Osmanlıca ya da Osmanlı Türkçesi

Yazı'ya Git
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yorum 9 yıl önce

Sayın yazar, "Oysa çocuklar, sadece bir yaz tatilinde rahatlıkla Kur’an öğrenebiliyorlar" cümleniz konu hakkında böyle akademik anlamda yorum yapmamanız gerektiğini ortaya koyuyor. Bu örnekle nereye temas ettiğinizin farkında mısınız? Hayrola alfabeyi mi değişiyoruz veya Arap alfabesini mi öğreniyoruz? Zor olan alfabe değil dilin kendisiydi. Çok sevseydi veya benimseseydi o dönem sokaktaki halk bugünkü Türkçe'yi konuşmazdı. Peşinen söylemekte fayda var. Buradan Osmanlıca eğitime karşı olduğum anlamını sakın çıkarmayın. Aksine şöyle bir tavsiyede bulunuyorum. Osmanlı Türkçesi ile ilgili daha çok bilgi sahibi olmanızı öneriyorum.

Avatar
galib 9 yıl önce

yav yıne bırılerıne yaranacaksın dıye olayı saptırmıs orasından burasından ısı kurana bagladınya helal olsun yav ne alakası var osmanlı turkcesı bugunku turkceden farklımı dedelerimizin konustğu türkçe bugunkü türkçeden ne kadar farklı osmanlı metnını zıya pasanın bır mısrasını latın harfleriyle yazdıgımız zaman anlıyormuyuz ne kadar anlıyoruz demek mesele osmanlı türkçesi degil mesele TÜRKÇEDİR ister arab alfabesini kullan ister latin alfabesini biz latin alfabesinin türkçeye daha uygun ogugu ifade ediliyor

Yazı'ya Git