Bayburtlu Ziveroğlu Yüzbaşı Şehit Agâh

Haber'e Git
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayse caliskan 9 yıl önce

Cenabi allah yüzbaşı agah efendi ye cenetinde misafir ederken hayatta olan yakinlarina da sağlık ve afiyet versin amin

Avatar
MEHMETAKİF YAZICIOĞLU 8 yıl önce

AFYONDA GÖREV YAPARKEN MEZARINI ZİYARET ETME SEREFİNE ERİŞMİŞTİM..GERCEKTEN BİR BAYBURT LU YİĞİT TAM BİR KAHRAMAN .MÜSLÜMAN TÜRK EVLADIYMIŞ .AFYONLULAR ÖLE ANLATMISLARDI..ZATEN AFYONUN BÜYÜK CADDELERİNDEN BİRİNE İSMİ VERİLMİŞTİR..RABBİM SEFAATLERİNE ERDİRSİN ..RAHMET ETSİN ..

Avatar
Bozkurt 10 yıl önce

Bir hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor...

Avatar
Eşref Özkaplan 7 yıl önce

1980- 1982 dönemlerinde Bayburt... Lisesi müdürlüğü yaptım. Öğrencilerime 24 yaşında yaptığı kahramanlıkları ve Başkomutanlık meydan muharebesinin kınalı koçları hayatlarını ortaya koyarak 150 askeriyle 2500 kişilik düşmana taarruz edip 100 askeriyle şehadet şerbetini içerek zaferin kilidini açarak unutulmaması gereken öğrencilerime örnek verebileceğim büyük komutan ve askerlerini bilemediğin için anlatamadım... Kaderin cilvesi... Yüzbaşı Agah Beyin torunu olarak tecrübesizliğime rağmen çok şükür şehitlerimizin ruhunu incitmedim. Askeri idarenin işgüzarlığı ile Şehitlerimin şehrine gönderildim... Bu kahramanlarımızı gönderildikten sonra tanıdım... Dazkırıda oluşturduğum ağaçlandırma alanına Şehit Yüzbaşı Agah Efendi Fidanlığı ismini verdirdim. Küçük bir abideyle bir vefa borcu ödemek istedim. Türkiye gazetesinde haber olarak çıktı. Manisa mahalli gazetelerinde konuyla ilgili yazılarım oldu... Bu yiğit atalarımızı duyuramadım... Bu güzel yazıları yazan kardeşimi tebrik ederim. R.r.ol

Avatar
Eşref Özkaplan 7 yıl önce

Sayın Öğrencimiz Bayburt Belediyesi başkanı Mete Memişoğlu'ndan isteğim; Bu sene Zafer haftasında Kurt kaya Şehitlerini tanıtacak ve ruhlarını şad edecek bir proğram geliştirsin... Biz Bayburtluları, taarruz yerine davet etsin...Bu güne dek ödeyemediyimiz vefa borcuna bir başlangıç olsun... Saygı ve sevgilerimle...

Avatar
Eşref zkaplan 7 yıl önce

vİBu sene, silah-i Rahim yapma imkanı oldu. Kızkardeşimin düğün daveti için geldiğim Samsundan, gezri dönmedim. İlk görev yerim Giresun'a uğradım. Trabon, Rize, Oltu, Erzurum ve 30 Ağustost'a Bayburdumuza geldik. Bayramın çoşkulu kutlamaları aradında hasret gidermeye çalıştık. Büyük zaferin kazanılmasında Yüzbaşı Agah Kahramanını ve 100 şehit atamızı ve bütün Şehit ve gazilerimizi rahmetle hatırlar, büyük bir şuurla hatıralarına sahip çıkmaya devam edeceğiz.İn (Saygı ve sevgilerimle..).şaAllah..

Avatar
Hasan Kalay 4 yıl önce

Şehid Yüzbaşı Agah Efendinin şehid düştüğü ve şereflendirdiği topraklardan Afyon Büyükkalecik Beldesinden tüm Bayburtlu, sinoplu Vatan evlatlarına selamlar. Yüzbaşı Agah Efendi diğer şehidlerimiz beldemizin şerefidir, onurudur.

Avatar
Şükrü demirbas 3 yıl önce

C.Allah Cennette makamlarını yüceltsin inşAllah

Avatar
Ağah METİN 2 yıl önce

Yıllardır kutlamış olduğumuz 30 AĞUSTOS zafer bayramını bu gün Cumhurbaşkanımız BAŞKAN R.T.Erdoğan'ın Afyonkarahisar konuşması beni çok ama çok etkiledi ilk fırsata yolumuz Afyonkarahisara düştüğü an Agâh Efendi Şehitliğini ziyaret edeceğim InşAllah. Öncelikle Gazi Mustafa kemal atatürk ve silah arkadaşlarını Şehitlerimizi ve Adaşım Yüzbaşı Ağah efendini Ruhuna Yasin-i şeri-f okuyup Dualarını alacağım İnşAllah. Engin Agâh METİN.

Haber'e Git