kütüphaneler,de,acaba o dönmedeki tarihi el yazma eserler nerede,bunların araştırılması
ve bayburta kazandırılması bir milat olacaktır,talip uyara katılıyoruz.sn süleyman bey
yazınız güzel tebrikler

Avatar
C.a 7 yıl önce

Turgut bugünki kulu ilçesi Bayburt'ta cihanbeyli yakınlarında imiş zaten bu bölgede yaşayan yerli halk kulu ,bala ,ş. Koçhisar ,haymana,eskil,cihanbey bu mıntıka atçeken türkmenidir Kürt aşiretleride maalesef boşalan bu atçeken yurtlarına yerleştiler buna sebep olanda celali isyanlarında atçekenler batıya gitti Manisa turgutlu burdan giden atçekenler olduğu söyllenmekte

Avatar
Lokman 4 yıl önce

Bayburt üç kez ruslar tarafından işgal edilmş ve yağmalanmıştır halk savaş zamanları ğöç açlık kıtlık sefalet çekmiş onun için atalardan kalan tarihi eser pek bulunmaz ama bende iki tane atadan kalan kilim ve at koşum takımı mevcut üzerinde kıpcak tamgası mevcut .

Yazı'ya Git