Nurcu Lider Kırkıncı’nın Bayburt palavraları

Yazı'ya Git
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
:))) 10 yıl önce

dalga geçtiğin o kırkıncının bir cümlesini bile yorumlayamazssın bey...anladın sen...

Avatar
şingahlı 6 yıl önce

Sayın Gürbüz,
Genelde böyle olur. İnsan anlayamazsa veya beslendiği kaynaklar onu cehalete sürüklemişse böyle başından büyük işlere kalkışmasına sebep olur.
Bu ilkokul matematıği ile gezegenlerin hareketlerini inceleme çabasına benzer.
Emin olun sizin ilminiz izin vermez. Terzi Hacı Şerif i, Kırkıncı hocayı anlamaya.
Bilemediğiniz dünyalar, size karanlık gelebilir.
Ama inatla taş atmanız, dogmatik palavralarınaza kendinizi çok kaptırmanızdan veya çaresizliğinizden kaynaklanıyor olabilir.
Yok sa siz kim Terzi Şerifi anlamak kim?

Avatar
Davut 10 yıl önce

Fatih kardesim gibi bende yazinizi tebessümle okudum. Zaten Prof. Dr. (!) Zekeriya Beyaz'in kitabindan örnek vermeniz ne kadar kaale alinacak bir insan oldugunuzu gösteriyor (!).

Avatar
Beşiroğlu Nafizi 10 yıl önce

O berber, sırat-ı müstakim dergisini dağıtan Berber Hacı mehmet (Kantar) amca olmasın sakın... Kırkçeşmelerin oralarda o zamanlar o vardı herhalde, çok sonraları o da kırkıncı'nın Bayburt müdavimlerindendi hatırladığım kadarıyla.

Avatar
ahmet 10 yıl önce

Şingah camii fahri imamı AhmetHasbi efendi,emekli olduğu 1933 yılından vefat ettiği 1955 yılına kadar şingah ta tesis ettiği mektepte islami ilimler ,kur an ve arapça okuttu.yakın talebelerinden İnam hafız Kırkıncı Hocanın Erzurumda çok iyi dostu oldu...Bayburtta alimler vardı...

Avatar
filiz 10 yıl önce

Açıkçası yazıya başlarken çok farklı birşeyler bekliyordum...risalelerrin ipliğini pazara çıkarma cehdiyle başlamışsınız ama tam tersi o eserlere birkere daha hayran oldum...O eserlerle beslenen insanlar bu ülke için taş üstüne taş koymayı ibadet sayarlar...bugünki mevcut iktidara alternatif olmaktan aciz sol cenahın tek yaptığı icraat milletin değerlerini küçümsemek...Ülkemizin mevcut durumuysa dini siyasete alet edenlerin ikbal savaşının kötü bir tezahürüdür...eleştirilecek tek şey bir din aliminin siyasi engajesidir...risaleler çok güzel ufuk açan eserlerdir

Avatar
izmirde bayburtlu 10 yıl önce

Sen boşa okumussun üniversite ölene kadarda oluşan bosss
Kirkinci hocanin acaba tirnagi kadar bilgin ilmin varmidir tam bir İslam adamini dediğin sözlere bak yaziklar olsun neyse ki Tayip var hepininizi yola getirecek insallah

Avatar
Suat Kaleardı 10 yıl önce

Bay Ahmet Kormaz, Prof.Dr.Zekeriya Beyaz'ın bu yazıda sözü edilen eserini okudunuz mu? "İslam'a Göre Milliyetçilik", "İslam'da Giyim Kuşam" adlı eserlerini ya da herhangi bir eserini okudunuz mu? Hiç sanmam, size bir şeyler denmiştir, onları tekrarlar suçlarsınız insanları, sonra da Müslümanlık taslarsınız. Allah sizi ıslah etsin, ıslah olmazsanız, kahhar adıyla kahretsin. Said Nursi, sapıktır, bu sapıklığı 1965 yılında Diyanet bile tescil etmiştir. Nur Suresi benim için inmiştir diyen adam nedir yahu?

Avatar
Fatih 10 yıl önce

Bayburt'le değilim. O yüzden sersem olma ihtimalim yüksek!!! Yazınızı alayvari bir tebessümle okudum. Siz de bizle alay ettiğinize göre ödeştik. Cahilliğin sınırı yok (benim gibi)

Avatar
ahmet korkmaz 10 yıl önce

Said nursiye sapık deme cesaretini üstadınız prof.dr.zekariye beyaz hocanızdan mı aldınız ?

Avatar
İldeniz Kutlutöre 10 yıl önce

Cazim Gürbüz'ün eserlerinden bihaber bazı otomat nurcular, "Kırkıncı'nın tırnağı olmazsın" gibi kalıp-hücumlar yöneltmişler. Bu zavallı arkadaşlara bir erişim adresi veriyorum, okusunlar bakalım, o risale-i nurlar, ufuk mu açıyor, dinden mi çıkarıyor insanı?
http://serkanipard.blogcu.com/said-nursi-ebced-hesaplari-ile-ayetleri-tahrif-ediyor-ayetler/9468832

Avatar
Ahmet korkmaz @Suat Kaleardı 10 yıl önce

'' Kuran-ı Kerim de ve sahih hadislerde ne başörtüsü nede türban var örfe adete bırakılmış'' diyen zekeriya beyaz hocanızın eserlerini neden okuyayım ? ayakkabıdan kurban olur diyen adamla ve eserleriyle ne işim olur ? ve siz hiçbir dünyevi zevki olmayan , tek amacı islama hizmet ve Allah rızası olan bediüzzamana karşı bana zekeriya beyazın eserlerini tavsiye edersiniz.. size söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum Allah hepimizi ıslah etsin.

Avatar
Suat Kaleardı 10 yıl önce

Televizyonlarda gördüğün ya da sana gösterilen Zekeriya Beyaz var kafanda Ahmet Efendi. Başörtüsü konusunda kocaman bir kitap yazmış, sen ondan bundan, nurcu ağabeyilerden apardığın bir cümleyi söylüyorsun, İşte sizin çapınız bu kadar. Ayakkabından kurban olur sözü tam bir iftira. Sen bunları bırak da bediüzzaman dediğin o kişinin hesabını ver. Cifir ve Ebced hesapları yaparak Yüce Kitabı kendi kişisel amaçlarına alet eden o cahilin peşine takılmayın.

Avatar
İdeniz Kutlutöre 10 yıl önce

Kırkıncı denilen adamın yalan ve palavraları kendi ifadeleri ile ispat ediliyor, üstelik burada Bayburt'a hakaret de var, bazı nurcu muhteremler hemen cevap yazmaya başlıyorlar. Bunları ikna etmek mümkün değildir, bunların kalpleri mühürlüdür, anlatırsınız, anlamış görünürler, giderler, ertesi gün gelirler ki risale narkozunu yemiş, fabrika ayarlarına dönmüşler. Bayburt'tan bu nurcu zihniyet kovulmadıkça Bayburt iflah olmaz.

Avatar
serhat kelleci @Suat Kaleardı 10 yıl önce

ayakkabıdan kurban olur sözü iftira falan değil al videonun linki http://www.youtube.com/watch?v=egZ35w6QIq0 youtube a zekeriya beyaz yazın çıkan videoları izleyin zekeriya beyazın sapkınlıklarını görün

Avatar
ahmet korkmaz @İdeniz Kutlutöre 10 yıl önce

sen kimsin kimi kimin memleketinden kovuyorsun haddinizi aşmayın . bayburtta doğdum büyüdüm ilkokul ortaokul ve liseyi bayburtta okudum üniversiteyide bayburt üniversitesinde okuyorum anam babam bayburtlu bnde en az herkes kadar bayburtluyum haddinizi aşmayın

Avatar
Suat Kaleardı 10 yıl önce

"Ayakkabıdan kurban olur" demiyor, sizler çarpıtıyorsunuz, "Bayramda 50 yoksula ayakkabı dağıtırsınız, sevinirler, bu da kurban kadar sevaptır" diyor. Siz asıl o Said-i Kürdi'nin radyoyu görünce yaptığı yoruma bakınız: : “Bir melaike var, kırk bir başı var. Her başında kırk bin dil var. Her bir dilde kırk bin tespihat yapıyor. Altmış dört trilyon tespihatı aynı anda söylüyor. Kürre-i hava diyor ki: Bu hadis benden veya bana nezarete memur melekten haber veriyor. Külli bir şuurla yapılan bu iş, yalnız tek bir zerrenin vazifesine bana, yani kürre-i havaya ve ne de bütün esbaha vermesi hiçbir cihat imkanı yok. Demek her yerde hazır nazır ahadiyet cilvesiyle ve içinde ihatalı bir irade, muhit bir ilim bulunan kudret-i ezeliyenin cilvesidir. Buna milyonlarca şahitlerinden biri radyodur."

Avatar
Cengaver 9 yıl önce

Elinize sağlık Dostum, Kırkıncı Hocanın bu seyahat notlarından haberdar değildim. Kendisini okumam, takip etmem ama Bayburtla ilgili olması ilgimi çekti. Kötü bir yorumla da olsa yazılanlar ilginç geldi. Sizin kaleminizden okumuş oldum. Ama Bediüzzaman'ı okumadığınız belli. Zira DP döneminde kendisi büyük tarassut altında yaşamıştır. Bunu her bir eserinde görebilirsiniz.

Avatar
cemal güner 9 yıl önce

rehberi z. beyaz olanın yazacağı yazı bu kadar olur...sanırım, ilkokul düzeyinde bile dini öğreniminiz yok sayın yazar efendi...

Avatar
Ömer Faruk 8 yıl önce

Sayin yazar siz eleştirmek için yazmışsınız ama benim ruhumu okşadi. :) Allah sizden razı olsun. Adana'dan sevgiler amcacim ;)

Avatar
Hasan baran 8 yıl önce

Kırkıncı yi bilmem de Bediuzzaman hakkında yaniliyorsun zaten yanıldığını çık yakında anlayacaksin laf cambazi

Avatar
Adnan 4 yıl önce

Bu tarikat sapkınlığı ne kadar güçlü bir şey. Adamcağız kırkıncının yalanlarını gözünüze gözünüze sokuyor, siz daha hala onu yüceltmeye çalışıyorsunuz. Mantık diye bir meleke yok tabii, olsa bu sapıkların peşinden gitmezsiniz. O said-i kürdi’nin Türkiye’yi şikayet için ingiliz elcisine yazdığı mektubu okuyun ve sonra aynada yüzünüze tükürün.

Yazı'ya Git