1964... ‘Demir Asker’ coşkulu kalabalığı selamlıyor

Haber'e Git
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nidanur Karslıoğlu 10 yıl önce

Günümüzde basit bir robot yaptı diye dünya da tanınan onlarca insan var. O günkü şartlarda ve Bayburt'un imkansızlığında belki de ilk yapılan robot tanınmıyorsa ne acı. Ben Şevki Usta'nın torunu olarak gurur duyuyorum.

BU GÜZEL PAYLAŞIMI RİCA EDİYORUM HER YERDE PAYLAŞALIM.!

Hem Bayburt'un bu güzel 21 Şubat'ını tanısınlar hem de başarısı ve zekasıyla Bayburt halkının tanıdığı o güzel insanı herkes tanısın. SENİ ÇOK SEVİYORUZ BİRİCİK DEDECİM.

Acaba böyle bir insan bir daha ne zaman dünyaya gelir. Bu konuyu es geçmeyip ilgilendiğiniz için size de çok teşekkür ederim. Allah dedeme uzun ömürler, bu değer bilen ekibe de iyi haberler diliyorum...

Avatar
Cihangir Yıldız 10 yıl önce

"Toplumu Geleceğe Taşınaylar İsimsiz Kahramanlardır."
Bayburtun yokluk günlerinde, aşkla, sevgiyle gerçekleştirdiği yapıtlar için Şevki Amcaya ve Daha Nice Kahramanlara saygı ve selamlarımla...
İyiki varsınız....
BayburtlununYokluk Zamanlarında Neleri Yaptığını Gösterdiniz.....
Sıra, Varlık Zamanında Neleri Yapabileceğimizi Göstermekte.....
Dün Araklı Yolu, Demir Asker,
Bu Gün Araklı Tuneli, Mermer Fabrikası......
Yarın Demiryolu, Uzun Göl Tuneli.....

Avatar
Sefa Güçlü 10 yıl önce

Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bayburt Postası tarihte yaşananları yeni nesile aktarma konusunda takdire şayan işler yapıyor. Murat Okutmuş'a özellikle teşekkür ederim.

Avatar
Mehpare Karslıoğlu 10 yıl önce

Canımmm babacım benim senin çocukların olmak bize büyük gurur veriyor. O (şevki usta)ustalığı gibi babalığıda mükemmel bir insan bizim arkadaşımız, referansımız, gururumuz, abidemiz, dünya görüşüyle örneğimiz, haklının yanında islami ve edebi bilgileriyle her zaman hayata farklı bakan mükemmel bir insan ALLAHIM dan ona sağlıklı hayırlı ömürler diliyorum inşallah saygı ve hürmetle ellerinden öpüyorum.

Avatar
Ömer Karslıoğlu 10 yıl önce

Böyle bir dede böyle bir insan daha hiç bir yerde yok biliyorum ve böyle bir dedenin torunu olduğum için kendimle gurur duyuyorum ve kendimi şanslı hissediyorum O benim en yakın arkadaşım hacıdedem o benim .O yoklukta Bayburt gibi gelişmemiş bir yerde dada 5-6 yaşlarında yaptığı icatlar dudak uçuklatıcı.O yaptığı işe 10 yıl garanti veren bayburttta halen devam eden çoğu işletmenin kurulumunda alın teri bulunan bir insandır . Hayat politikasından asla vazgeçmemiş kimsenin düşüncelerini takmamış hepsini kulak ardı etmiş önüne bakmıştır.Hacı dedecim seni çok seviyorum ve merak etme sen bizim gururumuz,ilham kaynağımızsın ve senin izinde yürümeye çalışacağız inşallah.

BAYBURT POSTASI EKİBİNE TEŞEKKÜRLER!

Avatar
Engin Deniz 10 yıl önce

Bir vesile ile ustayı yakınen tanıma fırsatı buldum.Bayburt tabiriyle uydur ,gaydur işlere girmeyen ,kendisi yapmış olduğu işin en iyisini yapan dürüstlügünde terettüt edildiğinde,basitliklere tahammül edemeyip öfkelenip sinirlenen devamlı okuyan,düşünen iş yerinde kütüphanesi olan ,metanetli ,şiir ve edebiyat tasavvuf düşkünü bir insan.
Yaptıkları anlatılanlar bu yazıda yazılanlarla sınırlı değil Mesala Bayburt'ta halen kullanılmakta olan trafolar,Baytaş Tuğla Fabrikası,Bayburt valilik makamı lamba.çagrı numaratör vb. sistemi kople tesisatı,ilk sinema makinası kurulum ve işletimi vb.işlerde imzası var.Bence bu tür başarılı kişilerin anıları kayıt altına alınarak şehir arşivi oluşturularak gelecegimize ışık tutmak gerek.
Bu manada tek olarak yıllarca hizmet eden Bayburt Postası ailesine teşekkür ederim.

Avatar
SELAHATTİN EKREKLİ 10 yıl önce

şevki amcacığım.. seni uzun yıllar sonra sanal alemde bile olsa görmek ne kadar güzel, çok duygulandım.. Motosiklete binerek dükkana gidişin ve eve gelişini hala dün gibi hatırlıyorum. Bizler sizin gibi büyüklerimizi tanımaktan dolayı hele de komşumuz olmanızdan dolayı hep gurur duyduk. Küçükken dükkanın hurdalığında sizin yaptığınız o demir askerle az oynamadım... Ben de önce Bayburtlu, sonrada ''Ekrekli ''ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı gururların en büyüğünü yaşıyorum. Belki bizler sizler gibi sanatkar olmadık ama memleketimize hizmet etmek için var gücümüzle çalışacağız, buna inan. Çünkü biz rahmetli babamdan ve sizlerden bunu öğrendik.. Ellerinden öper yüce rabbimden sağlıklı uzun ömürler dilerim. Ayrıca Bayburt Postası'na bu güzel röportaj için teşekkürlerimi sunarım..

Avatar
Ertuğrul Haşlak 10 yıl önce

Sevgili amcamız gerçekten Bayburt'umuzun çok değerli şahsiyetlerindendir ustalığı ve kişiliği ile bizlere örnek olan saygı değer Ustamız Şevki amcamıza sağlıklı ve hayırlı uzun ömürler diliyorum Bayburt Postası ekibinide canıyürekten kutluyorum böyle değerleri bizlere hatırlattığı için şahsen Bayburt Postası müdavimiyim başarılarınızın devamını diliyorum. Selamlar.

Avatar
Meserret Akyol 10 yıl önce

Varlığıyla gurur duyduğumuz çocukluğundan beri bilime ilime verdigi önemle cesitli buluslar yapip insanlara sunmaya calisan mucit,okumaya ve edebiyata olan düskünlügüyle duygusal ,evlatlariyla arkadas gibi olan bir baba , cocukla cocuk olan büyükle büyük olan arkadasliga ve dostluga önem veren yüce insan sokakda ki yarali bir kediyi bile elleriyle ilaclayan merhametli yürek sahibi örnek insan seni analtmaya kelimeler yetmez senin kizin oldugum icin bende kardeslerim gibi seninle gurur duyuyorum.ALLAH seni basimizdan eksik etmesin saglikli ve hayirli uzun ömürler diliyorum hürmet ve sevgilerimle ellerinden öpüyorum. Ayrica sayin Murat Okutmus beye bu güzel yazisindan dolayi cok tesekkür ediyorum.

Avatar
Galerli 10 yıl önce

Bayburt'ta kime sorsanız titizliği, dürüstlüğü, ustalığıyla tanınan bu insanın başka bir özelliğide yanında çalıştırdığı çıraklarını evlatları gibi görerek yemek vakitlerinde evinde beraber yemek yemeleri,eğitimlerini devam ettirmeleri, evlenmeleri 30, 40 yıl geçmesine rağmen çıraklarıyla baba evlat gibi görüşmeleri Çırakları da aynı vefalı ustalarını Dini ve özel günlerde devamlı aramaları, hasta olduğunu duysalar kilometrelerce uzaklıktan gelerek ziyaret etmeleri, duasını almaları günümüzde çok anlamlı. Şevki usta yanında çalıştırmış olduğu öz oğluna bile unutma oğlum babanım ama aynı zamanda'da ustanım diyerek bir bilinçi ortaya koyan bu erdemli insanın yılın AHİ si seçilmesinin uygun olacagını düşünüyorum.

Avatar
Nimet Akyol 10 yıl önce

Gözümün Nuru Yasam kaynagim Canim Babam....

Senin gibi bir Babanin Evlatlari olmaktan büyük gurur duydugumuz sefkatli, güzel yürekli kiymetli Büyüyümüz.
Yüce ALLAHIMA her gün binlerce kez Dua edip sükrediyorum.
ALLAHIM size saglikli uzun ömürler versin.
Hayati boyunca dürüstlügünden ödün vermemis, Ailesine bagli güzel yürekli evlatlar yetistirdigi,
yaptigi güzel isleriyle herkesin sevip taktir ettigi böyle büyük bir degeri,
( H.SEVKI ÖZDEMIR USTAYI ) böyle anamli bir günde, gündeme getirip beni ve kardeslerimi fazlasiyla mutlu eden MURAT OKUTMUS Beyfendinin sahsinda bütün BAYBURT POSTASI'nı yürekten kutluyorum

SAYGILAR SUNUYORUM

Avatar
Ahmet 10 yıl önce

Kah hüzünlendim, kah gururlandım. dile kolay 1964. Bayburt'u Bayburt gibi yaşayan sizler olmuşsunuz.övünmek hakkınızdır. Helal olsun.

Avatar
Halil Erkul 10 yıl önce

Değerli Ustam benim örnek aldığım kişilerden birisin, ustalığınla bizlere gösterdiğin o anlayışlı yaklaşımınla teknik konularda tek danıştığımız çocukluğumuzdaki teknik merakımızı giderip bizlerle paylaşan çok ama çok değerlisin Allah ömrünü uzun etsin selam saygılarımla.

Avatar
Gökhan Önder Karaoğlu 10 yıl önce

Uzaktan uzağa tanıdığım Şevki amca ciddiyeti, vakarı ve mesleğine olan saygısı ile tam bir Anadolu ak sakallısı ve tam bir Anadolu bilgesidir.. Kurak çöllerin üzerine atılan tohumların rahmet damlaları ile filizlenmesi gibi, bu topraklar üzerinde binlerce yıldır yeşeren ve bu topraklarının insanının ruhuna damıtılan mertliği, yiğitliği, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü kültürümüzün mihenk taşları olan bu abide şahsiyetlere borçluyuz. Bu kentte doğan, yaşayan ve bu kentin kültüründen beslenen biri olarak bu kente kattıklarından dolayı Şevki amcaya teşekkür ediyor, büyük ustaya saygılar sunuyorum.

Avatar
Tugba Akyol 10 yıl önce

Canim Dedecigim seninle her daim gurur duyduk ve gurur duyuyoruz ve cok özlüyor ve cok seviyoruz, almanyadan kucak dolusu sevgi ve sonsuz saygilarla, bu yaziyi yazan dedemin yeteneklerini yayinlanmasini saglayan yazara da tesekkürlerimi sunarim

Avatar
Hoca 10 yıl önce

Bu haberi hiç sıkılmadan, tane tane okudum. Belki sana yetişemedim ama gurur abidesi olduğun aşikar. Allah sağlıklı ömürler versin.

Avatar
Murat Değirmencioğlu 10 yıl önce

Bir Mehmet usta daha gelmez bu memlekete mekanın cennet olsun amca

Haber'e Git