BAYBURT, BAŞTAN SONA YENİDEN PLANLANMALI

Haber'e Git
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt'u Seven Biri 4 yıl önce

Mete Memiş döneminde İTÜ Mimarlık'dan teknik ekip tarihi binalar ve şehir planlaması için çalışma başlatmış ancak bütçe yetersizliğinden devam etmemişti. Yeni başkan o çalışmayı devam ettirmek için tekrar çalışma başlatabilir. Şuanki başkan yardımcısı Nesimuttin Selçuk konuyu biliyor.

Avatar
Murat Açıkgöz 4 yıl önce

Kültürüne sahip çıkmak yalnızca örfü adetlere uymak değildir. Bayburt ağzıyla konuşmak hiç değildir. Kültürüne, kentine, dokusuna, doğal zenginliklerine sahip çıkmalıyız. Bunun en önemli kısmı şehirdir. Şehitleri talan edilmiş, tarihi dokusu kaybolmuş şehirlerin kültürel dokusu zamanla kaybolur. Geçmişten günümüze aktarılan kaç kültürel değerimiz kaldı? Bayburtlulara düşen temel görev şehrin kimliğine sahip çıkmasıdır. En kutsal değerlerine sahip çıkarmış gibi. Tarihi dokusunu korumalıdır. Bu şekilde ancak bir kültürel devamlılıktan bahsedebiliriz. Bir an önce, Bayburt'un tarihi dokusu gün yüzüne çıkartılmalıdır.

Avatar
Decorium Decor Mimarlık 4 yıl önce

Tarih ve kültür şehri Bayburt hiç bir siyasi irade gölgesi altında kalmamalı bayburta mutlak süratle kentsel dönüşüm yapılmalı turizm açısından zengin bi şehir olmasına rağmen ne yazıkki turizm ile sosyal faaliyetleri olmayan küskün bir şehir statüsünden çıkarılmalıdır. Bayburt ta yaşayan özellikle gençlik proje üretip devlet ekranından destek almalıdır. Bayburt için yeni yerleşim alanına gerek duyulmadan çarpıt ve yüksek bina sevdasından vazgeçip 2 katlı en fazla 3 katlı binalar yapılıp doğal özelliğe kavuşması gerek. Bunun için pek bütçelere gerek duyulmadan sadece yaşayan halkımızın anlayış bir şekilde kararlılık içerisinde yardımcı olması gerekir. Özellikle zahit karasakal kurt deresi mevkileri şehrimize yeni bir çehre katıp çoruh nehrimizin değerlendirmesine sebeb olur. Meslektaşımız mimar Asuman hanfendiye teşekkür ederim birbirinden güzel düşüncelerini kaleme aldığı için. Bunun için gerekli birimler dikkate alınmasını sabırla anlayışla gerekli çalışmaları yapmalarını arz ediyorum. Selam ve muhabbetlerimle.

Avatar
SALİH CENGİZ 4 yıl önce

Aaaah ah Asuman hanım kardeşim, benim gibi nice eli kalem tutan, memleketimizin tarihi dokusuna uygun estetik ve görselliği ön plana alan kişilerin hiç bir önerisi dikkate alınmadı, misal şehir merkezinde Çoruh nehri üzerindeki ucube köprüler yerine Bayburt taşından Korgan köprüsü benzeri kemerli taş köprüler yapmak çokmu zordu? ki, tasarlayıp yağlıboya tablolar şeklinde yerel yöneticilerimize sundum, çok beğendiklerini söyledikleri halde hiç birisi uygulama zahmetine gitmediler.
Derdimiz büyük, belki bir MARDİN olamasakta bir SAFRANBOLU veya BEYPAZARI olamazmıydık?
Ezcümle biz beceremedik Asuman hanım kardeşim, belki sizi dinlerler. Allah gönlünüze göre versin. Selam ve saygılar sunarım. Ressam Salih Cengiz

Avatar
GÜRSEL KARAPINAR 4 yıl önce

En elzem yapılacak olan yasayla Mahalle ve Çarşı alanında inşaatlara ,yapılaşmaya dur denilecek ya da SİT alanı ilan edilecek... Yoksa .her gün mantar gibi biten bu rezalete DUR diyemeyiz....

Avatar
ali kılıç 4 yıl önce

yıllardır bizde söylediklerinizi söylüyoruz tab siz daha da detaylandırmışsınız. duygularımıza dem vurmuşsunuz.kale ve çevresini dediğiniz gibi var ise baybrut yontma taşı ile günümüzün olanakları ile birleştirilip butik evler, butik oteller, butik cafe ve butik evler eski ile yeniyi harmanlayarak haliyle kale turizme kazandırılmış olur. zahit, veysel, karasakal ve köşk ayağı kısmıda bodrum evleri gibi sıra sıra yapılabilir nehrin kenarında üste doğru. geriye kalan mahalleleride isede modernize edilmiş olarak yapılıp dünya ya maket şehir olarak gösterilebilir. neden olmasın

Avatar
Dddjd 4 yıl önce

Bayburtta eskilri planlamayi gec yeniler planlanmiyoki 13 katlilar vs vs

Avatar
ali tekin 4 yıl önce

çoruh kenarında sinekten oturamadık.

Avatar
Bayburtlu Salih 4 yıl önce

Sn Asuman hanım, olayı şefaf ve her hangi art niyet olmadan ortaya koydular.
Bizlerin, halk olarak mahallede ve kahvehanelerde muhabbet dili ile söylediklerimizi, kendileri sade anlaşılır ve bilimsel cümleler ile yazıya döktüler.
Artık bunan sonrası her kademedeki sorumlularındır.

Avatar
Hakan 4 yıl önce

Mimar hanım,keşke bu şehri yönetenler sizin fikirlerinize önem verip değerlendirseler.Ama a dan z ye bu yala yut cu takım ancak kendi çokarına göre iş yapar.

Avatar
Yunus 4 yıl önce

Evet yapılması herşey belli ama standartları yukarı çekmeyi dâhi düşünemeyen bi toplum sessiz kalmaya devam ederse böyle gelmiş böyle gidiyor demeye de devam ederiz,emek ve bilginin değerisiz olduğu bi yapılanma söz konusu,bu yazdıklarınızı hesap etmeyi bırakın açıkça söylüyorum;çalanların,talan edenlerin,kül hakkı yiyenlerin,kendi kesesinden başkasını düşünmeyenlerin olduğu ve bu yapılanlara sessiz kalan bi topluluk olduğu sürece değişen tek şey yılların yazılışı olur.

Misafir Avatar
muhterem 4 yıl önce @Yunus

bayburta,demiryolu,gelmeliki,her,şey,daha,güzel,olsun,yol,medeniyettir.saygıile

Beğenmedim! (0)
Avatar
Murat Çelik 4 yıl önce

Bilinçsiz bir şekilde şehre harcanan para sizin gibi değerli akademisyenler gözetiminde yapılmış olsa idi şehirin kimliği değişirdi.

Avatar
Gada 4 yıl önce

Bunun için mimar olmaya gerek yok ama pazarcıların, kahvecilerin masalarını 1 metre geriye çekemeyenler nasıl evleri yıkıcak o zor işte

Avatar
Murat 4 yıl önce

Herkeste bir kentsel dönüşüm ve imar sevdası başladı. İyide kardeşim bu ekonomik ortamda bu işin maliyetini kim karşılayacak adamın parası olsa zaten kendisi evini yapar. Bu şekilde devam ederseniz memlekette adam kalmaz. Kentsel dönüşüm imar vatandaşın parası yoksa ne yapacak nasıl ödeyecek bugünkü ortamda 100.000 200.000 TL borçlanmaları kim göze alabilir. Milleti rahat bırakın parası olan fakirlerin yerine çökmesin yazıktır. Günahtır. Eski yerleri belediye yıksın. parası olmayan nasıl ödeyecek nereye gidecek. Tuzcuzade mahallesi riskli alan ilan edilmiş iyide burada ne riski var vatandaşa açıklayan yok zemin olarak Bayburtun en sağlam yeri biri açıklasın sel, heyelan toprak kayması veya hangi tehlikeden dolayı riskli alan ilan edildi. Bu raporları kim verdi. KİMSE UNUTMASIN YERİN ALTI VAR.

Avatar
Servet Özbek 4 yıl önce

Rüyamı görüyorsunuz yoksa aşırı hayalci misiniz. Çoruh kenarında birtek binayı bile kamuladtiramazsiniz.

Avatar
Bayburtlu Salih 4 yıl önce

Servet ÖZBEK beye , bir ATASÖZÜNÜ hatırlatırım, ZARARIN NERESİNDEN DÖNERSENİZ KARDIR .
Siz asıl şunu söyleyiniz, bu zamana kadar sorumluluk mevkiinde bulunupta ,yerine getirmeyen ve koltuk uğruna taviz verenler utansın,
Aşağıda beyan ettiğiniz sözü tasvip etmiyorum, hatta şunu sormak istiyorum,yapılan hatalarda, yoksa sizindemi bir dahliniz var.
"Rüyamı görüyorsunuz yoksa aşırı hayalci misiniz. Çoruh kenarında birtek binayı bile kamuladtiramazsiniz."

Avatar
Şingahlı 4 yıl önce

Yav bu mimar mühendis tayfası yıkalım yapalım diyor zira hepsi ekmeğinin peşinde. Decorium decormuş dimiyorda ağzımız açlıktan kokuyor şöyle yıkalım yapalım yolumuzu bulalım, yok çoruh yok bilmem ne uğraşmayın ula memleketimizle

Avatar
Köylü 4 yıl önce

İşi ehline verin Hz Muhammed ( s.a.v)

Avatar
Şingahlı 4 yıl önce

Bayburtu seven biri rumuzlu kardeşim,Mete memiş bey İTÜ den mimarlar getirip çalışma başlatmıştı, o zaman Bayburtun içinde yüksek katlı rezil binaların yapımına kim izin verdi....?

Avatar
GÜRSEL KARAPINAR 4 yıl önce

Mimar Asuman UZ hanıma teşekkür ediyoruz..Hislerimize tercüman olmuş...İfadelerinin eksiği var, fazlası yok..Bu sorunları ifade edenlerin çoğalması,tartışması ve bir İRADE oluşması en önemlisidir.Kente bu neşter ya vurulacak,ya vurulacak...Yeni imar planı oluşana kadar ,eski Bayburt dediğimiz alanda ya imar yasağı,ya da SİT alanı kabul ettireceksin...Bir tane inşaat ruhsatına izin yok...Kestirme bu kadar izah ediyorum...Hemşehrimiz Asuman UZ hanıma çalışmalarında başarılar diliyorum..

Avatar
Alaattin Ertugrul 4 yıl önce

Yapilan yanliş sehir pilanı yüz yilda düzelmez
Bu bayburtun kaderi
Çoruhun etrafi imara acilip su yatağına beton dökülurken yanliş yapiyorsunuz diyenlere yapilmayan hakaret kalmadi
Belediye daha yeni tırılyonlar harcayarak alt yapiyi sozde değist
Söktüğü yirmilik büzün yerine yine yirmilik büz koydu
Diğer taraftan tek katlı evlerin yerine yedi kat imar verdi
Ve boş arsalarinda yapilacağını hesaba koymayinca şehiriri su bastı
Ben şükür ediyorumki şehir denizden binlerce metre yukarda
Ya avrupadaki gibi denize sifir seviyede olsaydı bizi kim kurtaracakti

Avatar
Demirözü 4 yıl önce

Salih cengiz bu işler resim çizmeye benzemez bütçesi siyaseti konjektürü belediyesi tapusu var babam var zor işler zor

Avatar
Grasunlu 4 yıl önce

Tuzcuzade mahellesi riskli bölgemi ne yönden riskli acaba buralı değiliz ama o mahallede oturuyoz

Haber'e Git