Erzurum ketesi tarifi

Çay saatine harika bir Anadolu lezzeti: Erzurum ketesi

Erzurum ketesi tarifi
Malzemeler

5 su bardağı un

1 çay kaşığı kuru maya

1 su bardağı ılık süt

1 tatlı kaşığı şeker

1 adet yumurta

150 gr Teremyağ

Tuz

Yapılışı

Unun yarım su bardağını ayırıp bir kaba koyun. Tuzunu ekleyin. Ortasına havuz açın. Mayayı sütle ezip unun ortasına döküp mayalanmaya bırakın. Teremyağını eritip 3 çorba kaşığını ayırın. Birazıyla da tepsiyi yağlayın. Kalan süt ve yağı una ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edin. 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Bu arada ayırdığınız yağ ve unu bir tencerede kavurun. Hamurdan cevizden büyük parçalar alın. İçini açın ve kavurduğunuz unda koyup yuvarlayarak kapatın. Tepsiye koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla delikler ve süsler yapın. Üzerleri kızarana kadar fırınlayın.
Anahtar Kelimeler:
ErzurumYemekLezzetKete
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kader bayburtlu-ist. 7 yıl önce

emrah gibi,keteyide aldılar,tebrikler erzurum....!,,bayburt il kültür yetkilileri ne yapıyor acaba.?????????????