Bayburt Üniversitesi ve Kentin Geleceği

Yazı'ya Git
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vahit Ata 10 yıl önce

Gerekçesi kentin tarım ve hayvancılık potansiyeline fakültenin değil araştırma ve uygulama merkezinin katkı sağlayabileceği ve Ziraat Fakültesinin öğrenci alımında ciddi sorunlar yaşıyor olması gerçeği olabilir mi?

Avatar
Vatandaş 10 yıl önce

Sayın Kaban sizi tebrik ederim. Samimi yazınızı okurken güldüm ama memleketim aklıma gelince üzüldüm. Üniversite Bayburt'un en önemli kalkınma dinamiklerinden biri olacağı için aynı zamanda bir fırsattı. Fakat sanırım bu fırsatı birileri sadece ve sadece ekonomik olarak algılıyor, ona göre az olursa şöyle, çok olursa böyle gibi tuhaf hesaplar yapıyor. Bu kişiler üstelik bir akademisyen! Ama ümit ediyorum ki kendileri de biliyordur mutlaka. Bayburt üniversitesi mevcut şartlarda öğrenci sayısı da içinde ulaşması gereken seviyeye ulaşmıştır. Bundan sonraki hedef ise artık nitelikli bir kurum olmaktır. Bunun için evvela şehrin çok basit bir tabirle artık gelişmesi gerekir. Kısacası üniversitenin bu saatten sonra rutine bağlanan öğrenci sayısı ile ilgili küçük hesapları dışında şehir gelişmediği ve geliştirilmediği sürece vereceği başka hiç bir şey yoktur.

Yazı'ya Git