Komilikten geldi, kendi işyerini kurdu

Erzurum yöresinin meşhur cağ kebabını Bursalılara sunan Sait Sırmasaç, ilginç bir başarı hikayesine sahip.

Komilikten geldi, kendi işyerini kurdu
Erzurum yöresinin meşhur cağ kebabını Bursalılara sunan Sait Sırmasaç, ilginç bir başarı hikayesine sahip. Yaklaşık 20 yıl lokantalarda komilik ve bulaşıkçılık yapan Sırmasaç, kendi işyerini açarak büyük bir başarıya imza attı. Yıldırım ilçesinde Enfes Cağ Döner Salonu’nu açarak 25 kişiye istihdam olanağı sağlayan Sait Sırmasaç, geldiği noktayı şöyle anlattı: “15 yaşında komilikle başladım. Lokantalarda çalıştım başka iş yapmadım. Yaklaşık 23 sene lokantalarda çalıştım. Çıraklıktan başladık, komilik yaptım, garsonluk yaptım, bulaşıkçılık yaptım. Buralara kadar geldim.”

Yıllarca cağ kebap salonunda garsonluk yaptığını ifade eden Sırmasaç, şöyle devam etti: “İyi bir ustanın yanında yetiştim. Şadi ustamız vardı, Allah rahmet etsin, çok iyi bir insandı. Onun çıraklarıyız, ondan öğrendik cağ kebabını. Yaklaşık 5 sene önce bu işyerini açtık. 4 kardeş olarak burayı işletiyoruz. Biraz daha konsepti değiştirdik. Çağa uydurduk diyebiliriz.”

Kendi çiftliklerini kurduklarını ve cağ kebabını kuzu etinden yaptıklarını dile getiren Sırmasaç, ünlü kebabın özelliklerini şöyle sıralıyor: “Kemikten sıyrılmış haliyle geliyor, sinirlerini ayırdıktan sonra bir gün terbiyede bekletiyoruz. Ardından şişlere takıyoruz. Cağ kebap bulunmayan illerden, yakın şehirlerden Eskişehir, Balıkesir hatta İstanbul’dan da gelenler var. Cağ kebabını bilenler Bursa’ya geliyor. Bu kültür Bursa’da daha çok gelişti. İnsanlar bildiği işte başarılı olur. Biz çocukluktan yetiştik. İnşallah bu konuda yeni şubeler açarak devam etmek istiyoruz.”

Sırmasaç, cağ kebabın çok yoğun ilgi gördüğünü belirterek “Fiyatımız yüksek değil. Aileye hitap eden salonlarımız var. Bir ailenin rahatlıkla gelip karnını doyurabileceği, çok yüksek paralar ödemeden çıkabileceği bir ortam oluşturduk.” şeklinde konuştu.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.