Dedelerinden kalan asırlık konağı müzeye çevirdiler

Haber'e Git
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu Salih 7 yıl önce

İnsanoğlu yaşadığı süre içerisinde farklı şeyler görmeyi,öğrenmeyi ve farklı ve düzgün insanlarla karşılaşmayı ister, Bunu küçük veya büyük şehirlerde merkezi ve özellikle yerel yönetimler hayata geçirir. Mesela Amasya belediyesi şehirler arası yol kenarına ismini yanlış hatırlaya bilirim, Ferhat şirin parkı olması lazım,hem bu bölgede yaşamış veya sevilen farklı figürleri mumya heykelleri ve tanıtımı için giriş ücreti olarak cüzi bir fiyat belirlenmiş, heman insanlara farklı sosyal alan oluşturulmuş, hem tarihi figürler tanıtılmış,hem cüzide olsa gelir sağlanmaya çalışılmış
Ayrıca Trabzon da tarih yansıtan giyim kuşam,kab, kacak,eski 'yi anlatan tarihi eşyalar genel manada görsel bir tanıtım folklorik alan oluşturulmuş, bu veya benzeri projeler Bayburt merkezde de bu müzede tanıtım yapıldığı gibi, yapıpıl açılışı yapıla bilir diye düşünüyorum.

Haber'e Git