Anarşi mi? Otorite mi?

Yazı'ya Git
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Akif Beşioğlu 10 yıl önce

katılmadığım ve tenkide muhtaç gördüğüm "bazı hususlar" olsa da, makalenizi beğendim üstadım;
fakat bu kadar güzel şeyler söyleyip, sonun da "köhne" Osmanlı Misyonu tavsiyesi ile neticelendirmenizi anlayamıyorum..

bir FAZİLET rejimi olduğu kesin ve İlk teşkilî örneğini gördüğümüz, ayni zamanda hükümdar bir peygamber olan Peygamberimiz tarafından da tesis ile insanlığa bir daha eşi ve benzeri olmayan; herkes tarafından teslim ve tespit ile "ASR'I SAADET"inde devlet ve rejim tercihinin Cumhuriyet olduğu biliyoruz, ELBETTE ONDAN ilham ve örnek alan Mustafa Kemal'in ve bir avuç arkadaşının binbir meşakket ve imkansızlıkla tesis ettiği Türkiye Cumhuriyetinin eksikleri vardır, fakat bu demek değildir ki, kan ve gözyaşı ile kurulan MİLLİ DEVLETiMİZİN yerine, esasen bir (önceleri milli devlet olan) İMPARATORLUK olan ve padişahlık ile yönetilen tarihe mal olmuş bir tabir yerinde ise MİLLETLER TOPLULUĞUNU Milli Devletimize kaim eyleyelim..

Avatar
Mehmet Akif Beşioğlu 10 yıl önce

Cumhuriyetin suyumu çıkmış; neden bir MİLLİ DEVLET'in de "nizam-ı alem" ülküsü olacağını tavsiye ve telkinden kaçıyoruz..

Yazı'ya Git