Tarihi hamam için müze önerisi

Haber'e Git
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet pamuköz @d. ali daştan 9 yıl önce

şair gibisin be daştan bey.bayburtun tarihi emanetleri erzurum ve eskişehirde çürümeye terk edilmiş,yazık.özellikle sn özbek beye duyrulur.

Avatar
abdullah biricik-bursa @ahmet pamuköz 9 yıl önce

bayburta devasa bir müze gerekli,ki emanetler yerini bulsun,bayburt il kültür müdürlüğü dikkate alır,ve sn vekile duyrulur,sizlere katılıyoruz,sılaya selam.

Avatar
ahmet aydın 9 yıl önce

restore et işlet modeliyle veya eski eser koruma katkı payı kullanrak belediye ,özel idare valilikle beraber bent hamamını restore edebilirler.veya mülkiyeti vakıflara devreilise vakıflar tarafından restore edilerek fonksiyon verilir yöneticiler biraz gayret etsinler

Avatar
mustafa 9 yıl önce

hocama helal olsun erzurumlu olmasına rağmen bayburt için çalışıyor. allah yardımcınız olsun hocam

Avatar
d. ali daştan 9 yıl önce

askıya alanlarmı var, yoksa gerçekten askıdamı diye tarihe bir not düşelim.

Avatar
Mustafa h 9 yıl önce

Bir şeyi asıl amacından başka işlerde kullanmak bizde var hamamsa restore edilip yine hamam olarak kullanılsın kütüphane yapacak yer mi yok

Avatar
TUNCAY YANIK 9 yıl önce

SAYIN VEKİLİM BUNA EL ATMANIZ LAZIM KIRIKKALEDEN SELAMLAR

Avatar
ahmet pamuköz 9 yıl önce

büyük müze olacak yer,,kız sanat okulu,m.e.b.il müd,anlaşarak yapılmalı..,,hamamlar ise,aslına uygun olarak yapılmalı,bld ve valilik ve sizler öncü olmalı,saygı ile.

Avatar
Sinem @Mustafa h 9 yıl önce

Sayın Mustafa h.
Tarihi yapıların aslına uygun restorasyonu sonunda aynı şekilde kullanılması şart değildir. Gereksinime göre veya tarihi önem baz alınarak farklı amaçlarla kullanılan örnekler vardır. Örneğin Yerebatan Sarnıcı (İstanbul) müzeye çevrilmiştir, Balta Limanı'ndaki saray hastane olarak kullanılıyor. Farklı fonksiyonlarda kullanılması olası durumlarda yer alır. Hocamız da (bizim senelerdir yıkılmaya terk ettiğimiz hamamımızın) Erzurum'daki kütüphane örneğini vermiş bulunuyor. Böyle bir tarihi yapıda insanların (özellikle yeni yetişen neslimizin) kitap okumasındansa hamama gitmeyi tercih etmek de bir bakış açısıdır.
Saygılarımla.

Avatar
Cem 9 yıl önce

Proje adı altında devletten sadece para alan ve heryerde görünen projeci ekürüsi utansın bu adamdan. Bildiğim kadarıyla üniversitemizin ilk akademik yayınıda Yasin beye aittir.

Avatar
AKKOYUNLU 7 yıl önce

BENT HAMAMI AKKOYUNLULARDAN KALAN TARİHİ BİR MİRASDIR. ASLINA UYGUN ŞEKİLDE ONARILIP FAALİYETE GECECEKTİR.

Haber'e Git