Vetejaryenlere kebap: Lor Dolması

Bayburt mutfağının en ünlü lezzetlerinden biri olan Lor Dolması, et sevmeyenler için ünlü restoranların menüsünde de çıkıyor.

Vetejaryenlere kebap: Lor Dolması
Bayburt Postası - Bayburt mutfağının en ünlü yemeği... Aynı zamanda yöreye has yemek kültüründe kavrulmuş gıdanın kralı… İsmi taklit edilse de Bayburt’a has tarifiyle taklit edilemeyen bir lezzet… Yörede, ‘olsa da yesek’ türünden en çok aranan Bayburt Lor Dolması, artık vetejaryanların da tercihi.

Bayburt mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Lor Dolması, et sevmeyenler için ünlü restoranların menüsünde de çıkmaya başladı. Ve tabii ki Bayburt’a has tarifiyle…

Kullanılan malzemeler

1 kg. taze çökelek (lor), 1 kg evelik (evelik bulamayanlar için pancar yaprağı), 2 adet yumurta, 1 su bardağı bulgur, 1 su bardağı süt kaymağı, 4 kaşık tereyağı, 1 deste taze soğan, 1 tatlı kaşığı tarhun otu, (dargun) ve tuz.

Hazırlanışı

Evelik yaprakları yumuşaması için kaynar suda haşlanır. Yumurta, süt kaymağı, haşlanmış bulgur, ince doğranmış taze soğan ve tarhun otuyla yoğrulmuş taze lor haşlanmış evelik yapraklarıyla sıkı bir şekilde sarılır. Yağlanmış tepsiye düzgün bir şekilde dizilen sarmalar fırına verilir. Yöreye has tarifine göre tandırda da pişirilir. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirilen sarmalar, eritilmiş tereyağı döküldükten sonra servis yapılır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.