Tatlının geleneksel hali: Keşkül

Türk mutfağının en leziz tatlıları arasında olan keşkül, hem hafif bir tatlı olması hem de geleneksel damak tadımıza uygun olması sebebiyle tatlı saatleri için oldukça ideal.

Tatlının geleneksel hali: Keşkül

Türk mutfağının en leziz tatlıları arasında olan keşkül, hem hafif bir tatlı olması hem de geleneksel damak tadımıza uygun olması sebebiyle tatlı saatleri için oldukça ideal.

Edirne yöresine ait olan keşkül, Anadolu Mutfağı’nın baş tacı tatlıları arasında yer alıyor.

Kullanılan Malzemeler

50 Gr Badem 

15 Gr Mısır Nişastası 

500 ml Süt 

100 Gr Toz Şeker 

2 Tutam Vanilya 

1 Adet Yumurta Sarısı

Hazırlanışı

Sütü şeker ile birlikte ocakta kaynatın. Yumurta sarıları ve mısır nişastasını başka bir kapta iyice karıştırın. Yumurtalı karışımı süte azar azar karıştırarak ekleyin. Ocağa alın ve bademi vanilyayı ekleyin. Kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Kaplara koyup soğumaya bırakın. Soğuyunca servis yapın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.